Timbro-Nicke den här är till dig

För att återknyta till Nicke Punks inlägg, verkar det som om den "sunkiga socialismen" är med och räddar USA, Wall Steet och världsekonomin. Jojo, nu passar det med solidaritet när man lekt monopl med människors sparade livskapital. Då ska skattebetalarna, stora som små ( ja det är liksom det som är socialism, att alla delar på bördan och hjälper varann) ställa upp utan prut.
Undrar om Timbro har hittat någon vänsterkonspiration som man kan skylla på. Eller kanske det är Al-Qaida eller något annat. För den skenande hyperkapitalismen kan det väl ändå inte bero på?!?!
Så kom igen Nicke våga svara!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ursäkta, nu har jag visst gått fel.

Jag letar efter en glad kulturbloggare med punk som specialitet.

Är det nå´n som vet vilken blogg det är då?

2008-10-05 @ 17:34:35
Postat av: Dr. Phil

Hur var det nu igen.... "Privatisera vinsterna och socialisera förlusterna"..Ett nytt ord har fötts "Crybaby-Capitalism":D

2008-10-05 @ 20:42:32
Postat av: Frunk

Är inte Nicke en påhittad karraktär och hans inlägg ett s.k. flamebait fast den som ligger bakom det kan ju ändå svara eftersom han verka tycka likadant som dom på Timbro. Annars så kommer man misstänka att det bara var en tom provokation och då vart det ju mycket väsen för lite ull?

2008-10-05 @ 22:13:15
Postat av: Farbror Punk

Frunk: Jo, jag har varit inne på det, å andra sidan är det aldrig fel med en rejäl debatt, även om det blir lite pajkastning och torrtugg av det hela. Jag kunde inte heller låta bli att påminnas om uttrycket "sunkig socialism" i samband med den ekonomiska krisen. Så visst jag sparkar in öppna dörrar, eller ska det vara tomma pungar?

Lovar att inte vara så oproffsig i fortsättningen. Ska hålla mig till kulturbloggandet ;o)

2008-10-05 @ 22:42:28
Postat av: Frunk

Du ska givetvis skriva om vad du vill på din egen blogg och även om Nicke är någons alter ego så blev hans påstående grunden för en bitvis intressant diskussion...om än lite väl spretig.

Appropå finanskrisen så tycker jag dessa inlägg är intressanta:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=835191
1145102&lpos=rubrik1264852" rel="nofollow">http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1264852&lid=senasteNytt1145102&lpos=rubrik1264852 .

2008-10-05 @ 23:39:59
Postat av: Frunk

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=835191

2008-10-05 @ 23:40:53
Postat av: Olof B

Om man följer debatten och omröstningen i USA så är det demokraterna och de som ligger ganska nära demokraterna bland republikanerna som vill att staten skall betala för det ruttna systemets haveri. Samma människor som tidigare vägrade att reglera eländet. Däremot så finns det en stor del frihetliga republikaner som vägrar rösta för att staten skall betala för det stora eländet. De var därför det dröjde med att få igenom beslutet. Sanningen är att Bush med detta förslag och krigen här och där har skapat en större offentlig sektor ( federal budget) än någon demokrat har gjort eller skulle vågat.Det hela är betydligt svårare än man kan tro. Demokraterna vägrade reglera och vill nu betala. Republikanerna ville reglera men vill inte betala. Sedan är det inte så enkelt som att demokraterna är vänster och goda och republikanerna är höger och onda. Det är en salig rör med liten verklig skillnad. De verkligt frihetliga ville nog ha Ron Paul som president och de radikalare Edwards.Den demokratiske gulligaste ivraren för en bättre miljö i världen Al Gore har personligen åtta badrum i sitt hem. Hans fru Tipper Gore var den fnoskiga dam som introducerade "censur" för musik genom sin aktivism.Mot detta stod frihetligt sinnade artister som Frank Zappa."In 1985, she co-founded the Parents Music Resource Center (PMRC) with Susan Baker, wife of then United States Secretary of the Treasury James Baker, because Tipper heard her then 11-year-old daughter playing "Darling Nikki" by Prince. According to an article by NPR, Gore went "before Congress to urge warning labels for records marketed to children." A number of individuals including Dee Snider of Twisted Sister, Jello Biafra of the Dead Kennedys, John Denver, Joey Ramone and Frank Zappa criticized the group, arguing that it was a form of censorship. In response, NPR further stated that according to Gore, she "wasn't out to censor the objectionable material" and quoted her as stating that she is "a strong believer in the First Amendment" who is calling for greater "consumer information in the marketplace." This has come under fire for flying in the face of the first amendment right to free speech."

2008-10-06 @ 18:55:38
Postat av: Fabbe Punk

Olof: Nä, det är inte så enkelt här heller att sossarna, bara för att de har tjing på namnet skulle vara socialister. Visst de är mer socialister än kanske moderaterna, men förvisso har politiken tagit den breda mittfilen här. Min poäng är att den fria marknaden fixar inte att klara sig själv utan "solidarisk" hjälp från staten. Sedan kan man vara hur mycket till höger eller vänster man vill. Själv anser jag att sedan bankerna tog bort inlåningsräntan för "vanligt folk"/småsparare och bara håvar in cash på utlåningsräntan, bara blivit en vinstmaskin med syfte att försöka skinna alla utom sig själva. För inte finns det väl en bank som är för kunden, Ok, om vi bortser från JAK då?

2008-10-06 @ 21:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback