Sandy West - R.I.P

27020-90
Det känns alltid lika konstigt när ens "idoler" lämnar jordelivet.
De tillhör inte familjen men känns ändå både nära och kära.

Sandy West var batterist i The Runaways och lär väl för evigt förknippas med sin version av Wild Thing från plattan Live in Japan.

The Runaways var och är ett band jag alltid tyckt mycket om. Som pre-pubertal 12-åring gjorde dessa 16 åringar (ok Lita Ford var 17-år) ett mycket starkt intryck på mig. Cherie Currie i en oknäppt jeansskjorta på konvolutet till första plattan gjorde att hjärtat slog lite snabbare. Men det var ändå musiken, dessa låtar som verkligen sparkade stjärt, vilka fick debuten och uppföljaren Queens of noise att snurra jämt och ständigt på min gramofon. The Runaways konkurrerade snabbt ut favoriter som Kiss, Sweet och Thin Lizzy.

När jag nu spelar låtar som: Cherry Bomb, American nights, Queens of noise och I love plaing with fire blir jag förflyttad till pojkrummet och till tiden alldeles innan punken invaderade mitt liv. Det var också The Runaways och deras version av Lou Reeds Rock n roll fick mig också att upptäcka Velvet Underground - inte punken.

När tredje plattan - Live in Japan kom innebar det också slutet för originalkvintetten.  Cherie Currie och basisten Jackie Fox lämnade bandet. Joan Jett blev bandets sångerska och Vicky Blue ny basist. Waiting for the night släpptes och gruppen turnerade i de svenska folkparkerna.
Bandet var heller aldrig fel. Trots att punken sparkade mot hårdrocksdominansen, funkade ändå Runaways ihop med Ramones. Ett band de spelade tillsammans med vid flera tillfällen.
Ytterligare en platta släpptes innan bandet slutligen splittrades. Gruppen nådde aldrig de stora framgångar de förtjänade och förutom att de var stora i Japan så var de rejält populära i skandinavien. Vilket nästan helt och hållet var tidningen Posters förtjänst.

Joan Jett och Lita Ford fick framgångsrika solokarriärer och tillsammans med sin lillasyster Marie lyckades också Cherie Currie nå en viss framgång.

Själv fick jag aldrig se The Runaways live men har genom åren samlat på mig ett antal live-bootlegs och videon Live in Japan. Men jag har ändå aldrig slutat hoppas på en återförening av gruppen. Och för ett antal år sedan ryktades det om att nu skulle det ske. Men tyvärr.
Den 22 oktober avled Sandy West i lungcancer.

Jag vill naturligtvis uppmärksamma detta underbara band som visade att tonårstjejer inte behöver vara själslösa Lolita-sångerskor med sockersöta röster som spelar på sexualitet - modell Britney Spears. Förvisso var Runaways utmanande, men de var talangfulla och begåvade musiker. De visade intigritet och att tjejer visst kan spela grabbarna av scen.

För er som inte upptäckt bandet. Kan jag bara säga - gör det nu! Köp plattorna - helst på vinyl och försök hitta livebootlegs. Och i väntat på att någon ger ut Live in Japan på DVD - köp LPn och spela Wild Thing och lyssna till Sandy West.
"Wild thing you make my heart sing..."


Svensk punk på DVD 2

Naturligtvis måste jag nämna att Grums mesta och bästa punkband. E.A.T.E.R också finns bevarade på video. Ernst the movie.

Svensk punk på DVD

Säga vad man vill om svensk punk. Men särskilt väl dokumenterad, i form av rörliga bilder, är den inte.
Åtminstone inte tillgänglig för eventuell konsumenter.

För det som visat sig genom åren med Punktjafs är att det finns, hör och häpna, en hel del punk på video och smalfilm - Super-8.
Visst av förståeliga skäl är kvalitén av det MYCKET varierade slaget. Men ändock, det finns en publik av nostalgiska fyrtioplussare och musikälskare som ändå skulle vilja lägga ögonen på dessa bilder.

Så vad finns det då, undrar ni.
Tja, inte för att jag har någon stenkoll, men det som jag känner till och kan vara värt att nämna är följande:
Bitch Boys. Jo, enligt Frobbe så hyrde man en videoutrustning för någon spelning "ute i landet" denna resa samt spelningen filmades.
Brilliant Boys. Filmades på Underground som förband till U.K Subs enligt Bosse, som f.ö inte har kopia.
The IMPS.  Också på Underground som förband till Dead Kennedys, nope ingen kopia hos bandet.
Shit Kids. Ärtan har lovat en kopia på DVD.
The Protectors. Basse ska föra över material till DVD, så småningom.
Let It Out galan. Chatterbox, Stoodes, Moderns och Warheads. Filmat av Kjartan Slettenmark, som inte längre har originalet i sin ägo. Kopior i varierande grad finns hos banden.
Aldo Morots punkfilm. Jepp, under sommaren, hösten och vintern -78-79. Filmades och intervjuvades punkare i Stockholm. Ripgalan på Jarlan filmades också. Själv har jag inte haft några kontakter med Alodo (Peter) utan fått veta från Micke Rip och EgoT att filmen tydligen lånades ut till (troligtvis) Rockslaget och aldrig lämnades tillbaka.
Sixten Redlös, Hospital Död, Tant Brun. Finns att kolla på Punktjafs.

Om man utgår från dessa. Plussar på allt material som faktisk finns filmat på Ebba. Konserter, Anti-valfilmen mm. Adderar det som finns i SVTs -arkiv. Oasenreportage, Fäderneslandet (Ebba, KSMB, Mögel och Incest Brothers) Reeperbahn, Traste & Superstararna, Dokumentären om IB, AB Svensk Rock, Bälinge Byfest, Elektriska Trädgården osv..
Ja, då har vi snart mer material än man trodde.
Men då säger den ekonomiskt ansvarige: Tror du verkligen att det skulle kunna bli lönsamt att pressa upp en dvd-box med gammal svensk nya-vågen?
Mitt svar blir: Troligen inte. MEN. Det skulle bli en affär som skulle kunna gå plus om man på förhand bokade beställningar inte bara från svenska "konsumenter" utan även resten av världen.

Samt det viktigaste. Det skulle vara en kulturgärning. Många skulle säkerligen bli väldigt glada och man skulle ha ett samlat dokument för framtiden.

Att genoföra ett dylikt projekt skulle kräva mycket tid och entusiasm. Kanske inte lika mycket som Peter K och Peter J har lagt ner i sina kommade punkböcker. Men åtminstone hälften av detta. Ekonomiska resurser skulle heller inte finnas utan det skulle vara för att man brinner för (Punk)KULTUREN.

Jag skulle kunna anmäla mig som frivillig. Men efter att ha levt på studielån i fem år vill jag inte leva på bara kärlek, punk och vatten. Utan avser att kunna söka en lärartjänst när utbildningen är klar.

Hur som helst. Om det finns några där ute som har idéer hör av er. Dessutom antar jag att det finns ytterligare material som bara väntar på att få visas upp.
Sitt för fan nu inte och vänta tills 50-årsjubileet - 2027 i väntan på att någon annan ska ta tag i det. Visa lite gamla punktag:
GÖR DET SJÄLV!

Man vet att man är gammal 2

När man zappar förbi TV4:s Idol och hamnar i en så dyngdålig version av  "Against all odds" att man genast förlåter Phil Collins.

The Protectors

27020-89

I utvecklingen av Köpings punkscen dök gruppen The Protectors upp.
Medlemmarna hade ett förflutet i Disgust, The Wall och Catch 22.
The Protectors var inledningsvis mycket influerade av U2 vilket återspeglade sig i soundet. Men med tiden blev musiken rakare, rockigare men också mer popig.

Deras debutsingel - Come back baby (-81) är en bortglömd klassiker som fler borde få upp ÖRONEN för. Inspelningen rattades av Dan Sundqvist ex-Repeerbahn och var den enda skiva bandet släppte på skivbolaget Adventure.
Det dröjde innan debutlpn dök upp i skivbackarna. 1984 släpptes Teenerama Twist på Calle Schewens bolag TCP.
Stilen som bandet nu visade upp var influerad av den lilla glamscen Hanoi Rocks bland annat varit med att starta. Musikaliskt var dock The Protectors mycket nära popen trots att de bejakade sina Sweet och New York Dolls influenser. Plattan blev dock ingen framgång och bandet försvann snart till de sälla jaktmarkerna.

Personligen har jag under alla år återkommit till Lpn såväl som singeln. Och jag har alltid hållit The Protectors mycket högt när det gäller svenska band.
Därför blev jag mycket glad när det damp ned ett mail från Australien förra veckan. En Klas Eklund mer känd som Basse skickade en demo med just det - The Protectors.
Han berättade att han hittat bandet på Punktjafs och att han gjort en samligs-cd i 15 ex med The Protectors. Dessutom mailade han bilder och klipp.

Jag är otroligt glad att snart kunna ge andra chansen att höra detta eminenta Köpingsband som idag verkar vara nästan helt bortglömd. Inte ens Patrik på Punktipset har bandets skivor med.

Så förvänta er mycket musik med The Protectors i den närmaste framtiden.

Gruppnamn

Sitter just och skriver av en text för uppdateringen av Nationalteaterns officiella hemsida.
Texten är om hur kabaren Å Harre jävvlar upprörde pamparna i Göteborg, bland annat på grund av texten - Stena Olssons Kompani.
Denna nyårskabaret gjordes tillsammans med gruppen Nynningen.
Och när jag skriver namnet slår det mig - Mynningen 2006 års version av namnet.
Må det vara punk, progg, hip-hop eller hardcore så är Mynningen ett givet namn.
Med ett dylikt namn måste såklart texterna vara av en mycket grov kaliber...
Så vem ska nu bli först att ta sikte på detta namnförslag?

Nedräkningen har börjat


Nu är det bara två veckor tills Blossa -06 släpps.
Årets smak är lingon och enbär, vilket torde ge drycken en härlig syrlighet.
Det är tveksamt om den kan slå förra årets, minst sagt suveräna, smak - hjortron.

Min förhoppning är att man kanske slipper det allt för söta i smaken genom att basera smaken på lingon dessutom tror jag att enbär kan ge drycken en ännu starkare doft av jul.
Om två veckor vet vi hur Ab vin & sprit lyckades.


Rättelse av det nördiga slaget

 

Jag gjorde en intervju med Värmlands Folkblad för tre år sedan angående Punktjafs och Svensk Punk 25 år.

"Året är 1977. Det är lördag och 12-årige Joakim Sundberg är på väg
hem med sina föräldrar till Hagfors efter ett besök i Ekshärad. Pappa
har rattat in "Discorama" på P3. Kaj Kindvall presenterar två låtar
från den nya brittiska musikstilen som är på väg att tränga in i
Hårdrocksfästet Sverige.
  DET ÄR EDDIE and The Hotrods och det är The Stranglers."

Jag har alltid trott att det var så.
Men gissa om jag har levt en lögn.

Karlstadsbördige punkrockaren Per Dahlberg mailade följande:
”Jag vill inte vara jävlig, men som jag minns det var det The Damned
med "Fan Club" och The Stranglers med "Get a grip on yourself". Jag
blev också fast där och då nämligen.”

Naturligtvis så passade Per på att kolla med sina radiokollegor och svaret är att jag verkligen levt i en lögna – jag mindes fel!!!
Arrrgghhh!!!

”Sveriges radio P3, lördagen den 12/3 1977. Som sjätte låt i programmet Discorama spelades klockan 14:20  "Fan Club" med The Damned och därpå Stranglers med "Grip". Grip var på singel och fan Club togs från en LP. Sändningen var i stereo.”

Attans.
Hur ska jag nu kunna leva med denna rättelse?
Hela mitt punkliv har varit baserat på ett minnesfel.
Betyder det att min tid som Farbror Punk nu är förbi??!!?

I vilket fall som helt är det roligt, trots minnesfadäsen, att Per kollat upp hur det verkligen låg till och att man på SR i Norrköping kunde verifiera de nästan 30 år gamla uppgifterna.Detta är nördigt värre, men rätt ska vara rätt.

Tack Per – Tack Kaj och Tack Micke Cederberg som fixade fram uppgifterna.
Nu måste jag spela Eddie and the hot rods

Johan Kinde

27020-84

Enligt Aftonbladet gör Johan Kinde comeback på Meldoifestivalen.
Tja, det är väl trevligt.
Fast melodifestivalen. Nä.

Själv drar jag mig till minnes ett ungt Lustans Lakejer som med kaxiga citat i kvällspressen genererade rejäl uppmärksamhet. Något man kanske var tvungen att ta till när man kom från Åkersberga.
Hur som helst så undrar jag fortfarande om Johan hade läst intervjun med The Ass i Heatvawe innan han frankt sa "Kläderna är viktigare än musiken" i Expressen?
Vad säger Krippa om det?
Och Kim Rocker.

