Valfrihet i höstens val?

Det är konstigt att det är de borgerliga partierna som förknippas med personlig frihet, när den enda frihet de egentligen predikar är kapitalismens.
En frihet att:
Uttnyttja människor som handelsvaror.
Exploatera jordens resurser som varje dag vore den sista.
Tillåta barnarbete.
Deras argument om att det är individens frihet man värnar om är som att säga:
Det är valfritt att välja var man vill bo, en del vill bo i en Djursholmsvilla andra föredrar etta i Alby.
Aleternativt:
Vissa tycker att fallskärm fungerar bra vid uppsägning andra väljer a-kassa.

En undersökning gjord av SKOP på Dagens Arbetes uppdrag visar att 35 procent av de industriarbetare som är under 35 år skulle rösta borgerligt om det vore val idag.
Egentligen är detta inte ett dugg förvånande, då den Rainfeldtska isterbuken snart nått ett lika stort midjemått som valfläskskungen Persson.
Att ge sin röst till de borgerliga lär knappast förbättra arbetarnas situation i landet. Att å andra sidan ge sin röst till socialdemokratin ger samma resultat, fast på lite längre sikt.
Att kalla sig arbetarparti borde innebära att man värnade om just arbetarna. Men socialdemokratin har sedan länge blivit den extremt feta katten som låter kapitalistmössen dansa på dess uppsvällda isterbuk och dessutom nynnar med i deras glada utsugarsång.

Inför höstens val känner jag mig bara förbannad och irriterad. Känslan av: ”Varför rösta på svinen, när du kan rösta på dig själv”, är mycket påtaglig. Folkets representanter har sedan länge lämnat folket och väljer att se om sig själv och de sina.

Upp till kamp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback