Amerikaner förtjänar att generaliseras

På tv-nyheterna intervjuade man ett antal utvalda flygpassagerare som strandsatts på grund av flygstrejken inom SAS. Liksom Swebuschafförerna vill personalen både hinna pissa och få äta en bit mat, helst sittande, innan det är dags att slänga sig på nästa pass. De svenska resenärerna hade full förståelse för strejken och tog reseförseningen med ett svenskt: Det ordnar sig. En amerikansk turist däremot proklamerade att: När Reagan var president och trafikledarna (för flyget) strejakde, kickade Presidenten hela bunten. Och det är så stejkande personal ska tas. Gillar de inte sina jobb ska de minsann sluta.

Jojo. Och skulle ett litet land mopsa upp sig så ska det bombas tillbaka till stenåldern. Säger en svart man att polisen misshandlat honom ska man naturligtvis klämma åt den jävla lögnaren.
Är det så konstigt att jag gärna generaliserar alla amerikaner som dryga, feta, fula rödnackiga sexsistsvin som dessutom gärna lynchar svarta. Eller som ett folk vilket uppenbarligen saknar kunskap om omvärlden och anser sig ha rätt att leka världspolis och leva över jordens tillgångar bara för att de går i kyrkan på söndagar? 
Naturligtvis inte. 
Jag är orehört medveten om att jag knappast kan döma en hel nation efter en påse reaktionära och i många fall livsfarliga rödnackar med huvudet upp i röven på sig själva.
Faktum kvarstår dock. Att så länge en dryg och självgod amerikan kan vräka ur sig mänskliga cynismer utan att bli nackad av C.I.A kan hela jävla U.S.A få sig en släng av den generaliserande sleven.
Sjung med nu i refrängen:
Fuck, the USA, fuck the U.S.A!

Kommentarer
Postat av: The Vince!!!!

Lyckligtvis är inte alla amerikaner funtade uppe i skallen som Ted Nugent.
Ted Nugent är en strålande rockgitarrist men hans åsikter gör mig stundtals mörkrädd.

2007-05-28 @ 16:35:20
Postat av: F Punk

Så sant. Är också ett fan av Nugent. Weekend warrior är finfin. Men han är en äkta amerikan med alla fel och brister. Detsamma måste även sägas om Johnny Ramone... Trots att Ramones var punk var ändå Johnny en amerikansk moderat. Röd-vit och BLÅ!

2007-05-28 @ 16:42:10
Postat av: Frunk

Amen!
Jag läste kommentarerna folk skickat in till Aftonbladet om Sas-strejken och även många svenska högermänniskors cynismer och fördomar är skrämmande.
Dom anställda skulle t.e.x vara nöjda över att överhuvudtaget att ha jobb eftersom det fanns andra flygbolag som behandlade sina anställda sämmre och där kunde dom försöka få jobb efter drivit Sas i konkurs eller att Sas bara har oaktraktiva, sura,äldre tanter som flygvärdinnor som inte kan nå längre i sin karriär och därför driver dom dessa krav endast av illvilja,lathet och därför dom är bortskämda.
Senare skrev dessa dessa människor att dom reste ofta i jobbet fast då borde dom väl rimligtvis kunna unna dessa arbetare i dessa tider rimliga matraster och möjlighet till toalett besök.
Man häpnar vad vissa människor utrycker för slags människoförakt när dom väl kan skriva av sig på internet-forum men på ett sätt är det ju bra för det är minst sagt avslöjande och den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri!

2007-05-28 @ 20:43:13
Postat av: F Punk

Frunk: Jävligt bra inlägg. Man kan undra varför de som gjort sitt utfall i Aftonbladet är så missunsamma och människoföraktande. Är det så att de är bittra på livet och unnar ingen jävel att ha det bra. Eller är de ett gäng gameldags farsor som minsann tycker det är dags att läxa upp alla lata slashasar som gnäller för minsta sak, de fick minsann ett rejält kok stryk och det har de sannerligen mått bra av.
Som Nick Lowe en gång myntade: Vad är så provocerande med fred, kärlek och empati. Nåväl inte Nicks direkta ord, men han gillar säkert min tolkning.

2007-05-28 @ 21:03:54
Postat av: Frunk

Tack och "keep up the good work!"
"What´s so funny about peace,love and understanding"
ja,inte vet jag?
Kan det också vara så att diverse högermänniskor vill tillbaka till en tid då det fanns en tydlig skillnad på folk och folk och en tydlig definierbar underlass och överklass?

2007-05-28 @ 21:17:58
Postat av: auge

vadå generalisera?? det är ju så!

Postat av: The Vince!!!!

Det som gör mig mest förbannad när det gäller amerikansk kristen höger, är de militanta abortmotståndarna, tänk om de kunde använda samma energi
och tid på att försöka skapa en
rättvis,jämlik och upplyst värld istället. En värld där aborter knappt skulle förekomma.
Människor som bekämpar symptom istället för de verkliga orsaker gör mig alltid upprörd och förbannad.

2007-05-30 @ 18:21:47
Postat av: Pibben

I'm so bored with the US of fucking A
http://www.youtube.com/watch?v=U0GfTXuagY0
Fridens.

2007-05-30 @ 21:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback