Aggressiva Kostymer på majspäjs


Jocke, Trygga och Hammar tre punkare som provcerade Norrköping.

Äntligen. Kanske jag skulle utbrista. Efter att ha tjatat på Micke Falana och Johan Hallgren om lite fakta kring Aggressiva Kostymer, men utan resultat. Så, pang, bom, finns det plötsligt en sida på MySpace om bandet.
Nu ska jag erkänna att jag inte vet vem som ligger bakom denna kulturgärning. Hur som helst. Ingen kan vara mer glad än jag.

Så jag kopierar väl texten från sajten då. Sen kan ni surfa dit och lyssna på bandets demos. Bl.a. en egen tolkning av Jan Höilands klassiker "Tiotusen röda rosor."
Till MAJSPÄJS HÄR!

"HISTORIEN OM AGGRESSIVA KOSTYMER

Nu dyker vi upp på denna sida, Pekings finest om jag får säga det själv. Nåväl, Aggressiva Kostymer bildades sommaren 1978 på Café Röda Tuppen, ett samlingsställe för vilsna Pekingpunkare, proggare samt annat löst folk. Grunduppsättningen var: Pierre Hammarström - gitarr, vox. Kryddan - trummor (han är nu avliden) "Likgrävarn" - bas samt Johan Hallgren - gitarr, vox. "Likgrävarn" slutade ganska snart och in kom Peter Trygg - bas, vox. När Kryddan föll ifrån kom Mikael Falana in för att så småningom ersattas av Jocke Lind på trummor. Johan Hallgren ville vidare, så då blev Aggressiva Kostymer en trio, och förblev så till slutet. Aggressiva Kostymer inriktade sig på att repa för att spela live så mycket som möjligt, mest i Mellansverige. Det var populärt på denna tid att spela in minst en singel, min icke för Aggressiva Kostymer - live skulle det vara, det var äkta Punk för oss. 1981 slutade vi spela tillsammans, med flaggan i topp. 2005 blev ett år av lite turbulens, vi skulle ha en reunion på Annandagsfest - en tradition i Peking sedan några år tillbaka. Efter åtta rep var det dags att låta publiken höra resultatet. Spelningen blev ganska lyckad, publiken verkade positiv / eller om det berodde på spriten. Nu får vi se vad som kommer ut av detta... "

Kommentarer
Postat av: Falle

Kul att AGG finns på nätet

2008-06-09 @ 11:04:16
Postat av: Jimmy

AGGRESSIVA KOSTYMER helskönt namn

2008-11-10 @ 12:13:21
Postat av: Mr Hat

så här var det. Hammar som var en gud och en förste punkaren i Nrkp 1978!! träffade Mr Hat. De åkte hem till Ibban i Herstaberg och skulle bilda ett band. Mr Safe kläckte Aggressiva Kostymer. Hammar och Mr Hat var envisa. Mr Hat drog vidare till egna märkliga konstellatioener. På Röda Tuppen repade Hammar, Kryddan, Likgrävarn, Hallis. På något sätt så kom Mr Hat åter 1979. Kryddan försvann och Falle kom på trummor. Första spelaningen var i Linköping 1978/1979 sen öste vi på Musikverket i Stockholm och gjorde viss form av succe. I Nyköping på punkgala och i Mjölby på raggarparty.....Hallis lämnade. Falle lämnade. Kvar var en en trio 1979/1980. Jocke Punk, Hammar och Mr Hat. Denna trio gjorde ett antal gig med KSMB och Ebba. 3 man smart. Hårt och tight. Jocke lämna efter tag. Hammar och Mr Hat bildade Banqok Shocks.....Hammar och Mr Safe hade slutit cirkeln. Sen blev detta band ett slags Rush band och Hammar fick lämna.....åren gick sen stötte Mr Hat på Hallis....en reunion....och det skedde på Palace i Norrköping. Med Hammar, Hallis, Mr Hat, och Jocke Punk. Därefter försökte vi repa. Men mr Hat var svår på punk och sparkade sig själv och resten av bandet fick en nytändning. Ibban som var med från allra första början!!! Knugen, Hallis och Jocke Punk drog vidare. Spännande resa har vi gjort i a f.

2009-10-12 @ 17:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback