Vårdad klädsel.

Ja, eller "vårdat yttre" vore kanske en bättre rubrik. För här i veckan berättade TV-nyheterna om att EMO-pôjken Markus 26 år inte var välkommen på sin arbetsplats så länge han envisades med att ha en Roger-Pontare-röd-hårtuss i nacken. Enligt chefen var det opassande att ha dylikt utseende, då det med all säkerhet skulle skrämma bort alla kunder.

År 2007 när alla har nån form av "punkinspirerad" frisyr. En tid när "skinskallerakat" är lika vanligt som "hårdrockslångt". En tid då alla sportjournalister ser ut som de varit uteliggare en vecka för att få rätt flottighet och sedan straffknullats av en flock brunstiga babianer, för att få till det rätta rufset. Men även en tid då en moderat finansminister vägrar klippa sig då han skaffat sig ett jobb! Ja, då visar chefen för ett reklamföretag!?!? att han vågar vägra tidens takt och visar en så reaktionär KD-hållning att Alf Svensson måste ha fällt en tår av glädje innan han ringt upp George Bush och meddelat honom att det visst finns McCarthy-anhängare i Sverige.

Själv har jag både "skrot" i nyllet och en liten, men dock, tuppkam och ändå fick anställning på en skola där jag ska vara förebild för tonåringar. Jag är med andra ord enligt Markus chef någon som INTE följer reglerna i samhället och som INTE har ett vårdat yttre. Jag är glad att mina arbetsgivare INTE är så trångsynta. Att de inser att mitt yttre kanske är en tillgång snarare än något "opassande". Att det dessutom är en chef på ett reklamföretag gör naturligtvis saken mer tragikomisk. För gissa om man nu får positiv eller negativ reklam kring företaget!

Ta av dig mössan pojk, sitt rak i ryggen och bocka djupt när bättre folk är på besök!

PS
själv kan jag bli rädd när jag ser blåhåriga Östermalmskärringar i flock. Kanske man kan förbjuda dem.

Kommentarer
Postat av: Malin

jo, blåklädda östermalmskärringar med pälskappa är inte att leka med, inte heller deras barnbarnsbarn - 20 åriga slynglar med rosa piké & kotlettfrilla... (typ bakåtslickat med liten våg i nacken)
Dom blir jag jätterädd för! ;)

Hade hoppats att du skulle köra en blogg-julkalender som förra året. Nedräkning till julafton med diverse julmusik!
Jag och syrran kör en sån "julkalender" i väntan på tomten... :)
/Malin

Postat av: Daniel

Word!

2007-12-02 @ 13:37:19
Postat av: pecka

tja du frågade ju mig om Sörbyskolan skulle acceptera din tuppkam, och hade du sökt jobb där hade du fått mig som utvecklimgsledare nästa år och då hade tuppkam varit en merit ;)

2007-12-02 @ 21:39:38
Postat av: F Punk

Pecka: Det hade såklart varit trevligt. Fast att gå upp en timme tidigare än jag gör nu, stiger upp 05.50 och komma hem vid 18.00-snåret känns inte så upphetsande. Det är nog jobbigt nu i mörkret. Sen har jag findag på fredagar, när jag slutar lagom till lunch. Men kan du få upp lönen till en 25-30 lax så kan jag nog tänka på saken ;o)

2007-12-03 @ 08:35:55
Postat av: Anders

"-Tjafsa inte med äldre folk, för du vet att dom alltid har rätt" :) Otroligt att det 30 år efter punken kom, ff är så jävla uppseendeväckande.

2007-12-03 @ 14:03:22
Postat av: natalie

Jag är så trött på människor fortfarande efter så många år inte bara kan respektera att man ser ut som man vill, eller har håret som man vill. men det verkar inte ha inte hänt någontin eftersom man hellre får ha nasse-frissa än ser ut som en smarrig klubba i håret.
jag hade en säkerhets nål i örat för inte så länge sedan(har vädrat örat nu ett tag) och mina morbröder som båda är 20-år, vars liv precis har börjat tycker att jag är töntig och borde skärpa mig och att det är fullt att ha olika örhängen men ändå så har min andra släkting(anna)härmat och vill hänga med mig så mycket som det går (nej, jag är inte självgod).
och samtidigt som jag tycker det är jätte kul att chockera och efter härmas tycker jag att det är lite synd att det inte längre finns nån glädje hoss folk, allting har blivit så jävla allvarligt och man kan inte längre vara sig själv utan att bli utpekad av sina egna!

tack för att du finns, med din underbara sida!

2007-12-04 @ 16:33:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback