Blossa -08 ingen hit

Ja, så var det äntligen dags för dagen G - som i Glögg(fest).
För att inte riskera något köpte jag tre flaskor Blossa -08, då jag hade stora förhoppningar att blåbär kunde vara den hit som behövdes efter förra årets lite "radiorix-mesiga" havtorn.

Den otroligt läckert designade faskan ger löften om varma och nybakade blåbärsmuffin med massor av kanel, kryddnejlika och kardemumma, en kall vinterdag.
Men, sanningen är föga upphetsande. Doften av blåbär ligger långt bak och det är först i eftersmaken som du får en svag aning av pepparkaka med blåbär.

Nej, det du får är en traditionell Blossaglögg med en aning av blåbär, visst blåbärssötman tar udden av den lite fräna glöggsmaken och funkar som en lite bättre variant av vanlig röd Blossa. Man har hittat sin "Blossaformel" och törs inte ta ut svängarna. Det är som efter Metallicas svarta album. Halvlunkiga rocklåtar utan minsta "metal up you ass". Om 06-ans Hjortron var "Battery" och 07-ans lingon "One" så är -08 något från Loadplattan, ja eller rent av re-load.

Nä, vill man ha en riktig "skogsbärsglögg", där både blåbär och lingon bildar en fyllig bas är Grythyttans skogsglögg något ni ska satsa på. Där finns allt som saknas i Blossa -08.

Summan av den frånvarande kardemumman är att: det finns en överhängande risk att jag, liksom i fallet med Metallica, helt enkelt ger upp hoppet om att Blossa ska hitta tillbaka till det som en gång gjorde denna premiärdag till en ren fest.
Betyg: Ett jasså?


Kommentarer
Postat av: Jonte

Du vet väl att om man verkligen ska få fram aromen i glögg måste den avnjutas på Sävstaås en fredagkväll.... ;)

2008-11-03 @ 19:34:31
Postat av: Farbror Punk

Jonte: Det där med sport och glögg är en missuppfattning. Det ska vara kaffekask i termosen har jag hört berättas från de som nu spenderar en vinterdag med att glo på män som åker skridskor.

Glögg dricker man såklart på musikfestival!

2008-11-03 @ 20:08:01
Postat av: Jonte

Nja här blir det lätt missförstånd. Glögg passar alltid bra men aromen kommer bättre fram i kyla med massa svordomar i luften. Kaffekask passar endast på paraplybarer i Las Palmas......

2008-11-06 @ 01:16:07
Postat av: Totta

Jag måste bara kommentera detta eftersom jag lika glatt travade iväg till bolaget denna efterlängtade release-dag. Jag håller helt och hållet med om att köpa -08 var samma sak som att kasta mellanskillnaden mellan priset på Blossas starkvinskglögg å Blossa -08 i sjön. Men däremot förra årets havtorn och kanel var ju kanon. Dels så smakade den inte alls som deras andra glöggsorter plus att den inte var lika söt som all annan glögg vilket ju kan vara trevligt att bryta av med i glöggfrossandet. Jaja. Ha det gött å glöm inte russin å mandel, förresten kan man avnjuta sin glögg precis var som helst och när som helst för glögg är toppen på toppen!

2008-11-14 @ 00:50:32
Postat av: bo

betyder det att du har en flaska över som du vill bli av med, sälja? snart är de ju Jul och ja Vet en mamma som skulle bli väldigt glad, då hon missade releasen på systemet :P

2008-12-05 @ 13:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback