2007 en sammanfattning.


Året började lite småjobbigt med sista blocket i Geografikursen, men fortsatte med utbildningens kanske roligaste del. Nämligen slutpraktiken. Jag är evigt tacksam att jag fick jobba på Frykenskolan tillsammans med en underbar handledare och dito elever. Tack vare denna del kunde jag äntligen känna att jag gjorde något vettigt. 

I maj besökte Beth och jag Smålands Jerusalem - Jönköping. Kamrat Mats skulle äntligen bli en stadgad Svensson (Ja, nu blev det Fäldt av Herr Nilsson som tog brudens efternamn) med radhus, vovve, Thomas Ledin-CD och 2,3 barn, tack vare kärleken - Gabriella. Jag är jätteglad att de hittat varandra och 2008 ska de utöka familjen till tre. Hurra!
27020-524
Jepp, har man överdoserat på asiatiska gangsterrullar så har man.

27020-523

27020-528
Dô Jocke. Ä dä int daxx å sluut mä dänna punkinga å bli lite vôxa å gift säjj, nôrr!

Schools Out forever!
När jag I början av juni lämnade Universitetet var det med en sådan lättnad att jag fortfarande kan bli lycklig när jag tänker på det. Nä, att läsa vid universitet är inget för mig. För mycket akademikersnack och för lite verkstad. Visst, det har ibland varit spännande, intressant och givande. Men på det hela taget anser jag att en utbildning för ett såpass praktisk yrke som läraryrket ändå är, borde ha mer praktik och didaktik och mindre akademiskt tjafs.
Hur som helst det som skulle kunna motivera mig att plugga igen vore att ta ytterligare 20 poäng geografi, men då måste det vara med Mr Svantesson. Han gjorde hela kursen till underbart minnesvärd. Veckan i Lysvik var en verklig höjdare.
image542
Sonen och jag visar med en tuff pose varifrån vi härstammar.


27020-525
Sonen hjälper mig att flytta.

Juni innebar också att det började planeras inför flytten till Bollnäs. Jag måste erkänna att det var jobbigare än väntat, allt kändes rörigt och det var en uppsjö av saker och ting (minnen) som jag skulle gå igenom. Ett behagligt avbrott i funderingarna var midsommarfirandet i Orbaden med goda vänner.
27020-529
När man vill vara sig själv en liten stund.


Ännu roligare var förstås Peace & Love, inte bara för artisternas skull utan för det fin-fina sällskapet med Klasse, Annika, Millan och Jörn. Det blev såklart gubbarnas festival. Alice, Iggy, Hanoi och Nationalteatern visade att man kan fortsätta spela rockenroll trots att man börjar närma sig pensionsåldern. Och att även de unga har utbyte av låtar som "Dirt" och "Delerious" (Ja, jag måste bara nämna Heavy Metal Kids covern som Hanoi hade den goda smaken att spela.)

Sommaren är kort det mesta regnar bort, som den store skalden August Strindberg diktade. (ja, det var väl han?) Att påstå att solen gassade från en klarblå himmel denna sommar är väl en fet lögn i samma stil som att Moderaterna skulle vara ett arbetarparti. Och på tal om arbete.
I och med juli månad slutade jag mitt städjobb som jag haft i nästan 20 år. Otaliga trappor har sopats och torkats genom åren. Jag har avverkat både kassettwalkman, CD-dito samt MP3-spelare under dessa år. Men trots allt har jag trivts bra med att agera "trivseltekniker". Att ha den mest basala sysslan i vårt samhälle gör att jag står med båda fötterna på jorden och inte låter mig lockas av blå dunster.
27020-540
Förra årets höststädning.


Augusti innebar punkfestival i Lindesberg. Uj, va skoj! Att få träffa både nya och gamla vänner, dricka öl och spisa punk en helg är något en gammal farbror uppskattar. Vi hann också med en veckas "semester" på Gräsö innan det sista i lägenheten bars ut och kördes upp till Trädgårdsgatan i Bollnäs.
27020-533
I skärgården får jag äntligen ro.

27020-532
På visfestivalen i Köping blev det mest vatten!

27020-526
Nästan tomt i Hagforslägenheten. Jag bloggar lite.

Dessutom fick jag agera "Huldra" till bildserien Ecce Huldra. Smickrande för en gammal gubbjävel att få agera nakenmodell. Ett annat tabu som jag bröt under augusti var att besöka IKEA med sambon. Jepp, trots att jag tidigare till och med varit gift har jag aldrig vågat "testa" detta. Kan säga till mitt försvar att jag passade på att ta en vinare till maten fast det var mitt i veckan.
27020-534
Originalet - Foto Katarina Hansson.
27020-535
Kopian - Foto Katarina Hansson
27020-527
Adam i Edens Lustgård eller?

27020-536
Potatisskalare och plåster. Tänk vad man kan hitta på IKEA!


September månad innebar att jag till 100% blev Bollnäsbo. Nu kunde jag spankulera på Brotorget och njuta av Snoddasreliefen så mycket jag ville.
image541
Snoddasreliefen hotas av den planerade Galleria som ska byggas på Brotorget.


Efter några veckor gjorde jag en trevare att få vikariat på de lokala högstadierna. Men, märkligt nog var det Celsiusskolan i Edsbyn som ringde upp och ville träffa mig. Till en början fick jag en veckas vikariat. Men från och med 22 oktober fick jag full tid.

Så oktober månad kan sammanfattas med arbete. Men vilket roligt arbete! Jag trivs oerhört bra med kollegor och elever. Visst var det rörigt till att börja med, fast samtidigt otroligt givande. Att dessutom eleverna verkar uppskatta mig som lärare gör det hela ännu trivsammare. Därför är jag glad att jag får fortsätta våren 2008 att jobba i Byn. Dock bara 75% men lediga fredagar är inte dumt det heller. Och med de modesta krav jag haft på ekonomi tidigare klarar jag mig med en 75% lön. Livet är inte ett shoppingrace som ska vinnas, det finns annat att glädjas åt och att njuta av.

November och december har bara rasat fram mörkret och kylan till trots. Naturligtvis var det kul att se resultatet av "nakenfotograferingen" i augusti på Designbodens vernissage. Så vid det här laget har åtskilliga sett mig i adamsdräkten.
27020-531
Tänk att äntligen få vara tillsammans med en nakenmodell.

Julen har nyligen avverkats och i morgon nyårsafton fyller jag 43 år. Jag har redan fått både julklapp och present.
image537
Familjerna Hansson - Sundberg i Segersta.


image538
En liten skogspromenad på Julafton är bra för matsmältningen.


Lagom till skolavslutningen när sonen tar examen beräknas han få ett syskon. Så vid 43 års ålder har jag gjort en omstart i livet. Flyttat till en ny bostadsort, börjat arbeta med människor istället för maskiner samt ånyo bildat familj. Jag kan med andra ord stanna upp och känna att jag faktiskt är nöjd med livet just nu. Jag törs rent av att njuta lite av den obetalda ledighet jag nu har och ser med tillförsikt fram mot 2008.
27020-522
Vår lille Iggy. Nå, Beth anser att han/hon bör få ett namn typ: August eller Sally.Jag hoppas att ni också har något att vara lyckliga och nöjda över och att vi ses här eller i verkliga livet även 2008.
Gott nytt år.

Några filmer jag uppskattat under 2007:
This is England. Smått sönderhyllad, men ändock en jävligt bra film om 80-talet.
Grindhouse - Death proof & Planet terror. Jag har alltid uppskattat underhållande lågbudgetfilm. Två personliga hyllningar till en tidigare så bespottad genre resulterade i suverän underhållning.
Underbara älskade: Beth som gillar filmer som får det att tjockna i halsen ville se denna ypperliga svenska film. Förutom en bra historia njöt jag av att man hela filmen (utom i en scen) använde stativ till kameran inget jävla överskattat handskak.

Lite av den musik jag lyssnat till under 2007:
Florence Valentin, Manic Street Preachers, Death Breath, Evile, The Pipettes (Fast den kom nog 2006 men då missade jag den), Richard Hawley, Shameless, Municipal Waste, Lynam, Gatans Lag mfl.. I sanningens namn har dock medparten av lyssnandet gått till gammal musik. Det vill säga gamla plattor som jag inte hört tidigare, men nu äntligen fått tag på.

Årets TV-serie. Som såklart gjordes av BBC och naturligtvis inte visats i Svensk TV - The Seven ages of Rock Klart bäst är avsnittet om 90-talets brittiska indievåg, även om jag tycker att Oasis är löjligt överskattade. 

Årets pannkaka:
27020-530

 


Framtidsvision

Fick ett kul klipp från Peter "Fatale" Torsén som jag inte ville undanhålla er. I en tidningskrönika från -92 förutspår han framtiden för skivbranchen. Och han har på pricken rätt förutom att han liksom vi andra inte hade en aning om att Internet skulle dyka upp som gubben i lådan några år senare för att idag vara det effektivaste kommunikationsmediet.
Läs och häpna över den Nostradamuslika profetian.

Ps nån som minns DCC ;o)

27020-521

Vecko-Revyn - bildnostalgi

27020-519
Åbo-festivalen 1980 - Klicka på bilden för förstoring.
Var du där lägg en kommentar!.

27020-520
Wreckless Eric röjer friskt på Music Palais. Konserten spelades in och sändes i Tonkraft.
Klicka på bilden för förstoring.
Var du där lägg en kommentar!

Mellandagarna

Är dagar som också ska fyllas med annat än bara mat och dryck.
Kulturen måste också ha sitt.

Under min tillfälliga och korta vistelse i Hagfors passade jag på att inventera min gamla tidningslåda som står i föräldrarnas vindsförråd. En låda där jag sakta men säkert sållat ut alla Schlager, Kerrang och Ritz. Även de flesta Vecko-Revyn har jag också bläddrat i för att söka guldkornen - klippen med punk och pop. Men några nummer fanns ännu kvar att genomsöka i jakten på "punkvimmelbilder" och/eller intressanta artiklar.
Och se! Det fanns åtminstone några kulturintressanta saker att saxa ur dessa tidningar. Klipp som jag kommer att addera dels till denna blogg, men också till Punktjafs.

Nedan fem favoriter från en saknad sångare som nuförtiden gör duetter med både Rob Tyner, Sid Vicious och Joe Strummer. Lemmy å andra sidan lär han med all säkerhet få vänta på läääänge.
27020-518

Ny Våg

27020-517
Tack vare Inge Ansvar, som triggade Herr Ny Våg-himself - Jonas Almqvist, finns nu äntligen Ny Våg på Myspace.
Tanken med sidan är att den ska väcka minnen hos oss alla hundratusentals Ny Våg-lyssnare. Vi ska bidra med våra speciella minnen om och kring programet. Favoritlåtar, band eller annat som rör det musikaliska. Dessutom har Jonas försökt nå alla programledarna med förhoppningen att de ska blogga om sina upplevelser med programmat.

Personligen är jag otroligt glad att Jonas tagit rodret på Ny Våg-skeppet. Det bådar gott om att denna kulturhistoriska radioserie ska få den rättmätiga plats i "etern" den förtjänar. För säga vad man vill; Ny Våg var en böld i örat på många smaktyckare mycket beroende på att programmat var ett forum för all sorts musik. Från aggressiv rå-punk till experimentell ljudterrorissm via sketcher och poesi.

Mitt önskemål är att ni som läser min blogg, hjälper till att föra ut Ny Våg i cyberrymden. Hoppa in på MySpace -
HÄR! och läs Jonas blogginlägg. Vill ni höra några klipp från programmet besöker ni Inge Anvsvar - HÄR!

Årets julkort

Årets hemritade julkort är klart lagom till Lucia. Eftersom detta är tionde året i rad, firar jag med ett alkoholfritt Black-Metal alternativ, för alla som inte gillar punk och glögg.
27020-515
27020-516

Punkträffen på Snövit.

Läste nyss denna fina text om Punkträffen på Snövit. Kolla in den. Tillsammans med de mail jag fått från Anders och Matte, så svider det lite att jag inte var där. Men som jag skriver i kommentaren till ovanstående blogginlägg: "Jag skulle ha känt mig som kusinen från landet". För jag känner ju nästan alla som var där, men jag känner nästan ingen "på riktigt". Jag har inte hängt i Gallerian, men jag har tagit del av nästan allas minnen om och kring denna tid och plats. Jag är både bekant och obekant. Ja, det är en lite märklig känsla faktiskt. Jag antar att man som forskare kan få en liknande lätt surrealistisk känsla. Närvarande, men bara en betraktare.

Hur som helst. Om och när punkkvällen på Berns inträffar tänker jag åka dit. Inte så intimt som hos Micke, men jag hoppas ändå att det ska ge tillfälle att säga hej till alla "jag känner" men inte har träffat. Det skulle vara jätteskoj faktiskt. Kanske kan man ses för en öl innan någonstans. Eller är det Beyaz som gäller hehe. (Jo, jag vet att den är borta från sortimentet).

Så inför det "svenska punk jubileumsåret" 2008 hoppas jag på fler kontakter och mer hjälp att dokumentera denna fantastiskt drivna och initiativrika period. Maila mig, berätta om livet för 30 år sedan. Hur punken kom att forma dig och dina punkpolare. lingonsoda@hotmail.com

90-talsnostalgi på YouTube

Inte nog med att jag blev sugen på 90-talsindie när jag såg Linda Skugge i Luuks videoprogram. Numer har jag en blogg som är lika poppis som fru Skugges... nåväl, kanske inte riktigt... men häromdagen hade jag drygt 200 besök vilket för är mig en svindlande siffra.
Hur som helst här är några av mina favoriter från 90-talet, en del kan kanske betecknas som indie, andra som alernativ rock. Bra låtar är det hur som helst.

These Animal Men - This is the Sound of Youth Stenhårt NME-hypade TAM i sin finaste och bästa WHO-stund. Jag hade glömt bort hur jävla bra This is the sound of youth är!?!? Helt enorm! 
27020-513

S*M*A*S*H - Shame
S*M*A*S*H var precis som polarna i TAM stora hos NME. Där TAM såg coolt modsiga ut, var istället S*M*A*S*H fräckt punkiga i samma stil som Manic Street Preachers. Tyvärr visade det sig att MSP var betydligt bättre låtsnickrare,  S*M*A*S*H däremot lyckades i mina öron aldrig leva upp till hypen. Shame är dock både en bra låt och fräck video.
27020-512


Birdland - Im gonna shoot you down
De blonderade moptopparna i Birdland upptäckte jag genom radioprogrammet Bommen. Aldman var alltid pålitlig med att spela nya bra brittiska singlar. Passa på att kolla in de andra videorna med Birdland.
27020-507

Lush - Ladykillers
Alla indiepojkars våtaste dröm och sötaste frontkvinna Miki och Lush. Bommenfavoriter som det var svårt att värja sig för. Efterhängsna melodier och snygg lite nochalant sång från Miki. Ladykillers är fortfarande lika bra som när det begav sig. Lyssna bara till handklappet.
27020-509

Mega City 4 - Stop
MC4 var ett 90-talsband som definitivt hade förtjänat en större publik. Men, å andra sidan får publiken skylla sig själv när de istället valde tråkiga Oasis. Jag valde i alla fall MC4.
27020-510

The Candy Skins - Submarine Song
120 Minuter på MTV var tillsammans med Headbangers Ball programmen som man slaviskt kollade in. Ibland dök det upp band som man direkt blev helt såld på - Candy Skins var ett av dessa. Submarine song är en skitfin poplåt med läckra gitarrer.
27020-508

The Auteurs - Showgirl
Antagligen var det Aldman som sålde in The Auteurs till mig. Showgirl var en låt som jag spisade så starkt att jag passade på att kolla upp dem på Roskilde en småseg söndagseftermiddag.
27020-506

Teenage Fanclub - What You Do To Me
Bäst, bäst, bäst. Oashit...pytt!
Deras Roskildespelning gav kamrat Mats sin starkaste religiösa upplevelse. Längst fram i Gröna tältet... fy satan jag blir alldeles svett av minnet. Dröninga gitarrer som larmade hysteriskt och allt i en så underbart vacker inramning av popharmonier att ölet fick smak av sockervadd.
Oförglömligt!
27020-514

The Posies - Dream All Day
Tja, vad ska man säga om The Posies som inte är sagt? POP i sin allra ädlaste form och Dream all day är så jävla bra att man blir glad i hela huvudet.
27020-511

Videotipset - YouTube

Linda nämnde i sitt inlägg att man lyckas glömma vissa låtar. Ja, man glömmer även band och artister kan jag tillägga. Men som i fallet med Billy Bragg så dyker dom upp, och då öppnas dammluckorna. Minnen väller över en och nostalgistämningen på topp. Detta är ofta något jag drabbas av vid mina besök på YouTube.
med andra ord det är dags för videotipset. Musik för mig, kanske för dig.
Artful Dodger har förekommit på diverse powerpopsamlingar. Men när jag köpte en LP med bandet för 10 kr så knockades jag av att det bitvis var riktig svängig rock. Sambon tyckte det lät som Rod Stewart och det ligger något i det. Fast Roddan har inte direkt gjort min typ av pop/rock på egen hand men i Faces däremot. Hur som helst visste jag inte att det fanns promovideor med Artful Dodger och blev jävligt glatt överraskad när jag hittade dem på YouTube.
27020-491

The Pleasers skulle bli bandet som förde ut powerpopen till massorna 1978. Nu blev inte powerpop den stora grejen. Men The Pleasers gjorde lysande pop i Beatles anda, vilket detta klipp från Tony Wilsons program visar. Kolla också in de andra klippen med Pleasers, bl.a. en fin cover på The kids are allright.
27020-498

Rachel Sweet på video är det ont om. När hon gjorde denna duett 1980 med Rex Smith föll jag som en fura. Och det är klart, kombinationen Rachel och en enorm Love Affair-låt kan man misslyckas då? Det fick i alla fall mig att spisa den här lika ofta som Attentats - En meningslös dag.
27020-499

Om föregående låt kan anses mesig för punkare att lyssna på så var även The Rubinoos i samma kategori. Dregelpop om att vara kär och hålla handen. Klart som fan att det var min typ av musik. Bandet gjorde ett program i serien "Rock goes to college" under en av sina Englandsturneer. Det är därfrån denna fina P J Proby-cover är hämtad. Fast visst skulle jag bra gärna vilja ha hela programmet. Kolla också Rock n roll is dead från Old Grey Whistle Test.
27020-500

I vänta på att Steve Jones ska plugga in sin Les Paul i Borlänge så hittade jag ett klipp från något TV-program med "supergruppen" Chequered Past, med Michael Des Barres på sång (Silverhead) och världens bästa Clem Burke på trummor. Plattan var väl inte så bra som väntat med låten som ni kan kolla här Underworld var inte så dum.
27020-492

De som känner mig vet att jag håller spelningen med Holton & Steel som en av de bästa någonsin. Jag är även förtjust i Gary Holtons stökiga band Heavy Metal Kids så att hitta klipp med dem på YouTube är såklart mumma.
27020-495

Franska The Dogs var ett kärt band i början av 80-talet. Too much class for the neighborhood var en tuff bekantskap. Så prova lite juste garagesväng från 80-talet i en härlig retrovideo.
27020-494

Ända sedan jag blev kompis med This Perfect Day på MySpace, har det funnist ett par plattor i mediaspelaren. Den här helt suveräna låten fanns med på bandets sista platta. Det sägs att de är sugna på några spelningar nästa år. Gissa om jag också är det?
27020-503

På tal om pop. The Sport från Australien hyllades av Mats Olsson när det begav sig. Själv köpte jag plattan Don´t throw stones först 1996 för 2 kr på andra långatans beg skivaffär. Och tror ni det visade sig att Olsson hade rätt? Kalaspop med sköna Costello-vibbar.
27020-501

Och på tal om Costelloaktig pop. The Jags anklagades för att vara plagiatörer. Vilket var lite fel. Visst var det samma melodier och tuffa attack men jag tycker nog var de ändå egna. Deras andra singel Party Games är en fin poplåt. Och videon är härligt retro..
27020-496

The Pursuit of Happiness läste jag om i hårdrocksblaskan Kerrang, men bandet var mer alternativ rock och i mitt tycke jäkligt bra. Im an adult now har en helt underbar text om våndan att bli vuxen.
27020-505

Från alternativ rock till, ja, alternativ rock Titanic Love Affair tyckte jag var ett fint alternativ i Seattledrönet. Bandet hade mer popiga melodier och lät inte så "gnälligt" som vissa grungeband. Varje gång jag plockar fram bandets platta slås jag av hur orättvis världen är som inte gav TLA några framgångar. Kolla in Planet Strange.
27020-504

Också Jellyfish var alternativa. De blandade Beach Boys, Queen, ELO och Phil Spector. Framgångsmässigt gick det bra för Jellyfish men gruppen splittrades ändå efter några suveräna plattor. Och varje gång jag spelar Jellyfish måste jag också spela Redd Kross och Wildhearts. Band som var jävligt viktiga för mig under det tidiga nittiotalet.
27020-497

Ett annat band jag snöade in på under 90-talet var Del Amitri. Satan i gatan va bra de var! The Last to know videon fanns inte på YouTube (fast jag har den själv) så ni får hålla till godo med ett klipp från Topp of The Pops.
27020-493

Facebook

Jag har nu varit medlem på Facebook en dryg månad och. Och, tja, jag har inte fattat grejen med denna så heta digitala mötesplats. Man ska engagera sig i allehandla digitalt pyssel. Svara på olika quiz, leka varulv, pirat, kramas och skicka digital öl?? Vafalls!!? Försök njuta av en digital öl.
Sedan är det alla märkliga grupper man ska gå med i. OK jag startade en grupp "Vi som är riktiga glöggälskare", men det är knappt styrfart på de andra medlemmarna. Inlägg, jo tjena, jag antar att man har fullt upp med allt annat jox på Facebook och har man som en del 400 "kompisar" är man säkert för upptagen att engagera sig i vilkan glögg som är godast.

När jag jämför med Myspace där jag hittar och lyssnar till "mina kompisars" musik ter sig Facebook tämligen beige. Senast blev jag "kompis" med Antiavans och Alternativa Ljud. Två punkband från 70-  respektiva 80-talet. Jämfört mot att få nåt putslustigt videoklipp på min kulvägg känns det fan så mycket roligare att lyssna till 23 Tills julsingel eller nya spår från Drömdead.

Jag har mer eller mindre levt digitalt sedan 1996. Jag har jobbat, skrivit och spridit gammal analog nostalgi i digital återvinningsform. Jag har t.o.m träffat min sambo via en community. Men allvarligt talat, jag fattar inte Facebooks storhet. Visst, kompisar från förr och allt det där. Men jag kan ändå inte direkt känna att "Nu måste jag logga in och kolla min Facebook." Hellre en sväng på MySpace eller alla andra roliga och spännande bloggar - utan digitala glitterbjörnar och zombiebett.

Så ni som har fattat grejen berätta. Förklara för mig vad som är tjusningen. Kanske finns det orsak att inte helt lägga ner sin facebook.


Levi Stubbs' Tears

Igår berättade en kollega till mig att han lyssnade på Billy Bragg på bussen. Detta gjorde mig så inspirerad att jag la över "A videological cuddle with Billy Bragg" (en 30 minuter långa exposé över Billys karriär från "Spy vs Spy" till "Don`t try this at home") på min mediaspelare för att avnjuta på min dagliga resa mellan Bollnäs och Edsbyn. När jag kommer fram till låten "Levi Stubbs' Tears" blir jag lika tagen som alltid. Håren på armarna reser sig och en filt av vintrig mellankolli accentuerar den vackert vemodiga melodin. Detta är en av de finaste låtar som någon sin gjorts. Ja, nog fan är det så. Dessutom är videon, gjord i en tagning, helt perfekt i sin enkelhet. Den visar att man knappast behöver mijonbudgetar för att skapa stämning och dramatik. Det räcker helt enkelt med en fantastisk melodi. 
Avgör själva genom att kolla in den på
YouTube HÄR! 


Jullåtar

Att som förra året tipsa om en jullåt varje dag fram till dopparedan, lär knappast vara möjligt. Men lite som en 1:a adventspresent tänkte jag tipsa om en helt suverän samling jullåtar från den fantastiska bloggen - Powerpopcriminals.
Två cd fyllda med underbara popärloror som Material Issues bitterljuva - Merry christmas will do, Fountains of Wanyes - I want an alian for christmas.

Ja, jag vill ha en dos
powerpopiga jullåtar nu!
Passa även på att ladda ner video med Lew Lewis Reformer, Jonathan Richman och Chris Bailey

Ni kan också besöka Mailins blogg för er dagliga dos jullåtar här!

Mer Rude Kidsnostalgi

27020-48627020-485
Ett par posters fotade av Part Time Posern EgoT

Vårdad klädsel.

Ja, eller "vårdat yttre" vore kanske en bättre rubrik. För här i veckan berättade TV-nyheterna om att EMO-pôjken Markus 26 år inte var välkommen på sin arbetsplats så länge han envisades med att ha en Roger-Pontare-röd-hårtuss i nacken. Enligt chefen var det opassande att ha dylikt utseende, då det med all säkerhet skulle skrämma bort alla kunder.

År 2007 när alla har nån form av "punkinspirerad" frisyr. En tid när "skinskallerakat" är lika vanligt som "hårdrockslångt". En tid då alla sportjournalister ser ut som de varit uteliggare en vecka för att få rätt flottighet och sedan straffknullats av en flock brunstiga babianer, för att få till det rätta rufset. Men även en tid då en moderat finansminister vägrar klippa sig då han skaffat sig ett jobb! Ja, då visar chefen för ett reklamföretag!?!? att han vågar vägra tidens takt och visar en så reaktionär KD-hållning att Alf Svensson måste ha fällt en tår av glädje innan han ringt upp George Bush och meddelat honom att det visst finns McCarthy-anhängare i Sverige.

Själv har jag både "skrot" i nyllet och en liten, men dock, tuppkam och ändå fick anställning på en skola där jag ska vara förebild för tonåringar. Jag är med andra ord enligt Markus chef någon som INTE följer reglerna i samhället och som INTE har ett vårdat yttre. Jag är glad att mina arbetsgivare INTE är så trångsynta. Att de inser att mitt yttre kanske är en tillgång snarare än något "opassande". Att det dessutom är en chef på ett reklamföretag gör naturligtvis saken mer tragikomisk. För gissa om man nu får positiv eller negativ reklam kring företaget!

Ta av dig mössan pojk, sitt rak i ryggen och bocka djupt när bättre folk är på besök!

PS
själv kan jag bli rädd när jag ser blåhåriga Östermalmskärringar i flock. Kanske man kan förbjuda dem.

Sex Pistols till Peace and Love

Sex Pistols till Peace and Love. Det är naturligtvis skitskoj. För ärligt talat så skiter jag i cred eller annat trams. Jag ska kolla in gubbarna bara för den suveräna musikens skull. En musik som när det begav sig kallades skräning, ostämd och mer eller mindre olyssningsbar. Och inte heller kunde Sex Pistols spela.

30 år senare är det inte längre någon som dristar sig till ett dylikt argument. Nä, nu säger man istället att bandet har sålt sig och bara leverera nostalgi till feta, skalliga medelålders gubbar som vill ha lite anarki i radhusområdet. Och visst, jag köper nostalgiargumentet. All musik som någonsin har producerats blir förr eller senare nostalgi. Tänk bara när den brittiska indierocken var som störst, när det var cool Britannia. Idag är Blur och Oasis nostalgi. Detsamma gäller musiken som görs idag, imorgon är den nostalgi helt enkelt.
Ska man därför sluta lyssna på gammal musik?
Nä, knappast.
Det kommer alltid en yngre generation som inte var med när det begav sig och som låter sig influeras. Just nu är "ny-thrash" något som ligger mig varmt om hjärtat. 19-åringar som inte ens var födda när "Kill ém all" släpptes. Unga som tar ett frächt grepp om en gammal genre.
Detsamma gäller punk. För i dag finns det inte en punk (gjorde det någonsin det?) utan tiotals subvarianter. Och jag är säker på att brevid oss feta och tunnhåriga gubbjävlar kommer det att stå tonåringar som tycker att Übergubbjäveln Lydon är minst lika tuff som Iggy var på årets Peace&Love.
Personligen kan jag dock tycka att Lydon är en "mysig" gnällgubbe men med en träffsäkerhet och sarkastiskt svartsynt udd som heter duga.
Och minns väl alla häcklare "Your future dream a shopping scheme". När ni står där själva den 25:e varje månad och tror att lyckan finns i närmaste shoppingcenter.

Så ni andra som liksom jag blir lycklig av att höra och se ett gäng gubbar veva ut "ett köttigt stycke rock" (citat: Mats Olsson)  vi ses på Peace and Love om ungefär ett halvår. Håll er feta, tunnhåriga, obstinata och lyckliga tills dess.