Levi Stubbs' Tears

Igår berättade en kollega till mig att han lyssnade på Billy Bragg på bussen. Detta gjorde mig så inspirerad att jag la över "A videological cuddle with Billy Bragg" (en 30 minuter långa exposé över Billys karriär från "Spy vs Spy" till "Don`t try this at home") på min mediaspelare för att avnjuta på min dagliga resa mellan Bollnäs och Edsbyn. När jag kommer fram till låten "Levi Stubbs' Tears" blir jag lika tagen som alltid. Håren på armarna reser sig och en filt av vintrig mellankolli accentuerar den vackert vemodiga melodin. Detta är en av de finaste låtar som någon sin gjorts. Ja, nog fan är det så. Dessutom är videon, gjord i en tagning, helt perfekt i sin enkelhet. Den visar att man knappast behöver mijonbudgetar för att skapa stämning och dramatik. Det räcker helt enkelt med en fantastisk melodi. 
Avgör själva genom att kolla in den på
YouTube HÄR! 


Kommentarer
Postat av: Peter

En av Mr Braggs finaste stunder! Redskins gjorde en i mitt tycke fantastisk version! Har du inte hört, så säg till.

2007-12-04 @ 22:15:50
Postat av: Linda

Ännu en underbar låt som man i stort sett lyckats glömma bort under flera år. Regelbundet kommer man på sig själv med att ha förträngt guldkorn efter guldkorn i något mystiskt och avlägset utrymme i lillhjärnan. Men förr eller senare och rätt vad det är så dyker dom lyckligtvis upp. Som nu. Tack för påminnelsen Jocke!

Postat av: Farbror Punk

Peter: Nej jag har missat Red Skins version, har bara deras LP. Inget annat.

Linda: Tacka inte mig tacka kollegan Anders som f ö är ett gammalt "ny-mods" från 80-talet. Så det blir lite härligt nördiga pratstunder när vi hinner.

2007-12-05 @ 11:21:05
Postat av: Inge Ansvar

Japp, mer nackhårsstånd som av Levi Stubbs Tears med BB kan man ej få! Sun, Sea & Socialsm!

2007-12-05 @ 18:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback