Kal P Dal

Kal P Dal var knappast punk, men musikaliskt var det definitivt ingen större skillnad på Arlövssonen och den tidiga punken. Avskalad och enkel rock´n´roll var konceptet. Gruppen spelade med många av punkens storheter såsom Göteborg Sound, Iggy Pop och Sex Pistols. Nä, det sista blev aldrig av eftersom Pistolerna splittrades innan de tänkta spelningarna i Sverige våren -78.

Personligen föll jag direkt för öset från Skåne när Kal P Dal uppträdde i TVs - Häftig Fredag och de gånger jag såg bandet var det fullt drag som gällde. Som 13-åring var det svårt att inte gilla ett skånskt Ramones.

För de som sätter Kal P Dal i samma liga som Boppers kan jag påpeka att när Boppers intervjuades i radio för första gångan, Ulf Elvings Skivspegeln och Boppers debut-LP, fick de frågan om de var Stockholms svar på Kal P Dal. Vilket replikerades med: "Kal P Dal, han är väl punkare eller nåt!"  Senare drev även Kal P Dal med Boppers genom att fråga publiken vilken låt de ville höra och sedan sjunga "Goodnight sweetheart, goodninght" vilket mottogs med massiva bu-rop.

Här nedan ett klipp från tidningen Poster dessutom två låtar från Onsdagsbiten och en låt från TVs - Showtime.
27020-443

Kal P Dal - Onsdagsbiten - Johnnie
Kal P Dal - Onsdagsbiten - SJ
Kal P Dal - Showtime - Om jag var en slashas


Kommentarer
Postat av: Andy

Definitivt var P-dalen mer punk än te Mr Uggla, väldigt gör det själv attityd. Spelade ju även med tidiga Stranglers då som J. Sox, skulle vara enormt kul om någon har nåt inspelat från den tiden.
Ett band från samma tid med 50-tals raggar anknytning var ju också väldigt mycket punk, nämligen Hurriganes, Skandinaviens Ramones.

Skall försöka skicka över P. park med Rude Kids tillsamans med Åskådarna.

Tack för bra blogg

2007-10-27 @ 22:30:14
Postat av: Ragmynta Holmström

Helt rätt Farbror!
Det finns även direkta kopplingar mellan P Dal och Stranglers som Andy påpekar. Janne Knuda var med och spelade tillsammans med Hugh Cornwell som var sångare och drivande i Stranglers även i England. Cornwell bodde och spelade i Sverige innan han flyttade tillbaks till England. Därav förklaringen till att Stranglers spelade in en singel på svenska. "All quiet on the eastern front" blev "Jag är insnöad på östfronten" med den klassiska raden: "För mycket tid att tänka, för lite att göra".

2007-10-29 @ 09:08:39
Postat av: Jah Hollis

Du vet väl att Kal P Dal fick ett Pågatåg (skånskt lokaltåg) uppkallat efter sig tillsammans med storheter som Piraten och Tycho Brahe.
Kal P Dal-tåget fyller faktiskt tio år just den här månaden.

Postat av: Inge Ansvar

Freddie Wadling gav Kal Pedal Pågen det onda ögat efter en incident som nämns i Wadling boken, därefter dog skånepågen, riktigt kul!

2007-10-29 @ 19:36:08
Postat av: Peter

@Inge Ansvar
Skitkul.........

2007-10-29 @ 22:34:08
Postat av: dumdum

...ej att förglömma Rude Kids och Kalle's spelning på Underground i Stockholm som avslutades med Kalle och Böna i en "rörande" duett.

2007-10-30 @ 10:37:27
Postat av: Fredde

TACK! Som jag har letat efter lite nytt med Kalle å pågarna!! Men,finns det någon vänlig själ som har några videoklipp eller något där man kan se kalle live????

Maila mig!

2007-11-21 @ 09:50:38
Postat av: Fredde igen

glömde ju mailadressen...: hedersmannen77@hotmail.com

2007-11-21 @ 09:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback