Fem favoriter - 2 X Magnus


VeckoRevyn Nr 35 - 26 augusti 1981.Det är väldigt skoj att kika på Ugglas lista från VeckoRevyn Nr 32 - 5 augusti 1981. Man ser att han fortfarande gillar pop och rock av klassiskt snitt som Jeffrey Garland och Gen X, men att han också anamat den då nya musiken, Classix Nouveaux och Bruce Woolley som hade skrivit Video Killed the Radio Star tillsammans med Trevor Horn och hade bandet The Camera Club där en en ung Thomas Dolby medverkade. Och det är kanske just Bruce vi ska skylla på när det gäller den patenterade formeln att skriva Uggla-låtar. För just Blue  Blue (Victoria) plockade Uggla till sin platta Välkommen till folkhemmet med svensk text som IQ. Tyvärr hittar jag ingen version av låten på Yoytube men ett klipp finns iaf att lyssna på. Resten av länkarna går till YouTube.

Bruce Woolley - Blue blue (Victoria)

Classix Nouveaux - Guilty

Generation X - Dancing with myself

Garland Jeffreyes - Mystery Kids

Johnny Warman - Screaming Jets

The Boys - saxat ur OKEJ

Nyligen gästade Treat Rockweekend men sommaren 1982 var det The Boys debutalbum - Mer än en film som precis hade graverats på vinyl. En debut som försvann obemärkt och enligt mig oförtjänt. The Boys kanske inte var tidernas bästa popband och vad det gäller låtsnickeriet skulle Anders Wikström förfina den konsten med åren. Men detta till trots så är Mer än en film en fin liten popplatta som inte förtjänar att försvinna i historiens dunkel.
Plattan hittar du här!

.

Artikel saxad ur OKEJ Nr 10 -82.


The Bagarmössen

I väntan på den definitiva historien om The Bagarmössen, skickade Stene en artikel signerad Gunnar Fredriksson, ja han är lillebror till TV4s Johan "Frost" Fredriksson, ur Ordets Makt nr 1 -81.
Och på tal om Johan Fredriksson, ladda ner liveversionen av låten Atlas Copco, det är nämligen Johan som står för buropen i början av låten. Och sist men inte minst så ryktas det om att The Bagarmössen kanske kommer att vara synliga på en scen under hösten. HmmmThe Bagarmössen - Atlas Copco LIVE
The Bagarmössen - Skövla skogen Replokalsinspelning från 1978.