Arvet från KSMB - 1

När Ebba Grön utvecklades och samtidigt drog ned på tempot, fanns KSMB där som det "naturliga valet".
Plattan "Rika barn... leka bäst". Är i mångt och mycket KSMBs svar på "Kärlek och uppror". Men när Ebborna blev ett ganska traditionellt, men bra rockband. Fräste KSMB på med punkens frenesi ända tills bränslet tog slut. Att KSMB både musikaliskt och textmässigt i mångt och mycket var ett punkband bevisas i de avknoppningar som följde. Strindbergs och Stockholms Negrer. Två band som gav fingret åt 80-talstrender och gjorde den musik de kände för och dessutom i fallet med Stockholms Negrer lyckades provocera rejält med texterna.
När det begav sig på 80-talet var banden en fristat för att punken fortfarande var viktig. Mitt i bland yuppies, SAF-paroller om att "satsa på dig själ" och eskalerande USA-vurm, fanns någon som ville berätta att allt inte alls var rosa fluff och en enkel resa till mammons paradis.
Att vi idag lever i arvet från 80-talet gör att jag tycker det är läge att återigen plocka fram arvet från KSMB - Stindbergs och Stockholms Negrer. Läs och minns, när du var arg och ung!

image571
Klicka på bilden för att läsa om Strindbergs och Spion 13.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback