Nostalgiska julklappstips

När den första svenska punkvågen ebbat ut och 70-tal hade förbytts i 80-tal ändrade många som var med i denna första våg musikalisk inriktning. Två genrer som uppmärksammades rejält, fast på var sitt håll, var postpunk som hyllades i den mer seriösa tidningen Schlager och glamrock i färggranna idoltidningen OKEJ. Och nu lagom till glöggpremiären kommer två av de största banden inom dessa genrer Reeperbahn och Easy Action med finfina nostalgipaket.

Reeperbahn går hela vägen och släpper i princip ALLT som finns
inspelat.
27020-424
"Så är den äntligen på väg - Reeperbahn Remaster!
Samtliga originalalbum med över 17 tidigare outgivna extraspår
PLUS en hel DVD med alla liveframträdanden som gjordes på SVT
mellan 1980 o 1983! Samlade Singlar kommer nu
för första gången på CD med många extraspår.
Den ultimata julklappen för dom
freaks, nördar och kärleksfulla fans
som fortfarande anser att Reeperbahn är
ett av Sveriges bästa band någonsin!
Kommer ut i november!"

Till skillnad mot Reeperbahn så kastar sig de åldrade glamhjältarna i Easy Action ut på en miniturné tillsammans med Twisted "Fuckin" Sister för att ställa skåpet på plats. Lagom till miniturnén har bandet äntligen fått sin websida. Jag frågade Peo och Bosse redan i början av milleniet om det inte var av intresse att skapa en EA-sajt, men bättre sent än aldrig.

Man har också släppt den på cd aldrig tidigare utgivna debutplattan Easy Action från 1983, fylld med bonusmaterial. Tyvärr inga videor som i Reeperbahns fall. Men för er som är sugna att se bandet underhållande dokumentär och spelning på Studion, finns fortfarande A hot summer night att hämta på TPB. (Passa på medan det finns någon som seedar)

27020-425


Kommentarer
Postat av: Skinny

Synd bara att båda banden var skittråkiga...

2007-10-11 @ 17:48:18
Postat av: Farbror Punk

Skinny: Hehe, men det är ju en fråga om tycke och smak. Vissa gillar Carola och (vi?)andra Nasum. Vår stadsminister gillar Da Buzz. Och det säger väl det mesta om "moderat smak".

2007-10-11 @ 17:54:55
Postat av: Skinny

Farbror Punk: givetvis är det så. Själv gillar jag inte Nasum.
Men du kan väl inte påstå att statsministers smak är signifikativ för alla hans partikamrater? Kan inte moderater lyssna på punk?

2007-10-12 @ 00:41:13
Postat av: Farbror Punk

Skinny: Nog kan moderater lyssna på punk och gör säkert så. Det sägs ju att Staten & Kapitalet är en favvis på M-fester. Men, det blir ändå lite av en motsägelse ungefär som att Carola skulle gilla blasfemisk svartmetall. Eller att George Bush är fan av Bad Religion. Det är såklart enklare att generalisera, men det är bara så att djävulen och vänstern har den bästa musiken. För finns det egentligen Moderat rock?

2007-10-12 @ 13:28:01
Postat av: pecka

Äh Reeperbahn är ett av de bästa banden som funnits i Sverige, det närmaste ett Velvet Underground vi haft

2007-10-12 @ 15:37:27
Postat av: Skinny

Farbror Punk; finns det kommunistisk rock? Jag skulle gissa att det stora flertalet band inte tar nån klar politisk ställning i sina texter. Gillar man pekpinnetexter så kan man ju lyssna på progg.

2007-10-13 @ 00:14:33
Postat av: Farbror Punk

Skinny: Jag är mer säker på att det finns kommunistisk rock än Moderat dito. Men visst är det som du säger att flertalet inte tar ställning. Historiskt kan jag nämna Red Skins, Red Rockers och svenska EAK. Och all progg var inte pekpinnar Unos Kanoner, Kung Tung, Risken Finns och Ensamma Hjärtan om de nu kan kallas progg är bra exempel på progg som inte har pekpinnestexter.

2007-10-13 @ 10:56:45
Postat av: Grim Slayer

Pelle Almgrens Easy Action hade varit 1000 gånger roligare.
Reeperbahn gjorde några fräcka låtar, men dom känns ganska överskattade idag.

2007-10-16 @ 20:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback