Stora Essingens ungdomsgård

Eftersom inte alla hänger på anisktsboken och dess klubbar tyckte jag att det var läge att låta även dessa och alla andra ta del av punkhistorien genom ett bildkollage från Olle Borg (Bed Bugs, Plast, Ruhr). Samt en text av Jeppe plockad ur RiP Nr6. Och skulle inte detta vara nog så kan du få den totala multimediaupplevelsen genom att ladda ner MOB - här, så hör du också hur det lät.

MOB och Cathy and the Heat på
Stora Essingens ungdomsgård

I ett ruckel som kallas ungdomsgård lite utanför Stockholm skulle dom två banden Cathy & the Heat och Mob spela.

Efter en ganska lång väntan kommer Cathy & the Heat, som består av Katti (sång), Peter (bas), Micke (gitarr) och Pelle f.d. Four Mandarines (trummor), upp på scen som var utav de minsta jag sett. Micke räknade in och bandet satte igång.

Katti försökte göra sig hörd men utan resultat, musiken överröstade henne. Men en kille fixade micken och efter ett tag kunde man höra henne lite i alla fall. Musiken påminde rätt mycket om X-Ray Spex, det berodde väl på att det var en tjej som sjöng och för att bandet hade en saxofonist (som heter N. Edwall och är medlem).

Cathy & the Heat spelade bara egna låtar utom Stooges "I wanna be your dog", en rätt bra version gjorde dom. Alla deras låtar hade engelsk text.

Efter en mindre paus rusade MOB upp och satte igång med ett fruktansvärt tempo. Deras sångare, Mats, var helt vild, kastade sig bland publiken, pogade, vrålade och skar sig på magen med en kniv, alà Iggy Pop.
De andra i bandet tog det istället ganska lungt. Man märkte på en gång att MOB var betydligt skickligare än Cathy and the Heat. De gjorde en verkligt bra version av Dead Boys låten "Sonic reducer". Mobs version var mycket ösigare, nästan bättre än de dödas.

Publiken hade hetsats upp av Mats och alla pogade omkring, många ramlade omkull och försökte dra ner bandet. Bästa låten va absolut "Louie, Louie" av gruppen Bloodclots, förbannat bra gitarr. "White riot" blev något sämre.
Ett extranummer blev det, men det lät lite osäkert för att Mob just lärt sig låten och sen var det tyvärr slut.

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilket band som var bäst. Cathy and the Heat var kul att se och deras låtar fastnade jag för. Mob var också häftiga att se, särkilt Mats, låtarna var bra, och skickliga var dom. Men va fan spelar det för roll vem som var bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback