Skivbolagen gjorde oss till Pirater.

Detta är en fortsättning på föregående inlägg.

Japan är alltså världens näst största musikproducent. Landet har en otrolig spännvidd på sin musik, från Noise och etno till r n´b och idol singers, och kör helt sonika två topplistor, varav den ena speglar s.k. J-Pop och den andra resterande musik.

Chris (min son) lyssnade inte på musik överhuvudtaget fram tills han var i 11-12 års åldern. Då var det TV-Spelsmusik och Animésignaturer som han fastnade för. Så steget till "vanlig" japansk musik var inte speciellt lång. Många signaturer till animeserier är Idolsångerskor eller av modell melodiös hårdrock.
Men det var inte bara att kila till skivaffären och köpa en bunt plattor.
Alternativet var i vårat fall WinMX där fanns massor av uppkopplade japaner och för all del amerikaner med en fäbless för japansk musik.
Vi testade all möjlig japansk musik både på MP3 och på video. Många favoriter blev det och ännu fler nya bekantskaper. Det var en helt ny värld av musik som öppnade sig. Och hans passion för den japanska musiken utvecklade sig till ett intresse för kulturen och språket, som han via webben studerade.

I och med den stora boomen av Manga och anime i Sverige tycker man att något borde ha hänt beträffande den japanska musiken också. Men som vanligt är skivbolagen och radioproducenterna lika tröga som en snigel med förstoppning. Man kan hitta specialimporterade plattor på lite svenska webshoppar, men annars är utbudet mediokert.

Kontentan av detta är att om man inte nöjer sig med vad skivbolagen anser att man bör lyssna på förvandlas man alltså till en "pirat". Vi hade gärna betalat för musiken men då industrin inte anser att kunden har rätt utan tycker att vi ska köpa ännu en amerikansk "skitplatta" valde vi helt enkelt att ladda ner musiken och blev på detta sätt - De som dödar musiken.
Skitsnack!
De som dödar musiken är räknenissarna och industrimänniskorna som verkar ha glömt att det handlar om musik..
För de som får musiken att leva är naturligtvis de som älskar musik nämligen konsumenterna och artisterna - PUNKT!


Kommentarer
Postat av: pecka

you're absolutely right man

2005-11-29 @ 18:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback