Tiggare stör gatubilden

Moderaterna i Malmö vill kriminalisera tiggeri enligt Aftonbladet.
" Vi har ett socialt skyddsnät som är tillräckligt. Ingen behöver gå på gatorna och tigga för att klara sin försörjning." Visst, ett skyddsnät som både sossarna och nuvarande regeringen håller på att fasa ut. För vi ska naturligtvis ha det som i USA, där valfrihet råder och alla som vill kan välja att köpa sin socialförsäkring.

Klart som fan att den som har röven full inte förstår hur det är att vara fattig. Att aldrig ha råd att ständigt leva på lånade pengar för att få mat och bostad. Tusentals mestadels ensamstående kvinnor lever i denna existensiella gråzon där de lever i en ständig ekonomisk stress. Något som smittar av sig på barnen. Det är skitsnack att det inte finns fattiga i Sverige idag. Och de som påstår detta är naturligtvis de som har pengar.

"Carl-Axel Roslund säger att han med sin motion främst vill stoppa de östeuropeiska tiggarligor som börjat dyka upp i Sverige." Åhå, precis som när sossarna skulle stoppa den sociala invandringen från öst när de baltiska staterna gick med i EU. Horder av bidragstagare skulle välla in i landet. Jojo, var är de?

Vad som är än mer skrämmande är att av de drygt 15000 personer som svarat på Aftonbladets enkät är 60% för att tiggeri ska förbjudas. " - Moderaterna bara förstör för andra. De tänker inte på andra människor. Om tiggare körs bort från Malmös gator leder det till mer kriminalitet." säger tiggaren i artikeln.  Och det är inte bara moderaterna som inte tänker på andra människor, det gör med andra ord inte de drygt 60 % som vill förbjuda tiggeri heller. Det är den underbart småborgerliga attityden - satsa på dig själv och skit i andra.  Folk får skylla sig själva helt enkelt. Här ska ingen tiggare ligga i vägen när jag ska shoppa mig lycklig!

Det är fy fan beklämmande. Men ack så symptomatiskt för den idiotkapitalisktiska tid vi lever i där lycka inte är ren luft, rent vatten, mänsklig värme, kärlek och solidaritet. Utan där frosseriet, exesser och egocentreringen höjts upp till norm. För jag kanske inte behöver en ny TV, bil, mobil eller nya pattar eftersom de gamla fungerar bra. Men eftersom jag har råd så...
Nåväl, det är väl gôtt att kunna se allt gå åt helvete på sin nya platta 78" TV medan man i avslappnad förvissning kan konstatera att när mänskligheten har slutat existera finns fortfarande ens silkoninplantat kvar.  

Kommentarer
Postat av: Josef

Du har gjort det igen!
Tagit orden ur munnen på mig... eller möjligen precis innan...

2007-04-12 @ 23:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback