WC

WC bildades 1979 av gitarristen Niklas Andersson och basisten Tommy Eger. Efter en turbulent och ganska oseriös start fick bandet sin första spelning hösten 1980 som trio där Jörgen Bröms spelade trummor och sjöng. Gruppen blev en kvartett våren 1981 då man plockade in Perry Ingman som trummis och Jörgen blev istället gitarrist. Med denna sättning vann man, hösten -82, en rockbandstävling, där första priset var en singelinspelning. Plattan spelades in dagarna före nyårsafton samma år i, numera avsomnade, Pop Studio i Eskilstuna. På A-sidan hamnade "Polis, polis" och som B-sida satte man "Pappershjältar". Försäljningen av skivan genomfördes på ett lite annorlunda sätt. Man anordnade en spelnig där publiken, för endast 20 kronor i inträde, bjöds både på singeln och tre band på scen. (f ö tog nästan all 500 ex slut den kvällen.) Som kuriosa kan nämnas att det minst sagt lyxiga omslaget, designat av Torsten Braf (fortfarande nöjesreporter på Eskilstuna-Kuriren), kostade mer än vad själva vinylsingeln gjorde. När Jörgen i början av 1984 beslutade sig för att lämna hemstaden bestämde man sig att hålla en avskedspelning i Eskilstuna Folketshus på skärtorsdagen. Gruppen ersatte Jörgen med Tony Andersson, tidigare sångare i bandet Kontaktlim, men en tid senare las ändå bandet ner och alla gick åt varsitt håll. De f d medlemmarna fortsatte att spela tillsammans i olika konstellationer, Perry och Tonys i b.la Pussy Galore och Gastones (President Gas), men också Tommy och Jörgen (som flyttade tillbaka till Eskilstuna 1986) spelade tillsammans, under en kortare tid, som - Alla Presidentens Män.

1999 återförenades WC igen, med alla gamla medlemmar utom Niklas, man uppträde bland annat på Pipaluckbolagets gala i Eskilstuna och spelade också in 12 av de gamla WC- låtarna. Inspelningen var tänkt att släppas på Rosa Honung, men ingenting hände och WC gick åter i graven.

Nu äntligen har Perry gett fingret åt Rosa Honung och lagt ut inspelningen
HÄR!
Och det är bitvis helt underbar klassisk svensk punk. Låtar som "Barn i krig", "Människa med stort A" och "1984" är i samma klass som singeln "Polis, polis". Snabb punk med popmelodier i botten.
Det är inte alltid som nyinspelningar av gamla låtar funkar. Men i WCs fall är det bara att ge tummen upp.
Har du inte hört bandet innan ja, ta då chansen nu!

Kommentarer
Postat av: Rat Scabies

Fy fan va skönt att dom ger ut skivan helt gratis. Heder och respekt.

2007-10-04 @ 08:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback