RH-Negativ en kort historikIngvar Johansson en gång gitarrist i RH-Negativ har hört av sig och naturligtvis bad jag honom att plita ner bandets historik.


Ingvar:
RH-Negativ uppstod ur ett annat band, Bröderna Grymm (Inte samma band som släppte en singel) som var ett punkband med blåsare.Vi började spela ihop under gymnasietiden. Det var ett kul band för alla medlemmarna var totala nybörjare. Vi lärde oss de första rudimentära grunderna tillsammans och plockade ibland in folk som kunde lira för att visa oss. Vi var dock helt oblyga och orädda och hade första spelningen tämligen omgående. Ambitionen var att spela Troggs Wild thing men vi klarade den inte. Alla låtar gick riktigt sakta för att vi skulle hinna med att byta ackord Slow-punk kanske. Blev dock något bättre med tiden.


RH Negativ bildades c a 1980 och fanns i knappt två år. Vi spelade ute en hel del på musikfester, ungdomsgårdar och musikforum. Singeln är inte alls representativ för hur bandet lät. Live var det mycket stökigare, råare och larmigare. Vi spelade covers av Cramps och Gun Club och mycket 60-tals garage. Konserterna inleddes med ledmotivet till James Bond. Mot slutet kom det till en del österländskt flummande också. Bandet hade också en popfraktion och någon som var lags åt progg/symfonirock. Det är väl så det blir i småstäder. Det finns inte så många personer att välja på.


Bandet splittrades 82. Några lade av med spelandet. Jag och Johan Mattson bildade DR Yogami tillsammans med rytmsektionen från ett lokalt punkband som hette Herr Glömsk och dom vansinniga samt Mats Bengtsson som spelat med Babylon Blues Wilmer X m fl mfl. Jag slutade efter några månader när jag insåg mina musikaliska begränsningar och ersattes av Kent Olsson som också varit med i RH Negativ. Dr Yogami blev ju lite halvetablerade och gjorde två singlar, 1 LP o 1 CD samt några turner inom och utanför Sverige.


Bassisten från RH Negativ, Hans Sacklén spelade senare i Watermelon Men som gjorde ett par LP och spelade mycket i utlandet. Sista plattan gjordes på WEA.


Förutom singeln gjorde RH Negativ en låt "Din Gud för dagen" på samlingsplattan, Skånsk Rock. Vi spelade in rätt många konserter och det finns också en radioinspelning gjord av Radio Kristianstad. Var banden finns vet jag inte men har börjat göra eftyerforskningar.


Vi får hoppas på att efterforskningarna ger resulat. Tills dess får ni nöja er med singeln som ni kan ladda
här!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Dead link?...

2010-01-22 @ 13:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback