Hönan eller ägget

Jag har sedan strax innan jul kört mitt "Pimp my Ride" projekt i skolan tillsammans med två mindre grupper av elever. Tanken är att få dessa elever, som för närvarande är lite omotiverade till ämnet engelska, aningen mer intresserade av engelska språket om man gör något annat än bara jobbar med läromedel. Vi har kollat på MTVs - "Pimp my Ride". Skrivit speciella "bilglosor", gjort bildmanus och spelat in rätt svåra repliker på engelska till den powerpresentation som kommer att bli resultatet av vårt projekt.

Hur som helst. När strax efter jullovet skulle fixa bilder, loggor och bakgrunder till presentationen kollade jag på MTV-vinjetten och lät mig inspireras. Loggan försökte jag sno rakt av, då killarna ville att det ska vara som på TV. Men bakgrunden, färgvalet och bildpresentationen slängde jag ihop efter eget huvud. Naturligtvis starkt influerad av programvinjetten. Men jag tyckte ändå att det blev trots allt lite egen stil.

Förra veckan när jag loggade in på MySpace, ser jag plötsligt "Pimp my Ride" som reklam. Nej, så var nu inte. Färgerna var annorlunda och snubben i keps gick inte heller i sjunde klass. Det hela var en reklamkampanj från Tradera. Men visst ser ni likheten, titta och jämför
Ja, kanske är det så enkelt att man gillar "Pimp My Ride" på reklambyrån också! För klickar man dessutom på bannern får man se en bil (Mustang tycker jag det verkar som) som hoppar (gapar) innan reklamfilmen med Dogge börjar..

27020-585

image586

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback