Vem värnar om promotionvideon som inte slog?

Det är lustigt hur lättpåverkad man är när det gäller musik. Direkt jag läser om ett band eller en genre vill jag genast höra eller se på musiken.
När jag läste Daniel Dellamortes bok om svensk dödsmetall var jag tvungen att plocka fram gamla Nihilist och Therion-demos. Rota fram min kassetter med Agony, Damian och Exile. Bara för att de var med i boken.
Samma sak när jag för ett par veckor sedan köpte Uncut med ett långt Facesreportage. Då var det bara att peta ner boxen och videosamlingen i mediaspelaren för att njuta av bandet som hade en egen bar på scen.
Fan, tänk att Rod Stewart varit så cool.

Och igår var det dags igen. Jag såg dokumentären Punks Not Dead och ett tu tre var jag på videojakt efter "90-talspunk". Rancid, NoFx, Pennywise, Lag Wagon, Green Day, Bad Religion med flera. Social Distortion åkte också så klart med eftersom jag redan haft deras videor i min mediaspelare en dryg vecka nu. Passade även på att förse mig med Distillers, Transplants och Casualties videor.
Behöver jag tillägga att morgonens bussresa var rejält uppiggande.

Det är just sånt som gör Internet till min livsnerv. Att genom några knapptryck hitta musiken eller som i mitt fall videor med de artister jag för tillfället suktar efter. Naturligtvis är det de "olagliga" kanalerna som tillhanda har det jag söker efter. Och jag frågar mig varför inte det finns oficiella lagliga varianter på detta? För trots allt är som ofta kvalitén på videor mycket varierande. Och att ha en video med stora pixelblock och en ljudkomprimering som får en att tro att det är 1900-tal igen känns jävligt frustrerande.
Nä, jag skulle önska att skivbolagen plockade fram sina gamla, och nya, promotionvideor och genom exempelvis länkning från YouTube kunde jag köpa en  bra avi-fil med minst 192 kbs -ljud. Till priset av typ 5-10 svenska riksdaler. Eller så kanske man kunde få ladda obegränsat för en klumpsumma.

Nåväl. Jag har bloggat om detta förr och jag tror inte vi kommit närmare denna framtidsdröm. Nä, jag antar att vissa promovideor kommer att ligga på hyllorna tills magnetoxiden släpper och sedan är promofilmen ett minna blott. För om den inte sålde när den kom är den inte värd att  få en ny chans. Inte ens som kultfenomen. Men visst är vi väl många som skulle vilja ha musikvideor med bra kvalité istället för de sugiga dintub-versioner som vi tvingas "skjuta i oss" för att hålla abstinensen i schack.


Just nu vill jag ha promos med:
Docent Död - Alla helgons dag
Vad som helst med Rialto och Ordinary Boys
En knippe Aussie-rock-pop: Cold Chisel, The Sports, Hoodo Gurus, Lime Spiders, Celibate Rifles, Rose Tatto och Hush.
Wall of Voodoo
Del Lords
Del Fuegos
Love & Rockets (ja, jag saknar några av deras videor)
Shakin Pyramids
Och hur var det med Screaming Blue Messihas???
Samt Pandoras Box - Jim Steinmans projekt där Ellen Foley sjöng. Och så vill jag säklart ha Stupid Girl och We belong to the night med just Ellen.

Ja, fan och Jannicke Sin egen stil och Criss 99 The Rebels och Cactus World News och Wilmer X och Wannadies och This Perfect Day och....Stockholms Negrer ... jaja.
Önska kan man ju alltid.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Med Stockholms Negrer finnes iaf en liten dokumentär på piratebay, mycket sevärd!

2008-03-13 @ 16:03:10
Postat av: daniel

"Nä, jag skulle önska att skivbolagen plockade fram sina gamla, och nya, promotionvideor och genom exempelvis länkning från YouTube kunde jag köpa en
bra avi-fil med minst 192 kbs -ljud. Till priset av typ 5-10 svenska riksdaler. Eller så kanske man kunde få ladda obegränsat för en klumpsumma. "

Grymt bra ide!

Postat av: Jah Hollis

Faces var ett höjdarband när dom fick till det.

(Ronnie Lane?s Slim Chance är också värda att upptäcka: www.youtube.com/watch?v=BumMiiiwy3A&feature=related).

Och, ja, det är inte många som vet vilken suverän musik Rod Stewart gjorde innan han flyttade till USA och började med tradig discopop och en oändlig radda trista coverplattor.

2008-03-14 @ 01:39:57
URL: http://jahhollis.blogspot.com/
Postat av: Marcus

På tal om video och Nofx så borde du ladda ner NOFX: Backstage passport, finns på piratebay. Deras egen reality-serie från fuse-tv om en turné som går sådär.

2008-04-25 @ 19:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback