Crystal Ocean - Part1

För er som undrar vad Ztikkan sysslade med innan han hanmade i Strebers. Mer hårdrock (NWOBHM) än punk, fast på svenska. När man hör Crystal Ocean är det lätt att förstå varför Strebers/Dia Psalma lät som de gjorde.
En inte helt oäven EP som inte bör falla i glömska en bit kulturhistoria helt enkelt.Ladda plattan -
HÄR!

Heatwave presenterar Brainwash night

Säga vad man vill om fanzinet Heatwave, men roliga fester ordnade de.


Rockfighten 1993 - M.I.D

Dags för lite rocknostalgi från Hälsingland. Ett reportage saxat ur Ljusnan anno 1993 signerat Svante Tidholm. Jag ber om ursäkt för "kapningen" av Fredrik Ljung, men jag orkade inte passa scanningen till 100%. Kanske kan Fredrik maila över en digital kopia på Traktor (Tävlingslåten) så ska jag publicera den här.


Teknik vi saknarVisst var det bättre förr. Innan MTV, när vi själva fick välja vilken låt som vi ville se.

Injektion - När kommer Jesus?


En fin punk-EP som jag missade helt när den kom 1985. I Injektion fanns gitarristen Martin som kom från Sötlimpa och och musikaliskt låter inte helt olikt Sötlimpa. Enligt Senap var andregitarristen Janne Skoglund med i sista sättningen av Union Carbide Productions. Basiste ska enligt ett inlägg på Punktipset numer jobba som tatuerare i Göteborg.
Det är hur som helst en platta väl värd att lyssna på. Min personliga favorit är "Jag är ett svin".
Plattan hittar du
HÄR!


Alarm X - Brilliant Boys


Ett litet klipp från URK (Tack Böna) med två av Stockholmspunkens mer bortglömda men ack så bra band. Båda banden hade också Bosse Belsen som trumslagare. Tyvärr släppte ingen av banden någon platta däremot spelade Brilliant Boys in tre mycket bra demolåtar på band.
Här kan du höra Rock on Rockers.
Här kan du höra Quiet allright.
Vill du höra hur Alarm X lät när de spelade live på Kaskad i Blackeberg 25 maj 1980.
Ligist finns här.
Politiker hittar du här.

Fakta angående Alarm X från sångaren Jakob:
Alarm X bildades av Jojje Jernegrip, som tidigare spelat i Usch (tillsammans med Bosse Stagmans dåvarande tjej Kicko), och Marre Gardrung. Sångaren Jakob Zetterström plockades in några dagar senare, på Alternativ Jul i Rågsved 1979. Första repet i källaren till ett övergivet hyreshus i Jordbro avbröts av polisen. (Huset var tydligen inte helt övergivet.) Efter andra repet i en gammal musiksal började livespelningarna, ofta en eller ett par i veckan, medan bandet försökte låna reptider hos bland andra KSMB i Norsborg och Sewer Rats i Solna. Under en kortare period repade bandet i en källare i Helenelund, tillhörande en kompis kompis föräldrars. Dit kom två killar som drev närradiostationen Nyhumanisterna, och spelade in några låtar live i replokalen och med Jakob på knä sjungande direkt in i bandspelarmicken. När de senare blev utkastade från källaren stod de helt utan replokal, men spelningarna fortsatte, vecka efter vecka, tills bandet och materialet kändes rejält utslitet framåt sommaren -80. Sista spelningen med orginalsättning blev RIP-galan samma år, där Jojje och Jakob, efter diverse förfriskningar hade balanstävling på Jarlateaterns tak. Efter att ha slagits med P-Nissarna och med varandra, gjorde bandet en riktigt dålig spelning, som slutade med att folk slet upp blommorna, som var planterade vid scenkanten, och slängde upp dem på scen, vilket gjorde begravningsstämningen total…
Drygt ett år senare försökte en av Nyhumanisterna få tag på bandmedlemmarna. Han hade varit hemma i USA och spelat upp replokalstejpen för en journalist på tidningen Rolling Stone, som hade skrivit en stor artikel om Alarm X med översatta låttexter och diverse bilder (på ett helt annat band). Nu ville han ha tag på bandets medlemmar för en tillfällig återförening i studio – sen skulle han sköta resten, Alarm X skulle erövra USA. Såklart lyckades han aldrig lokalisera någon från bandet....

Så med andra ord är det en fortsättning på Alarm X recensionen gäller, gissningsvis sista upplagan då bandet upplöstes runt 1981. (Farbror Punks anm.)

Guds Barn på Myspace


Nu finns postpunkarna Guds Barn att avnjuta på Myspace. Det som är extra skoj är att Håkan Soold lagt ut låten Ärr som var tänkt att bli bandets andra platta. Tyvärr splittrades gruppen innan en singel kunde realiseras, men Ärr är ett bra exempel på den rikning bandet då var inne på.

Guds Barn kommer att tillfälligt återuppstå på Punkgalan i Göta Källare 1 april 2010. Och vi får verkligen att det inte blir ett första aprilskämt utan att Deep och Harry nu fått till den mycket efterlängtade galan.
Tills dess njut av klassikern Maskin och Ärr på
Myspace.

De Class - En bombFör de som saknar KSMB och Stockholms Negrer, De Class med Gabriel Guiance lillebror till Steppan i Kurt Sunes Med Berit, samt Cristian "Totte" Alonzo senare trummis i Stockholms Negrer och lillebror till Micke Alonzo.
EP innehåller bl.a Clashcovern Semlan brinner (Londons Burning) och topplåten En bomb. Jag antar att De Class var en slags fortsättning av Kekkonen Heroes (inte bandet från Borås) där Gabbi och Totte ingick tidigare.
Hur som helst en fin liten platta är det och den kan laddas
HÄR!

Tits - FolkEnligt vad jag kan se så bestod Tits av Ronny Gutå: gitarr o sång, Kenny Högberg: kompgitarr och Janne Lagebro på trummor. Bas trakteras av "Stand in". Är det honom man kan se på omslaget månne?
Som ni förstår vet jag inget om Tits mer än att deras Pang-singel faktikst är en riktig pangplatta. Riktigt bra, småpunkig powerpop i låten Folk. Kallt bjuder på mer av samma vara, mindre punk, mer pop samt handklapp en riktig liten pärla.
Ni som vet mer om Tits hör av er.

Ladda singeln
HÄR!


The Boys - Mer än en filmPassar på att bjuda på The Boys, pre-Treat som man skulle sagt på engelska. Och att det egentligen var hårdrock de här killarna ville spela märks tydligt. Tyvärr drar den härligt 80-talsaktiga synthen ner betyget. Men som helhet är det en platta som förtjänar ett bättre öde än att bara glömmas bort. Jag kan slå vad om att vurmare för powerpop som inget vet om Treat eller om pudelfrillor säkerligen skulle älska delar av skivan. Så prova du också om du inte är rädd för lite fluffig 80-talsproduktion och klarar av de småpubertala texterna.
Ladda
HÄR!