Absolute Anus - ja visst!

Att Kristinehamn blev punkens fäste i Värmland kanske inte är så konstigt, då orten, med Picassostatyn, sommaren 1977 besöktes av ett gäng oborstade engelska grabbar vid namn Sex Pistols.
   Pistols spelning på Club Zebra, jodå det är det stället Lundell döpt sin platta efter, blev den tändning som punken i Kristinehamn behövde. De som kom längre än replokalen och först satte Kristinehamn på punkkartan var legendariska Skäms som släppte sin klassiska EP med bland annat underbara Discoglin och Södertull.
   För de yngre (Punktjafsläsarna) är antagligen Avskum den koppling man gör med ”gammal Kristinehamspunk”, dessa farbröder som föddes ur korsbefruktingen mellan rå-punkande Dead Corruption och  Adrian Cuba har sedan återföreningen fortsatt att attackera trummhinnor med hårdstämt mangel.
   Personligen har jag sedan köpet av samlingskassetten ”Picassos Barn” haft ett gott öra till Arabens Anus, som namnet till trots (ja för visst låter det som ett rå-punkband) gjort punk som lutat sig mot 77-stuket och samtidigt envisats med urstarka och ibland löjligt popiga refränger. När Jan ”Linda” Lindström för några år sedan hörde av sig visade det sig inte bara att han var en otroligt trevlig snubbe, som man kunde prata musik med i timmar, nej, han förärade mig också med Arabens Anus första demo. En inspelning som gjordes av Ingvar Karlsson från, ja hör och häpna, Sven-Ingvargs.
   Nu så har Arabens Anus spelat in sina gamla låtar på nytt och min tanke är att ni ska kunna sammanställa er egen samlings-cd. En cd med gruppens alla studioinspelningar. Epn, 1:a demon och de båda inspelningarna för Picassos Barn (1&2) samt de tre nya inspelningarna. Allt som allt 18 låtar.
   Men för guds skull om ni tänker printa ett omslag får ni absolut(e) inte kalla cdn för ABSOLUTE ANUS 80-05. Nej, nej och åter nej. Ni vet väl att ORDET ägs av Eva records.
Jovisst, man kan ÄGA ett ord!!!
   Vafalls?
   Nu är det så att Eva Records har registrerat rättigheten till ordet Absolute (precis som Vin och Sprit äger Absolut) eftersom de inte vill att deras kunder inte ska blanda ihop en samlingsplatta av typen: "Absolute Så-in-i-helvete-ondskefull Black Metal" med en "Absolute toppliste-trams-eftersom-jag redan-hört-låtarna-tusen-gången-på-radion-och-tvn femtielva".
Så av den enkla orsaken har Eva records valt att ÄGA ordet. Och det är ju lätt att förstå, eftersom Eva Records troligen anser att deras kunder (oj, det ordet än nog för fint) en skock lallande fån, med ingen som helst egen tankeförmåga och skulle antagligen inte kunna se skillnad på en topplistesamling och en punksamling.
   Så återigen skriv ABSOLUT(E) inte att denna hembrända cd heter ABSOLUTE ANUS. Jag törs ABSOLUT(E) inte ansvara för vad som kan hända er i så fall. Kanske deportation till någon hemlig bas där man spelar de senaste hitsen om och om och om igen. Oj, fan drog jag alla svenska arbetsplatser med inställningen Radio-rix-city-nrj över en kam nu? 
Hu, nu behöver jag lite glögg för att skaka av mig de traumatiska upplevelserna från min senaste arbetsplats som envisades med Radio City tortyr - trots att det strider mot Geneve konnventionen...
Ett stort tack till Linda och resten av Arabens Anus..

Kommentarer
Postat av: Björn

På sätt och vis skulle det vara ganska skönt om ordet absolut förbjöds.

Vilket är det vanligaste svaret när någon under 30 intervjuas i media och ska visa sig positiv, beredd och allmänt "på"?

-Absolut!!!

2005-10-22 @ 10:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback