Jag är en vit neger

Stockholms Negrer, Jag är en vit neger (MNW)
Allt intellekt säger nej till Stockholms Negrer, den senaste avkomman av tunnelbanerevolörerna KSMB. Vill vi ha ett Slaughter and the dogs på speed? Ett Motorhead som knockar Black Flag på tid? Eller ska brutalpunken få dö i frid? Frågor, frågor, men nånstans mitt i dyngan finns det något attraktivt med Stockholms Negrers totala hämningslösa chockrock.
Piska mig hårt Ebba Grön!
(Börja med b-sidan...)
Text - Lars Nylin Schlager Nr 1 -85

Någonstans sätter Lars Nylin fingret på varför Stockholms Negrer i sina ilsknaste stunder var så förbannat bra. På sin första platta var Stockholms Negrer ett svenskt Black Flag. Ett band med rötterna i 77-punk men med ett större jävlaranamma i expressfart. Ibland brukar jag skylla trallpunken på att Mart överdoserat Toy Dolls, men frågan är om inte den gode Mart i verkligheten spisade Stockholms Negrer? "Död åt alla", "Negerbollar av stål", "Knark e gott", "Jag vill va din slav" och "Mördarmohikanen" har alla klisterrefränger och ilsket ironiska texter som gott och väl kunde ha platsat på "Le som en fotomodell".

För mig personligen gav "Brutal diciplin" mig ett soundtrack för på Saabs löpande band kände jag mig verkligen som "En vit neger". Och att sätta på "Måndag" vrålhögt på bilstereon 04,58 på väg mot Stallbacka och skråla med i texten "Fy, fan vad jag hatar mitt jobb, men jag går dit, jag går dit varje dag i alla fall!" det stavas K-A-T-A-R-S-I-S.
Även om "Den vita apan" inte piskade så hårt hade också den sina stunder som: "Ät skit", "I kväll ska vi sprängas" och "Vi lägger upp oss" en låt som platsar fint i dagens marknadsliberala tid där allt är till salu.

För den som saknar Micke Alonzos vilt vrålande röst, i mitt tycke landets bästa punkröst vid sidan av Thåström och Freddie Wadling, så finns dels plattorna, men också tv-programmet (Norra station), att ladda ner från The Pirate Bay.

Kommentarer
Postat av: Danne

"Negerbollar av stål" och "Måndag" är trots protester från sambo, givna på varje fest. "Fy faan, vad jag hatar min chef", klockrent.

2007-09-11 @ 18:40:07
Postat av: Heinz

Dom lär ha snott varenda ackordföljd i sina låtar från diverse toppliste-hits. Kan räcka till en helkväll popgeni.

2007-09-11 @ 19:55:04
Postat av: Peter

jag har för mig att plattan blev bojkottad av kooperationen, dagens COOP på grund av Knark é gott. Ironi var svåra saker på den tiden.

2007-09-12 @ 01:10:35
Postat av: Skinny

Dom svängde fint live.

2007-09-12 @ 01:57:15
Postat av: Farbror Punk

Peter: Ja, det stämmer Konsum hade också ett par år tidigare också bojkottat Bitch Boys EP då den skivan hade ett stötande omslag. Baksidesbilden kan även beskådas på Sex Pistols-bootlegen Indecent Exposure.
Och visst var det svårt med ironi 1985. Det skulle dröja många år innan den "ironiska generationen" dök upp, så att man även på Coop lärde sig det alla barn som sett från A till Ö redan visste.

2007-09-12 @ 09:37:59
Postat av: Linda

Peter: Dessvärre. Vi skriver 2007 och det är fortfarande svårt med ironi, den "ironiska generationen" till trots...

Postat av: Inge Ansvar The first and only (Who ownes your name?)

Och Alonzos sköna stämma kan nu även avnjutas på senaste SEX SEX SEX skivan "All girls cum from hell" där Micke sjunger på english! på "A love song for the hated" självklart är det Pedda Polis som kör de sköna baslicksen!

2007-09-12 @ 22:26:26
URL: http://www.myspace.com/ingeansvar
Postat av: Sörling

Fantastiskt band. Otroliga live. "Död åt alla" är nog min favorit.

2007-09-14 @ 10:23:35
Postat av: Senap

Jo för fan!! Negrerna var ett grymt liveband. Sista gången jag såg dom var ett schysst gig på Magasinet, GBG med Johan Johansson på trummor (och mitt fylleminne säger att Ampull spelade gitarr, men jag vågar inte ta gift på det)

2007-09-14 @ 20:00:33
URL: http://www.myspace.com/bumsenmussmann
Postat av: Svegis

Håller med om S negrer var fan i mig grymma! Guld Lars från KSMB på gura väl?
De gav en hopp när alla jävla band skulle spela brövelrock och odla hippiehår!!

2007-09-16 @ 21:51:09
Postat av: mördarmohikanen

roffe "blodie" va riktigt grym o e fortfarande på gura !

2008-03-19 @ 23:17:01
Postat av: Rebecka

Tycker om det du skrivit! Trevligt att se lite schyssta grejer och inte bara det generella grejerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

Postat av: Farbror Punk

Tackar. Jag försöker hålla mig till de kulturintressen jag är intresserad av, mest musik o media.

2010-09-22 @ 08:47:12
Postat av: Susann

Gillar om det du skrivit! Skojigt att se lite prima saker och inte endast det generella grejerna som man kan se om varenda dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback