IB i Piratbukten.

image573
Incest Brothers shoppar loss på CLOZ - Not!

Knappt hade jag lagt ut klippet om Stockholms Negrer innan dokumentären om gruppen fanns på Pirate Bay!
Det var Von Oben som hade sett till att inspelningen överförts med proffutrustning till DVD-format. Han har tidigare lagt ut en DVD med blandade Thåström-klipp. Von Oben mailade mig och tipsade om dokumentären. Och som om inte Stockholms Negrer vore nog han hade dessutom lagt ut dokumentären om Incest Brothers. Ja, den där med Petsson på orgel och alla de där bra låtarna som "Landsförädare", "Dödens väntrum", "Köpt identitet" och "1:a maj". Varav en del hamnade på skivan 5 år försent andra hamnade på Teddes samling Stockholmspunk.
Själv hade jag inte sett dokumentären sedan min SVR la av nån gång runt 1983. Så det var riktigt roligt att kolla in filmen. Och då det tycks som on IB aldrig kommer att återförenas är denna dokumentär ett bra surrogat, tillsammans med Fäderneslandet och de rätt justa iveinspelningar som finns med gruppen. Så passa på att ladda ned denna raritet. Von Oben hälsar att: "De saker som ligger närmast till hands är väl 4st DVDer med blandad Magnus Uggla-material, någon slags DVD med diverse Docenterna-material, Hultsfredsfestivalen 1990 och kanske en del hårdrocksprylar. Industrifestivalinspelningen "Festival of hard-on electronics" från 90-talet har jag haft ute förr, men jag kommer nog att göra en ny överföring eftersom jag sedan dess skaffat semiproffsutrustning."

Ett litet PS.
Vän av ordning undrar naturligtvis vad som hänt med Incest the movie. Filmen som IB själva gjorde för att visa på sina spelningar. Kamrat Janne Punk har besked han skickade vidare detta mail till mig:
"Historien har det att IB en gång gjorde "Incest, the Movie"... Hörde talas om den för 100 år sedan - nu e frågan - finns den kvar...? å i vilket format var det - film eller direkt på video ?. Man e ju en gammal punknostalgiker så man vill ju gärna veta - då det var en del guldkorn man missade. Såg IB första gången sommaren 78(?) på en festival i "Grytan", Handen... minns att Du hade en "yxa-i-huvudet-frisyr" ("den ser ju ut som en f*tta !, hehehe"). Det va tider det !. Vore kul att höra av dej, med lite info OM filmen ! - Stort Tack !

Hej!
Vet inget om Incest the movie, jag har för mig att den "försvann" redan på den tiden. Det fanns bara ett orginal utan ljud.
Mongo"


Kommentarer
Postat av: chockpop

Punkarna och fäderneslandet skulle vara kul att se, är det någon som vet om det finns någon kopia på det??

2008-02-22 @ 13:25:25
Postat av: Farbror P

Chockpop: Det finns kopia som åtminstone jag och Andy sitter och ruvar på ;o)

2008-02-23 @ 21:43:30
Postat av: Chockpop

Sluta genast med det ;-) och låt alla få se den!!

2008-02-25 @ 09:09:44
Postat av: auge

jag kan dela ut den på soulseek...

Postat av: Anonym

vore kul om den kom upp på piraten också!

2008-03-05 @ 16:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback