Rex De Rox - Johan Frosts vidare musikaliska äventyr

Att Tv 4-reportern Johan Fredriksson är Baiters gamle trumslagare Johan Frost, vet nog de flesta. Men vilka musikaliska äventyr Johan ägnade sig åt efter Baiters splittring är nog för de flesta höljt i dunkel.

När jag kontaktade Johan för drygt ett år sedan angående en eventuell återförening av Baiters frågade jag lite om hans och Ubbes band Rex De Rox. Och fick följande svar:
Hejhej,

Återförening finns nog inte på kartan för Baiters.

Efter Baiters bildade vi Revy Rouge hösten 1980, med samma uppsättning fast med mig bakom sångmicken (Zäta slutade) och Micke Rahm som ny medlem bakom trummorna. (Micke spelade också under en period i Bitch Boys + tidigare i Bagarmössen).
Vi gjorde 2 demos med (ännu) mer poppigt sound + en handfull gigs. Men det hände aldrig något.
Jag och Ubbe bildade ju sedan Rex de Rox 1982 tillsammans med gitarristen Svante Karlsson (från das Manslem), basisten Jocke Hiort af Ornäs (från Warzava) och Jeppe "Gyp Casino" från Hanoi Rocks på trummor. När Jeppe gick till Road Rats (Conny Bloom m. fl.) hamnade jag bakom trummorna igen.
Vi spelade in en MP i EMI:s Skärmarbrinkstudio 1984 (då också med Jonas Asp på klaviatur (lillebrorsa till Fred Asp - Imperiets trummis) ) Den släpptes 1985. Vi splittrades på våren 85 strax efter att plattan släpptes.
Rex de Rox finns snart tillgängliga på CD hoppas vi. Vi planerar att releasa en samling med både låtarna från skivan och mer skramliga demos - den låter kanon tycker vi. Dock en bra bit från punkrötterna.. (mer Tom Petty, Neil Young, Eldkvarn , Dire Straits med svenska texter).
Litet lustigt är ju att Gessle - som låg på samma bolag och hade samma producenter som oss på EMI, strax efter vår upplösning uppfann "Roxette", han har aldrig erkänt att han blev inspirerad av vårt namn men....jag har mina misstankar...Marie Fredriksson körade ju också på ett av spåren på vår platta.
(Så att det finns en connection mellan finska glamrockarna Hanoi Rocks och pop-undret Roxette är det nog få som vet!!).


Ja, det var väl det. Mycket kan man säga om framförallt Rex som var värt större uppmärksamhet...

ha de'

mvh Johan

Nedan ett klipp från Schlager: Klicka på bilden för förstoring.
image609

Tyvärr har jag inget med Rex De Rox och kan därför inte bjussa på musiken. Men kanske någon i läsekretsen är ägare av EPn i väntan på ett eventuellt CD-släpp.

Kommentarer
Postat av: Senap

Gessle har väl redan "erkänt" att han tog namnet Roxette efter den tunggungiga Dr Feeelgood-dängan?

2008-03-23 @ 12:56:43
Postat av: pecka

Eftersom jag helst inte ser TV4, vilket program jobbar Johan på?

2008-03-23 @ 18:40:20
Postat av: peter

Utrikeskorre!!

2008-03-23 @ 18:43:14
Postat av: ro

Hej jag vill gärna komma i kontakt med lite äldre punkare runt om i sverige. Du kanske kan maila mig?
rosi.hellqvist@titan.se

2008-03-26 @ 15:51:16
Postat av: Alejandro Lerin

I love marie fredriksson. I wanna have the song where she made chorus, can you help me? It will be great the hole LP. I love the musik from Sweden.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback