Suzie Beats Them All

Minns ni skandalbandet Suzie Beats Them All?
Gruppen gjorde en platta och två "skandalkonserter" i början av 90-talet innan allt tog slut. Nu drygt 15 år senare kommer uppföljningen. Men låt oss ta allt från början.

I slutet av 80-talet, efter de vilda åren med Stoodes, Voodoohead, Motell Hell och andra kaoskonstellationer, var Deep Torkel rejält nedgången. Men så bestämnde han sig. Det fick vara nog. Spik nykter och med en vision om att med rock´n´rollens kraft kunna rädda Mertsi Zane, The Tanks, från att supa ihjäl sig. Startade Deep bandet Suzie Beats Them All.

Tyvärr var Matti för illa därann och kunde inte längre spela. Men Deep lyckades ändå skrapade ihop en tuff line-up, bestående b.la av Freddie Wadling och Nisse Wolhrabe från gamla Lädernunnan och P H Bomberg ex 6-10 Redlös. Snart hade låtar som
"Elevator Boy" och "Pussy talk" tagit form. Tillsammans med några äldre låtar b.la "Voodoo Head" och "I am a bar" från Deep och Gamens tidigare band, spelade man in debutplattan - The King is back, Deep Torkel, The Nightmare returns på skivbolaget Joker Records.

Skivan följdes upp med två minst sagt spektakulära livespelningar på Studion. Spelningarna resulterade i skandalskriverier i kvällspressen, en video finansierad av Bert Milton och hans Private. Samt i förlängningen bandets kollaps. Man kickade helt enkelt Deep plockade in Pelle Almgren istället som sångare. En ny platta planerades men inget hände så Suzie dog och begravdes i all tysthet.

27020-393
Ingen trodde väl att det gamla liket skulle resa sig igen. Men de som känner Deep vet att han har mer än svårt att hålla sig från rocken. Så när jag i början av 2003 väckte den slumrande punkrockare som fanns inom reklamfilmaren Torkel Knutsson råkade jag också öppna Pandoras ask, åtminstone fylldes Suzie med lustgas (höhö) och steg mot skyn som fågeln Fenix. Efter att ha byggt hemsida för The Stoodes passade jag också på att som avslutande skolprojekt, i mediakursen 2005, producera en hemsida till Suzie Beats Them All. En hemsida som snart blir officiell. 

Under 2005-06 spelade man in en uppföljare till Suzie-plattan och till detta gjordes också ett par videor. Varav en av dessa nu äntligen finns tillgänglig för beskådan på Piratfilms hemsida. KLICKA HÄR!
Tilläggas bör också att ett klipp från bandets skandalspelning på Studion även finns att beskåda.  

Kommentarer
Postat av: Heinz

Hur blev det med DVD:n? Å det vore kul å läsa den där skandalartikeln från Aftonbladet igen. Jag har för mej att nån historieprofessor intervjuades och han sa nåt om att moralen inte har stått så lågt sen 30-talet i tyskland..

2007-09-02 @ 21:19:57
Postat av: F Punk

Har scannat AB-artikeln. Den kommer, fast nu drar jag till Hagfors för att skriva kontrakt för lägenheten.

2007-09-03 @ 12:22:13
Postat av: Pike aka Kjell Hell

Undrar om du kan skicka ett mejl? Skulle vilja skicka dig mitt nya släpp på Kjell Hell - Gatans Lag - kanske du vill recensera den i din blogg?
MVH/Pike.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback