Musikhistoria - Suicide från Sundsvall

Ni som besökt Punksvallssajten har antagligen kännedom om Suicide. Detsamma gäller säkerligen äldre musikintresserade Sundsvallsbor också. Men, ett problem med Suicide var att de inte hamnade på skiva och när det gäller inspelad musik är det magert med den varan. Punksvallsajten bjuder på en HALV låt - No Fun.
Fast... Nu finns det en riktigt bra inspelning med bandet. Tydligen gjordes det en radioinspelning med Suicide. Vilket program det var vet jag inte, men om medlemmarna läser detta kan de kanske svara på den frågan.

I artikeln nedan kan du läsa att Suicide inte var punkare men att de gillade punkrock. Det är något som märks tydligt på radioinspelningen. De tre låtarna 16 - Kiss Goodbye och 1988 är bitvis rena Pistolspasticher. Sångaren Björn gör en utmärkt Johnny Rotten-imitation. Vilket inte är menat som något negativt snarare tvärtom.
Nä, Suicide är förtjänta av lite mer uppmärksamhet. Och framförallt värda att lyssnas till. Betänk dessutom att detta är inspelat redan 1977. Det är med andra ord 30-års jubileum.
Ladda ner Suicide -
HÄR!  

Kommentarer
Postat av: Rick

Tjena Tja! Lirar i ett punk band från Falun-Dalarna, undrar om du har nå tips på spelställen i norrköping!

kika in oss på
www.shilovatt.commail: contact@shilovatt.com

// Rick

2009-10-29 @ 22:45:33
URL: http://www.shilovatt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback