Köping i blickpunk(t)en - V.O.P.P

Ja, så var det dags för kompledigtfestivalen på Ögir i Köping. Men det fanns en tid när Per Granberg inte var krögare och medlem av Charta 77. En tid när Sveriges Radio släppte ut punken i etern. En tid när Ylva, Håkan och Jonas åkte ut på turné med sitt Ny Våg på väg, ett koncept de lånat konceptet av legdendaren John Peel kan tilläggas.
Den 20 juli hade de kommit till metropolen Köping.
V.O.P.P.
V.O.P.P. var Tommy Strand på gitarr och sång. Tiina Latosuo på bas, Mikael"Lillis" Andersson på trummor och Goofy (Terno Lindeman) på sång. Efter ett tag bytte Per Granberg, som hade spelat i Zest, och "Laxen" från Nasty Native, plats med "Goofy" och Tiina. "Goofy" ansågs av många vara Köpings svar på Sid Vicious.

Konserter anordnades ofta i olika lokaler och scener som t.ex. hos IK, Centrum i Kolsva, Karlbergskolan, Ullviskolan, Köpingsparken, Folkets hus, Bivurparken och senare även Hagagården. Det fanns flera eldsjälar som var med och ordnade konserter. Nämnas kan t.ex. Göran Wikerdahl som hade en dialog med P3:s "Ny våg" och hjälpte till att få radioprogrammet till Köpingsparken juli 1982. "V.O.P.P var ett kortlivat band , men var ett bra band. Visserligen kan man höra från konserten att de inte hade någon större scenvana. Men det är kul att höra på det idag", menar Göran. V.O.P.P löstes efter ett tag upp i andra punkgrupper.

V.O.P.P.
Köping 1982

Medlemmar:
Terno "Goofy" Lindeman: Sång
Christer "Laxen" Korsman: Gitarr, sång
Tommy Strand: Gitarr, sång
Tiina Latosuo: Bas
Per Granberg: Bas
Mikael "Lillis" Andersson: Trummor

Låtar:
V.O.P.P., Våga visa ditt rätta jag, Krigsdans, Afghanistan,

Övriga inspelningar:
Radio: Ny Våg på väg.


Kommentarer
Postat av: spenat-kungen

Fjärta Klämmage? lol Trodde jag kunde varenda bandnamn från den tiden men har helt lyckats missa det här bandet. Fjärta Klämmage...? Slår ju tom ut "Klart Grabben Ska Ha En Husvagn".2009-08-14 @ 21:28:42
Postat av: Farbror Punk

Fjärtaklämmage blev Få Kända Män senare när de släppte platta F.K.M

2009-08-15 @ 09:27:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback