Äntligen WC på Spotify

E-tunakurirens Jörgen Bröms meddelar att hans "skitgamla" punkband WC till sist släppt det uppföljande
albumet till singeln som ju släpptes 1983.
Något av ett världsrekord?
Vill man ha en CD så finns den på det fina lilla skivbolaget (från E-tuna).
http://undefinedsounds.se Annars ligger plattan också ute på Spotify.

Nedan artikel från E-tunakuriren inför släppfesten o tillika återföreningsspelningen.
Klicka på bilden för att läsa.


Vånna Inget - ny given platta!

Den 7e oktober släppte Malmöbandet Vånna Inget sin fullängdsdebut - Allvar på Svegis skivbolag Hep Town Records. Enligt pressrealesen så är Vånna Inget punk med popmelodier och melodisk sång. Inspirationen till skivan är ett virrvarr av Tant Strul, Pink Champagne, The Go-Go's, gamla Uggla, Håkan Hellström och Marked Men.

Skivan "Allvar" är fylld med musikalisk spontanitet utan överdrivna pålägg varken med körer eller gitarrer. Det ska låta så vemodigt och levande som möjligt. Skivan är inspelad i gitarristen Tommy Tifts (Sista Sekunden) studio av bandet själva.

Alla i bandet kommer från små ställen runt om i Småland och det är landet snarare än stan som inspirerat bandet till den här plattan.

Sångerskan Karolina Engdahl sjunger med en inlevelse av få förunnat, ångesten sprutar ur hennes käft. Basisten Johan Ottosson lägger sina basmattor och tillsammans med trummisen Andréas Almqvist och Tifts gitarr får de fram en matta av vackert oväsen. Andra band medlemmarna härjar i eller har röjjt i är bl.a. Sista Sekunden, A Good Deed, The Confession, Speakeasy, Civilisationen, The Part Timers och Morsans Gula Blend.

Bandet har ett sound som svenska band som Masshysteri, Knugen Faller, Baboon Show, Invasionen m.m. har förmedlat de senaste tio åren. Band som har gett punken en liten mer melodiös ådra. De har skruvat ner distortionen och lagt in lite mer moll ackord och stämsång men intensiviteten, ångesten och energin är där ändå. Lite som new wave som kom efter punken 1977.

Så långt pressrealesen.Personligen tycker jag att ovanstående text stämmer bra med hur bandet låtar. Men man missar att nämna att det finns drag av postpunkångesten från Lund, jag fastnar för Karolinas röst på samma sätt som Clue och Kabinett Död en gång fängslade mig.

Och det är i mångt o mycket Karolinas röst som gör att jag gillar Allvar jävligt mycket. Men också de lite aviga popmelodierna som får mig att tänka på gamla svenska band som Elegi, Aptit, Opel Rekord. Ja, även Kitchen and the plastic spoons susar förbi.
Jag blir skitglad att det finns ett ungt svenskt band som låter så här idag och dessutom vågar att sjunga på svenska, med bravur kan jag tillägga.

Tro nu inte att detta är någon form av postpunk nej det är popig punk med drag av svartrock, dessutom lånar pigga "Som man lever" Ebba Gröns "Sida vid sida" i refrängen. Missa inte heller "Snabbare" som är mer efterhängsen än en telefonförsäljare. Men favoriten är helt klart titelspåret "Allvar", ja, den är helt enkelt dyngbra! En given hit!

Du kan lyssna på plattan via Soundcloud
HÄR!