Sätt benet i halsen på borgarjävlarna

”Det finns väl ingen mening att tåla en regering, som suger ut vår arbetarklass, som tycker vi är kass…"
”Sätt benet i halsen på borgarjävlarna” av Unos Kanoner, blev med ens mycket aktuell för ett någon vecka sedan när nyheterna berättade att regeringen skulle minska resurserna (spara) hos ekobrottsmyndigheten, trots att misstänkta ekobrott ökat med 70% de senaste fem åren. Vilket kan leda till att svårare ekobrott väljs bort. Detta ungefär samtidigt som man tar i med hårdhandskarna mot arbetslösa och långtidssjukskrivna.
   Med andra ord skickar man signaler att det är helt ok att lura staten och samhället på pengar, så länge du gör det grundligt. Ekobrott kostar samhället 100 miljarder per år, (jojo). Men nåde den som redan ligger ner, han eller hon ska inte komma undan.
   Arbetslösa och sjukskrivna (arbetsskadade) har helt enkelt bara sig själv att skylla. De är dessutom bara lata simulanter. Samhällets paria.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=234554
Men visst, någon ska betala för de försvinnande 100 miljarderna. Så det är lika bra att ta dem av de som inte kan försvara sig med geografiskt flykt eller välavlönade advokater.
   Är det verkligen en arbetarregering ”som gör på detta viset”? Skulle inte tro det, men rätta mig gärna om jag har fel.
    Det hävdas (i media) att Moderaterna blivit allt mer lika socialdemokraterna. Bah.. det är istället sossarna som slår i oss allt fler blå dunster.
Läs mer:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10542522.asp

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=145&a=462373&rss=1399

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback