Janne Andersson Pop

Fick grönt ljus av Janne Andersson igår om att få dela ut Four Mandarines (Ease my pain) som mp3, via Punktjafs. Jag vill även kunna bjussa på Japop, då skivorna inte återutgetts på cd. Även detta var ok med Janne. Så just nu väntar jag bara på ett besked från EMI.
   Sanningen att säga hyser jag inte allt för stora förhoppningar att få ett ok från bolaget, det var trots allt EMI som droppade Sex Pistols, men hoppas kan man alltid.
   Jag påstod att JaPop inte finns på cd.. men det finns faktiskt Japop på cd. Glitter, Glögg och Rock n roll har släppts på cd och "Rudolf med röda mulen" och "Spår i snön" är Japops bidrag på samlingsplattan. Men i övrig är bandet frånvarande digitalt.
   Förutom att Japop gjorde en cover på "Rudolf", så hade de också den goda smaken att välja Badfingers – "It´s all over now baby blue" och Springsteens – "For you". Som blev ”Till dej” och även framfördes i Bälingebyfest tillsammans med ”Var min vän”, när bandet gjorde TV-debut. Vintern -80 ??? (Minns inte)
   Japop innehöll i första sättningen: Janne på sång och gitarr, Stejmo på trummor och Danne Sundqvist på bas. Danne var bara tillfällig basist och ersattes snart av Latte Kronlund från Smisk. Senare kom Tony Maneri från The Moderns med på gitarr och Joakim Berner, jodå innan han blev chef på DN och Expressen ägde Joakim en orgel som han spelade på i Japop.
   Hursomhelts är det tråkigt att bandet (Japop) tillhör samma kategori som de grupper jag nämnde i Svenska popwerpoppärlor – det vill säga de som man inte kan hitta på cd. Så om EMI vill göra en kulturgärning låter de mig lägga upp Japop som mp3 för gratis hemladdning.

Kommentarer
Postat av: Moppe

"It´s all over now baby blue" var det väl ändå Dylan som skrev...

2007-09-14 @ 14:18:20
Postat av: Bosse Bira

JAPOP gjorde väl en del märkliga Nazareth-covers å slutet...?
Nån sa de körde Razamanaz som X-tra nummer....
De var förband till några som hette Rain Refrain.

2008-03-13 @ 14:35:54
Postat av: Lars Brundin

Hejsan!
Sveriges i särklass bästa pop band heter Japop.
Ringde upp till EMI för 2-3 år sedan och tyckte att de skulle ge ut Japop på CD. Det svar jag fick var att det kommer aldrig att hända!
Tråkigt.

2008-05-25 @ 17:08:26
Postat av: Larz Gustafsson

Underbart band, JaPop.

Båda albumen är kanon.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback