The Bristles spelar Ebba Grön

NY SINGEL – ”THE BRISTLES SPELAR EBBA”

Landskronabandet släpper den 10 mars 2011 en digital-singel ”The Bristles spelar Ebba” med två Ebba Grön-låtar i en låt, ”Beväpna er! / We're only in it for the Drugs no.2”. Låten som är sju minuter lång är både en hyllning till bandet Ebba Grön och ett stort långfinger till borgarna.

Låtarna kommer endast att finnas på Internet och kan laddas ner gratis från bl.a. bandets hemsida. Låten  kommer även att finnas på Spotify och Itunes m.fl. Bandet ger ut låten på den egna etiketten Bristles Records (BRI002).

Varför bara digitalt?

- Det är ju inte så många som köper plattor längre och nu slipper någon betala för tryckkostnader, säger Michael ”Svegis” Svegbrant, bandets gitarrist.

Bandet har även gjorts en video till låten som sammanfattar borgarnas första regeringsperiod 2006-2010.

- Låten och videon är ett dra åt helvete med borgarna och alla som röstade på dom, fortsätter ”Svegis”.

- När politiken endast gynnade en minoritet, och borgarna ändå fick en majoritet av rösterna så att de kunde sitta kvar i regeringsställning, ja, det betyder ju att det är några som har röstat mot sitt eget bästa, avslutar han med.

The Bristles är ett punkband som spelade mellan 1982-1985 och började spela igen 2008 och har sen dess släppt en samling med två CD+dvd, en CD singel och en fullängdsplatta 2010, ”Reflections of the Bourgeois Society”, både på LP och CD. Bandet har också sen dess varit ute och spelat en hel del i Sverige och norra Europa.

Spelningar:

10 Mars + Wolters Hundar - Kafe 44, Stockholm – Stödspelning för Ship to Gaza

11 Mars + Bad Dreams Always - Magasinet, Nyköping

12 Mars + Bad Dreams Always - Karlssons Kök, Uppsala

14 Maj   + fler band - Klubb Punkterad Festival, Truckstop Alaska, Göteborg

 

Svegis – gitarr

Puma – sång

Ingemar – bas

Ray – trummor

 

Diskografi:
DON'T GIVE UP 7” EP (Bristles Punks & Skins Rec., 1983)

BAN THE PUNKS SHOPS Kassett (Ägg Tapes, 1983)

BOYS WILL BE BOYS 7” EP (Rockin' Rebels Rec., 1984)

NO FUTURE IN THE PAST" (the best and the rest of the Bristles) 2CD's + DVD (MCR, 2008)

NO FUTURE IN THE PAST PART 1 ..(the best and the rest) LP (Noise & Distortion 2008)..

UNION BASHING STATE CDEP (MCR 2009)

REFLECTIONS OF THE BOURGEOIS SOCIETY CD (Switchlight)
LP..(Switchlight, Anarkopunx, Noise Of Sweden)

Beväpna er! / We're only in it for the Drugs no.2 Digital single (Bristles Records 2011)

 


LYSSNA - “Beväpna er!/We're only in it for the Drugs No.2”:

(länkad för nerladdning och uppspelning på hemsidor etc)

http://soundcloud.com/bristles/bevapna-erBOKSLUT ÖVER BORGARNAS FÖRSTA REGERINGSPERIOD 2006-2010
http://hem.bredband.net/bristles/bristles_digital_single_bokslut.pdf

VIDEO – “Beväpna er! / We're only in it for the Drugs no.2”.
http://www.youtube.com/user/TheBristles


OMSLAG
http://hem.bredband.net/bristles/bristles_cover_bevapnaer.jpg


The Bristles

- the punk collective
thebristles@gmail.com
www.myspace.com/bristlesofficial
http://hem.bredband.net/bristles


Berggasse 19 - en historik


Den välkända adressen.

En historik om Hälsingebandet Berggasse 19 berättad av bandets stolte gitarrmanglare Tobias Westling, med kommentarer av basist Anders "Trosa" Trosell.

Berggasse 19: Jag tror att begynnelsen var hösten 1992. Jag kom med i oktober/november. Tidigare hade jag spelat i Gas-traktor och Einstein A go go. Sistnämnda grupp hade viss framgång och nosade några gånger på skivkontrakt. Daniel Rohlin (Andersson) (sång och gitarr), Andreas Lindqvist (trummor) och Anders Trosell (bas och sång) hade redan börjat spela under nån månad. Daniel hade dessförinnan spelat i "H-Jonas Lyckoorkester" och Trosa i "Colt 45". Vår första spelning var på Café Waco. Vår första replokal låg i källaren under nuvarande SportIn. Vi gjorde en kuppartad spontanspelning på en fritidsgård i Alfta inför en smått chockad publik.
Trosa:Vi gick in med instrumenten och personalen frågade:
-Skall ni spela någonstans?
-Ja här! Svarade vi och körde i gång.

Jag tror de uppskattade det, för vi fick applåder och blev inte avbrutna...

I närheten av julen/nyåret 92-93 så spelade vi på Palladium. Dessa spelningar var välbesökta och det var ett jävla drag, vill jag minnas. Tidiga låtar var bl a: "Ett sista bloss", "Så föll ett regn", "På bakgården (Skrinet)", "Hon ser vad hon vill", "Vi kan inte stanna", "Va e re me re", "Dagen då allting sprack", "Kärlekssång" m fl.

Vi spelade en hel del på olika mer eller mindre mystiska ställen. Första demon spelades in i Trosas gillesstuga senhösten 92. Under större delen av vår karriär så repade vi (jäkligt flitigt) på Rehnsstedska gården. Någon gång under 1993 så flyttade Andreas L till Götebrog och vi ersatte honom med Sese Castlind på trummor.

Vi skrev låtar, repade, spelade in och spelade inför publik med stor intensitet (mycket och ofta) under hela vår aktiva period. Daniel skrev de allra flesta låtarna. Jag skrev en viss del av vårt material. Daniel sjöng de flesta låtarna. Trosa sjöng några låtar och jag sjöng mina alster.

På inspelningar och någon konserter så fick vi lite support av andra duktiga musiker. Min pappa, riksspelmannen Hugo Westling, spelade fiol på båda versioner av "Jag kunde ingenting allas", Detta var för övrigt vår motsvarighet till Clash "White riot" i livesammanhang. På första inspelningen av "Om jag vore vacker" så spelade den kände jazzdragspelaren Göran Palm. Han spelade även med oss på en konsert. När vi spelade in nyss nämnda låt gång nr 2 så spelade Andreas Westberg och Patrik Sandberg saxofon.

Jag tappar räkningen när jag tänker på både antal låtar som vi repat/spelat och antal gånger vi spelat. Vi spelade främst i Bollnäs med omnejd men även Stockholm, Gävle, Sandviken, Näsåker, Ljusdal, Delsbo, drabbades av vår musik.

Vår styrka, enligt partisk gitarist, var texterna, tajtheten, glädjen i melodier och framförandet och tempot. Våra skilda musikaliska preferenser kokades ihop till, det som andra beskrev som, "progg- eller folkhögskolepunk".
Trosa: Jag anser att vår styrka var/är också personkemin... Från den dagen Tobias kom in i replokalen sa det bara klick. Och när vi nu repar inför spelningar (vart 6:e år), är det som om vi inte setts på 3-4 dagar. Allt är som förr, samma skämt och jargong.

Våren/sommaren 96 så stod vi på "höjden" av vår bana. Vi höll på att få ett kontrakt med något litet bolag (fråga Trosa om det) och spelade in låtar i en studio i Ljusdal. Vi hade en producent som hette Micke Johansson (?). Han är idag aktiv inom Humla kulturförening och driver Rosehill i Ljusdal. Detta föll på grund av att gruppen splittrades. Jag flyttade till Östersund för studier och Sese drog till Göteborg (och blev pappa). Senare flyttade även Trosa (till Norge). Orsaken till detta kan väl beskrivas som att andra delar i livet påkallade nån form av förändring. Vi ses vart sjätte år för att spela. Vi hävdar att vi aldrig lagt av men att vi har väldigt långa pauser.
Trosa: Jo, nästa spelning är f.ö. 2014. Vart och hur många spelningar är det ingen som vet... Personligen vill jag ha en folkparksturnè!

Så gott folk vi får snällt vänta tre år på nästa spelning. Men i väntan på denna kan ni ladda hem en samling med 19 låtar från Berggasse 19.
HÄR!