Kee & The Kick - dagens singel

27020-172

Fick så äntligen avnjuta Kee & The Kick i form av en vinylrip.
Hiten som aldrig blev av - "Blowin cold", har sedan 1981 då den släpptes på platta varit en enorm poplåt. Fast det bästa med att äntligen få avnjuta singeln var B-sidan - "Whispering". Rackarns vilken pärla till poplåt. Detta är ta mig tusan en platta med TVÅ framsidor!

Bandet fick skivkontrakt efter att ha hamnat på andra plats i Vecko-Revyns poptävling 80-talets stjärna som för övrigt vanns av Spader Ess från Norrköping. Börje Forsberg signade dem till sitt nystartade popbolag Wave, där Kee and The Kick blev kollegor med Eskilstunas popstoltheter Heartbreak.

Man bör minnas att i slutet av 70-talet och början ab 80-talet var pop mycket gångbar i landet. Tänk bara på Gyllene Tider, Docent Död, Noice, Hansa Band, Heartbreak, The Radio, Magnum Bonum, X-Models, Attack, Date - X mfl. Det var med andra ord upplagt för Kee & The Kick att lyckas.

Bandet fick äran att medverka i TV - Maria Gårdenäs egen show. Fast band... man ville bara ha sångerska Kee Möller på scen. Resten av medlemmarna fick snällt hålla sig undan.
"Blowin cold" fick också chansen att, på samma sätt som stallkamraterna Heartbreak gjort något år tidigare, appellera till europas ungdomar då den medverkade i programmet Europatoppen.

Men inget av detta hjälpte. Gruppens LP sålde inte i några nämnvärda mängder. Så med nytt skivbolag och svenska texter försökte man ånyo med singeln "Nyfiken". Men inte heller denna lyckades slå sig in på några topplistor. Gitarristen Kjell Lövbom producerade för övrigt singeln. Och när han något år senare slog sig ihop med Peo Thyrén från Noice och Bosse Belsen från bl.a Belsen Boys i glambandet Easy Action. Lånade han också sångerskans Christinas artistnamn och blev därmed Kee Marcello.

Men så här i tidens backspegel känns det ändå oerhört trist att denna lilla poppärla till singel fallit i glömska. För den borde med all rätt finnas där brevid de tidigare nämnda popbanden.

För er som inte hört skivan. Tänk er en sångerska som påminner om en korsning mellan Ronnie Spector och Patti Scialfa. Ett band som plockat det bästa från klassisk Rickenbackerpop som Searchers och även stilfullt lånat från 70-talets powerpop med Phil Seymor, Nick Lowe och The Raspberries i spetsen. Allt detta i en produktion som knappast avslöjar att det axelvaddsfyllda 80-talet med uppblåsta ljudsuffléer var på gång.
Där har ni receptet.
Hör du nu hur det låter?
Ja, just det, som tidlös pop.
Tilläggas kan att båda låtarna klockar in på strax över tre minuter.

Dagens dubbeletta - Blowin cold och Whispering

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hallå! Måste säga att det var väldigt trevligt att läsa att någon uppskattat detta forna band! Kan stoltsera med att ovan nämnda sångerska är min mor och att hon fortfarande är verksam sångerska på Öland. Hon har en kanonröst, (behöver ingen mikrofon för att nå ut!!! - sanslöst musikalisk!) vilket få sångerskor idag är begåvade med! Åk till Borgholm och restaurang Smedjan på sommaren så får ni definitivt se henne live!! Inget ni lär ångra! Det ger definitivt mersmak! Måste tillägga att hennes make Lasse Stenberg, vilken även han var med i Kee & The Kick, är en otroligt begåvad musiker och låtskrivare. De har gjort många fruktansvärt bra låtar efter Kee & The Kick och det är en skymf att dessa ej kommit ut på den offentliga marknaden! Musiksverige missar helt klart många hitlåtar i och med detta! Tack för ordet! MVH Mikaela

2008-01-21 @ 22:45:23
Postat av: Farbror Punk

Mikaela: Jätteroligt att du hittat bloggen och att du skrivit om din mor.
Kan du inte be Kee och Lasse att höra av sig till mig. Skulle vara roligt att göra en intervju, ska även lägga upp mina två reportage från Vecko-Revyn. Så en färsk artikel vore lite på sin plats.
Mvh Jocke
lingonsoda@hotmail.com

2008-01-22 @ 11:36:48
Postat av: Rakel

En off topicfråga:Kees brorsa Mats, var finns han?Är han i livet och iså fall var?Hängde med honom på 80-talet...

2009-01-31 @ 20:04:45
Postat av: Anonym

Tänk att jag inte gått in o tittat efter svar! Men skam den som ger sig! Jag mailar dig Jocke, o som svar till dig Rakel, så måste jag tyvärr meddela att Mats inte funnits med oss sedan 1987! Så skänk himlen en tanke! Mvh Mikaela

2010-11-17 @ 22:12:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback