Blue Boy

Det var inte bara Tant Brun som bytte musikalisk inriktning på 80-talet. Många vars musikaliska intresse vaknat med punken i de tidiga tonåren, växte upp, breddade sin musiksmak och "utvecklades". Vid sidan av postpunken var glam och hårdrock det stora dragplåstret för många punkare. Trots, eller kanske tack vare, en livlig rå-punkscen svepte Heavy Metalvinden in över staden vid vänern - Kristinehamn. De två vapendragarna Kass och Linda från Arabens Anus slog sig ihop med "ärkefienden", från det hos punkarna föga populära boogiebandet YOKUN, - Freddy Åberg, och kompletterade sättningen med Speedy Johansson på gitarr. Kvartetten blev Blue Boy.
Varför man valde just detta namn vet jag inte, då det fanns ett "magasin" med samma namn. Fast det kanske Linda kan svara på i ett inlägg.


I serien "Sweden in Fight" saxad ur fanzinet Heavy Metal Massacre. Kan man läsa nedanstående artikel om Blue Boy.
27020-399
Lars "Speedy" Johansson - Gitarr 19år
Kenth Johansson - Bas 19år
Freddy Åberg - Gitarr, sång 19år
Jan "Linda" Lindström - Trummor 19år
Utgör medlemmarna i BLUE BOY som bildades tidigt 1981.
Killarna hade redan då många års spelande bakom sig.
JAN och KENTH hade t ex tidigare spelat i ett känt svenskt punkgäng.
De första gångerna de spelade tillsammans lirade de covers somt ex Prowler och Strong arm of the law av IRON MAIDEN och SAXON.
De tröttnade snart på att lira andras låtar så FREDDY och JAN började skriva egna låtar som t ex Beast of prey, Hell of a noght, Summons o s v.
Livedebuten gjorde de på en liten Rockklubb i hemstaden Kristinehamn i februari -81.
Det kom 250 bangers som blev totalt överkörda. Sedan dess har de haft lite spelningar då och då men nu verkar det som om de får mer och mer.
I år spelade de in en fyralåtars demotape som de dock inte är helt nöjda med så de planerar att invadera studion igen senare i år för att spela in en ny tare.
FREDDY spelade tidigare också bas i det STATUS-influerade Boogiebandet YUKON men han bestämde sig för att helhjärtat satsa på BLUE BOY.
Deras musik är oftas ösig men ändå polerad metall, låtarna innehåller mycket gitarrspel och slingor och refrängerna är oftast mycket melodiösa, Taste of Victory är en ödesmättad låt i stilla tempo-kanske Sveriges första metallsymfoni, Flash in the night och The Summons är ösiga låtar med klösande, snärtiga gitarrer, Live or Die har malande bas och riviga gitarrer.
Heavy Metal Massacre Nr4 - PHANTOM

Det kan tilläggas att i det Kristinehamnsbaserade metal´zinet MAYHEM finns en intervju med Blue Boy som jag också kan publicera om intresse finns.
Lyssna till BLUE BOY nedan. Låtarna är från olika demoinepelningar. Tyvärr saknar jag bandets "krigshymn" Taste of Victory och enligt Mayhem en av deras bästa låtar med titeln Sauna?!?!
Blue Boy - The Summons
Blue Boy - Keeper of the castle
Blue Boy - Carried through the fire

Kommentarer
Postat av: Linda

Grejen med Blue Boy var ju från början en drift med läderkulturen inom metalgenren. Bandnamnet är taget rakt av från den amerikanska gaytidningen Blue Boy. Alla i bandet hade från början artistnamn; Steve Homo, Nick Gay, Freddy Gaypimp och Ralph MacFikus. Då förstår man bättre vad en låt som "Sauna" handlade om... Och vi gjorde det med glimten i ögat, så det var absolut inget nedsättande gentemot homosexuella. Vi hade förmodligen gjort succé på vilken gayklubb som helst. Med det inte sagt att allt bara var en ploj. Vi brann verkligen för musiken, kulturen och det vi gjorde. Låtarna var också en hyllning till alla de band vi alla beundrade; Saxon, Rainbow, Iron Maiden, Manowar, Tank, Judas Priest, Sabbath, Riot m.fl. Men framför allt hade vi förbannat kul.

Postat av: Strappado

Tjena, förbannat bra låtar!

Du får gärna posta allt du har med Blue Boy, är jävligt intresserad.Tack för en jävligt bra blogg, har mer obskyrt Svensk Heavy Metal så lägg gärna upp lite sådant!Ha det

MVH / Emil

2010-03-05 @ 09:20:48
URL: http://strappadometalblog.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback