Punk i Malung

27020-273

Punken var allt annat än ett storstadsfenomen. Till och med raggartäta Malung fanns det en handfull punkare. Kärnan bildade med tiden SSG - Sune Studs och Grönlandsrockarna. Jan Jansson en gång basist i bandet har sammanställt ett antal cd med gruppens inspelningar. Från det första försöket med Zlemmy Zlukers 1977 via Hjärnsubstans 79-80 till de sista studioinspelningarna med SSG från februari -84.

Det är en fröjd att bara läsa låttitlarna: Raggare e svin, Akta dig för snuten, Krig för fred, Världen e rutten, Skolhets, Ingen snobb, inget jobb, Discosvin, Vår dagliga död, Jobba på fabrik, Jag hatar alla som hatar mig, Snutskitar.
Ord och rejäla punkvisor.
Musikaliskt är det också roligt att följa från det första ostämnda pekfingerackordet till nästan proggressiva tongångar med taktbyten och gitarrsolon på sista studioinspelningen.
Strebers får alltid äran att vara punkbandet som förde in folkvisan i "rå-punken". Men jag undrar ändå inte om SSG hann före med sina instumentala tolkningar av Det flyger en ko och
Visa vid midsommartid eller Du lindar av ollon som SSG döpt om den till.

2003 gjorde SSG en återföreningsspelning på Valvet i Malung där de gamla dängorna dammades av. Trots att H-son bara repat en timme med Tappar och Jansson satt låtarna som klockren känga i skrevet på Anders Borg. Även sidoprojektet Nobby Tåfjutt Band med "klassikern" Walking down the Mora way, har vid två tillfällen återuppväckts. Personligen tycker jag att det är dags för en nostalgistund - Dalapunken 30 år.
Dra ihop SSG, P-Nissarna, Nobby Tåfjutt som huvudakter. Rota upp gubbarna från Moras The End, låt Punk-Martin ersätta mördade Patrik Gustavsson på trummor. Tvinga Chips att återuppväcka Brülbåjz. Kolla runt om man kan skrapa ihop Limas Snutätarna och Metanol, Rättviks Fanclub mfl..

Punk vid Siljan midsommar 2007 det vore nåt att fira ta mig fan.

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Hejsan!
Har du någon gång druckit Amé?

Postat av: perrea starköl

Problemet med att få ihop The End från Mora är ej bara att Patrik blev mördad, basisten Bengan är sedan bandets upplösning spårlöst försvunnen. Eller skrämde övriga medlemars leverne bort honom?

2007-08-23 @ 11:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback