Diestinct

Det finns två orsaker att jag uppmärksammar Diestinct från Sundsvall. Den ena är att bandet är ett av alla band som förekommer i Peter Kagerlands bok - Ny Våg. Den andra orsaken är att Diestinct gjorde en spelning för inte speciellt länge sedan. Ni kan läsa mer om det här.

Diestinct var ett lysande punkpopband som när det begav sig fick epitetet Sveriges Jam, något som bandet själva var trötta på, men som ändå var en god beskrivning på hur de lät.
Diestinct var ett av de banden man trodde skulle slå igenom på bred front hos de vanliga musiklyssnarna något som Lolita Pop och Imperiet lyckades med efter lång och trogen tjänst. Diestinct brann klarare och höll därmed inte lika länge. Efter andra LPn - Frusna tårar var bandet ännu ett av alla svenska Nya Vågenband som gick i graven. Och sedan 1985 har alltså bandet stått emot alla återföreningar. Själv trodde jag att de skulle återförenas för Punksvallsgalan för ett antal år sedan min icke.

Jag hoppas verkligen att det blir en spelning till senare i år på Pipeline och att jag själv kan närvara.

HÄR kan du ladda ned klippet på Diestinct när de framförde singeln - Ett gevär i min hand i TV-programmet Midvinterrock 1981.

Klicka på bilderna för att läsa.