Grattis Olle Borg


Olle fotad av Micke Rip.

Igår på svenska flaggans dag fyllde konstnären Olle Borg år. Något som jag passar på att uppmärksamma i efterskott genom att bjuda på delar av Olles musikaliska förflutna.

Den musikaliska resan började med punkbandet Bed Bugs. Bed Bugs startade våren 1978 och var ett av de tidigaste punkbanden i Stockholmsområdet. Genomgående var man nybörjare på sina instrument, dessutom hade man också problem med en fast replokal, något som resulterade i att bandets konserter lät lite löst i kanterna. En av bandets första spelningar på Krossa plugget - Anti-auktoritär Punkfestival den 9:e juni 1978 recenserades av Jonas A i Anarki o Kaos:

"I en skur av loskor erövrade Bed Bugs scenen. Turordningen på festivalen motsvarade oxå rangordningen på banden. Bed Bugs var roligast att se, fast man lät som "Vi snodde dom här instrumenten på Musikbörsen i eftermiddags coh så här låter dom. Ska dom göra det????" Bed Bugs hade också det värsta publikmotståndet. I början var vi alla pigga och alerta och en jävla massa folk stod och pogade framme vid scenen och dränkte bandet i loskor. Men Bed Bugs spelade på och sket i publiken, utom när mikrofonerna vandrade iväg genom publiken.
Särskilt populärt var det när Bed Bugs annonserade en Pistolslåt och spelade en Clashlåt och kom av sig och började om. För säkerhets skull spelade man låten en tredje gång för att se ifall det gick bättre. Det gick det och då tröttnade man på den och annonserade en Clashlåt och spelade "Seventeen" (två gånger om jag minns rätt?) Vid det här laget hade alla i publiken, utom jag tydligen, tröttnat på bandet och började ropa på Ebba Grön. Som tog vid. Stort jubel."


Från Rip: Det gäller att hålla tungan rätt i mun, när man spelar trummor, tycker Olle.


Bed Bugs
historia blev inte lång. Först blev man en kvartett med Karin på sång innan man omgrupperade genre och så uppstod Plast. Ett band som provocerade med sin inhemska tolkning av "industrimusik". Man lyckades till och med att åstakomma en EP på Stranded Records innan bandet återigen förvandlades och blev Ruhr med Mare Kandre på sång.


Plast sista speling. Bild lånad av Klarin Gullström tredje från höger.


Ruhr-ligt på Verket.

En dos Bed Bugs finns att ladda hem
HÄR!

En blandad dos med Plast finns att ladda hem HÄR!

Ruhr live på Musikverket 800424 laddar du HÄR!

Ruhr live på Rock Palias 800404 laddar du HÄR!

Ruhr live okänd plats och tid laddar du HÄR!

Ruhr ocencurerade i replokalen laddar du HÄR observera detta är på egen risk, då det verkar som om man hade roligt när man repade, något som kan förstöra mytbilden om Ruhr som "svåra".

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahaha, fan vad dåliga dom ärXD

2009-06-14 @ 23:17:39
Postat av: Anonym

plast altså...

2009-06-14 @ 23:18:46
Postat av: mikael danielsson

försöker ju öppna dina inspelningar eftersom jag e danne i bedbugs men d går ju inte!

2009-07-23 @ 20:34:13
Postat av: Klarin Gullström

Plast var pionjärer. Tung, dyster industri med bandslinga tuff-tuff-tåg och Aldo på ångest-sång. Ung & Tung. Extra kärlek till Magnus och Mare.

2009-11-06 @ 10:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback