Fröding för en gubbgrinig D-takts generation

Jag har genom åren uttryckt en önskan om att punkband skulle sjunga på sitt modersmål. Crust, death, grind o dylikt blir så jävla mycket tuffare på stel, kantig och urförbannad svenska än på den sedvanliga klyschengelskan. Men, det finns de som går ett steg längre. Skoghallsmaglarna - Karensdag slaktar på dialekt. De gör äkta diskbänksrealism som skulle få vilken dogmafilmare som helst att skämmas för sina medelklasspekoral.
Smaka bara på titlar som: Dret på E6:an, Onger te å klättre på tak, Höststôpp, Tjockt på Bergvik, Invetering och Tôrre jävla smörgåser. Uttala dessa på riktigt Skoghallsmål då förstår du att detta är Fröding för en gubbgrinig D-takts generation.
Eller som de själva skriver:
"KARENSDAG är folklig rockmusik för en generation som inte längre tillhör Kanal 5s målgrupp. Vi sprider vårt hat mot backslicks, stureplan, tidningen Klick, Gevalia och Karlstads storstadskomplex genom äkta Skoghallsk populärmusik, med hjärtat i bruksorten och näven mot guldkusten."
Ni som fortfarande inte fattar hur bra det låter bör definitivt besöka bandets MySpacesida-HÄR! 
Den som efter en genomlyssning fortfarande tycker att punk ska framföras på engelska kan ta mig fan flytta till änglandet äller te amerka. Näjj haschatt ä va ja tykkôr ôm tåkken jävvla dret!

PS
"För er som befinner sig i närheten av Karlstad:

Som ni säkert sett så kommer KARENSDAG att lira för andra gången på Nöjesfabriken i Karlstad den 18:e januari. Det hela är en festival som kommer att generera stålar till Cancerfonden. Dyk upp, röj, drick bärs och skänk automatiskt pengar till något vettigt!

Spelningen kommer att filmas för den DVD som vi planerar att släppa någon gång till våren. Dyk upp och bli förevigade tillsammans med skoghalls finaste! Vi kommer även försöka trycka ett begränsat antal t-shirts som kommer säljas för en jämn hundring. Kaffe ingår givetvis i kvällens arrangemang. Fikabröd får ni ta med själva.Karensdag kliver på scenen runt 00:00.  Ta med blåställ, lössnus och en kruka lut - så åker vi sen!"


Kommentarer
Postat av: auge

blåställ, lössnus och lutet är packat !!!

Postat av: Daniel

Kapten stofil i D-takt! grymt!

2008-01-19 @ 08:53:21
URL: http://merahardrock.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback