Hallå, hallå - KD hemliga armén.

När jag hör att en medlem av KDs ungdomförbund har försökt ta del av sossarnas valhemligheter blir jag en smula konfunderad.
KD betyder Kristdemokrater. Det vill säga de tror på gud. Och om gud sägs det att han ser allt.
Så varför inte fråga honom? Duh!!??

77- Punk


Jag och Beth - punkare och hippie

I helgen var kärleken och jag på ett 70-års kalas (30 + 40 år) där temat var 60- och 70-tals klädsel. Då min numer rätt begränsade frisyr hindrade mig att leka mods valde jag en annan karaktär nämligen 77-78 punkaren – pre-läderjacka helt enkelt.
27020-69      27020-70
Med andra ord gjorde jag likt Lena Philipsson – mina egna punkkläder. Egna badges tillsammans med säkerhetsnålar och kedjor fick pryda min kvaj, skjorta och slips. En kedja från näsan till örat var såklart ett måste. Hur som helst var det en mycket trevlig kväll där resterande gäster nästan helt anammat snygg 60-tals klädsel. Så på något sätt funkade mitt val av klädsel väldigt bra.


Jag och Arbråsonen JP

Vad som senare var lite lustigt var att när jag väl hemkommen på måndagskvällen googlade på Punktjafs hamnade jag på en helt suverän MP3-blogg fylld av gammal (hederlig) punk och powerpop.
Bloggen – Killed by death records är fylld av musik från både mer kända och definitivt okända band. De flesta från 70-talet. Och precis som dess namne blandar och ger sajten musik från flertalet länder.

Vad jag kan förstå är de som ligger bakom den två svenska farbröder från Linköping i min egen ålder. Båda med samlarmani och rötter i 77-punken.
Hursom helst är bloggen smått fantastisk för de som gillar punk och pop av gammalt snitt. De som tycker att det var bättre förr.
Sidan är på engelska och om man bortser från vissa brister i gramatiken kan man sig en dos fakta om de utlagda banden – ibland med hänvisning till andra (officiella) hemsidor.

Själv scrollade jag mig igenom nästan alla band och insåg att det blir mer än ett återbesök innan jag kan få en ordentlig överblick på denna skattkista.

Så om ni vill veta hur English subtitles, Das Schnitz, Starshooter eller Rebell låter surfa då över till Killed By Death Recods och upptäck att punk var mycket mer än bara Pistols, Clash och Damned. http://www.kbdrecords.com/


Thåström-LIVE

27020-68

Thåström tillhör en av de få svenska rockmusiker som fortfarande har stor intigritet och vågar gå sin egen väg.
Nu har han förärats med en ny sida på Internet. Märk väl att jag inte skrev ÄNNU en sida på Internet.
Den nya sidan är nämligen relevant för både gamla och nya Thåström-fans.
http://www.thastromlive.info.se/ samlar Thåström i digitaliserad form - ljud, bild och foton.
En guldgruva öppnar sig för den som vill höra livinspelningar med Ebba, Imperiet, PLP och Thåström solo.
För säga vad man vill om rättigheter och spridning av material. Thåström själv behöver knappast skämmas för den musik han producerat genom åren. Låt gå för att det mesta är starkt kunutet och präglat av sin samtid. Men detta undantar inte att det är bitvis suverän musik.
Som fan vill man höra allt. För personligen tycker jag att man som fan borde få chansen att välja om man vill ha-köpa eller höra en artist fisa på band eller sluddra sig genom en spelning. Är det av intresse så är det.
Skivbolag som sitter och ruvar på inspelningar får mig att bli rabiat förbannad. Detsamma gäller Sveriges Radio. Public Service – äh.. sug min röv!
För vem gagnar det när musiken står och vittrar bort till ingen glädje? Jag vet att många tycker det är skändning när man efter en artists bortgång plockar fram den där ratade sista plattan som aldrig gavs ut och i pressrealesen skriver hur fantastiskt det låter. Men än en gång – låt fansen själva avgöra.
Hur som helst. Jag hoppas att Thåström själv och alla medverkande musiker kan ge sitt gillande att inspelningarna sprids på nätet. Kanske kan de själva hitta tillbaka till kvällen då giget spelades in och minnas hur bra, kul, aggresivt, svettigt eller nervöst det kändes att stå där på scen i Emmaboda, Roskilde, Örebro eller någon annanstans.
För det fina i kråksången med Internet är att det liksom punken saknar vinstintresse. Och då tänker jag på Internet i sig självt inte att det numer är fullt av kommersiella sajter. Just därför borde man som musiker inte kunna ta illa upp om ens liveinspelingar sprids.
Komersiella plattor är ett kapitel för sig.

Förhoppningsvis generarer Tåströmlive fler och lyckligare fans. Fans som verkligen älskar musiken och nu får chansen att tillfredställa sitt lystmäte.
Besök – http://www.thastromlive.info.se/ du med.


Troublemakers på Augustibuller


Hej alla glada människor ifrån staden Göteborg!

Att Troublemakers skulle göra en dålig spelning på bullret fanns inte på kartan.
Men att de skulle göra en riktig publikfriare genom att välja å vraka bland det mesta å bästa hade jag inte vågat hoppas på.
Ok, Blomgren jag är dryg med mitt tjôt om att köra Perverts och Gbg Soundlåtar. Men "Ronka" och "Pappas Pojkar" satt som en kall öl i näven under bullrets soliga dagar.

Så när nu Troublemakers radade upp sina och ovannämnda bands låtar. Och även petade in Dagebys svenska tolkning av Dylans "Tomorrow is a long way – Bara om min älskade väntar." 
För att toppa med "Staden Göteborg" kan man inte annat än säga att det var så jävla bra att jag blev barnsligt uppspelt.Troublemakers tillsammans med återuppväckta Asta Kask visar att man kan köra bra, tuff och svettig punkrock fast man inte är tonåring. Båda banden bygger sin punk på melodier och i Göteborgarnas fall finns alltid en betoning på rock i punkrock.

Troublemakers måste vara ett av de säkraste liveakter man kan boka och gör sig lika bra på Bullrets stora scen som på en liten klubbscen, likt den fin-fina spelningen de genomförde tillsammans med SSG i Malung för ett antal år sedan. Men som de nu toppade med fredagens spelning på Augustibuller.
En suverän festival med glada besökare och ett eminent Troublemakers.
Kan det bli bättre än så?

Alla åldrar på AugustibullerPå den eminenta punkfestivalen - Augustibuller samsas och trivs alla åldrar.
- Man behöver inte vara tonåring för att lyssna på Raised Fist eller Mob 47, säger Greta Karlsson 76 år.
Dessa för övrigt mycket pigga punkfans tyckte att ungdomarna på Augustibuller var oerhört trevliga och inte ett dugg stökiga.
- Dessutom tycker vi att alla har så väldigt fina och färggranna frisyrer här, man blir nästan lite avundsjuk, konstaterar Karin som är yngst med sina 69 år.
- Vi är givevis tillbaka nästa år, säger Greta och skiner upp i ett stort solvarmt leende.