Lustans fixade dock att leverera musiken, till skillnad mot The Ass får jag väl tillägga,  "Härifrån till evigheten" bandets vinyldebut på Pop Job samlingen är en svinbra poplåt utan  "new romantic" influenser. Inte för att den inriktningen gjorde bandet sämre. Men en poplåt är alltid en poplåt

Går vi ytterligare bakåt i tiden kommer vi till den Billy Idolliknande 16-årige Johan Kinde sångare i punkbandet Lustans Lakejer.
Detta band är det kanske inte så många utaför Åkersberga som minns.
Men de gjorde åtminstone en spelning på ärevördiga Musikverket och vill ni veta hur det lät när de spelade en cover på The Clash - Janie Jones
Då ska du - KLICKA HÄR!
För övrigt spelade de tillsammans med kollegerna i Travolta Kids denna kväll. Ett band som de delade basisten Peter Berghstrand med.

Så Johan - kom ihåg ditt punkförflutna.

Paint it blackTyckte att det var lika bra att sätta tonen för bloggen därav ombygget.
Inga tramsiga nyliberala färgval här inte.
Tack vare borgaraliansen och Timbros runkarsmedja och inte att förglömma världsdiktatorn GW Bush har världen återigen blivit svartvit.


Ladda ner - olagligt? Nej inte enligt Timbro-talibanerna

Alla som laddar ner film, musik eller program olagligt bör naturligtvis hänvisa till att de bara följer Timbro-talibanernas exempel. Att de inte har råd att "betala" alternativt att de utför en politisk markering för att visa att de inte tror på det kapitalistiska sytemet.

Ett delikat pedagogiskt problem

För övrigt kan man ju undra hur regeringen ska kunna förklara hur de arbetslösa ska ens kunna få ett underbetalt arbetesom piga när de snart öppnar den svenska marknaden för lågavlönad arbetsinvandring.

Timbro-talibaner vet att använda falsk matematik

Måste ju förklara det där sista. När nu Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò slutar sitt jobb efter bara TIO dagar kan de inkassera en FET ersättning på i runda slängar mljonen.
När Svenne Banan sparkas efter 30 år för att företaget ska göra ännu bättre vinst, får han vara glad om han är värd drygt en femhundring om dagen i 200 dagar.
Som Peps en gång sjöng. "Ska det va så svårt att fatta att det är falsk matematik som gör den fattige så fattig och den rike så förbannat rik."

Budgetproppen

Det är nästan så man blir tårögd när man i nya budgetpropositionen ser hur den nya finansministern Anders Borg sträcker ut en hand – ”tvärs över tiden” till den förra borgerliga finansministern Anne Wibble.
För den borgerliga budgetproppen ska ge de som har lyckan att ha ett jobb lite mer i plånboken, dessutom se till att de rikare blir rikare. Genom bland annat slopad förmögenhetsskatt.
Detta ska ske på bekostnad av de som inte har ett jobb. A-kassan ska sänkas och bara kunna ges under max 300 dagar.
Med andra ord, den som inte följt Anne Wibbles råd om att ha minst en årslön på banken kommer med andra ord att ligga risigt till vid en eventuell arbetslöshet.
Nåväl, som man säger – det drabbar ingen Timbro-taliban.

Klart vi måste följa ministrarnas exempel

Den alltid så insiktsfulla och träffsäkra kolumnisten Lena Sundström skrev före valet en vass krönika som med den senaste tidens händelser nu ter sig lite som en profetsia. Eller kanske en uppmaning.

Om borgarna vinner valet, får jag börja bryta mot lagen då?
Och då menar jag inte att jag skall börja dra strumpbyxor över huvudet och råna banker eller klubba ner pensionärer på min lediga tid. Jag pratar om alla de här borgerliga väljarna som har gjort det till någon slags ovana att ge sig själva något slags carte blanche så länge vi har en socialdemokratisk regering.
Som den här juristen i den feta villan i den glassiga förorten i Stockholm som hyrde ut en pytteliten skrubb till en polare för ockerhyran åttatusen spänn i månaden. En respektabel man i den övre medelåldern som har en hel fastighet med smålägenheter inne i Stockholm som han hyr ut till fattiga studenter som behöver tak över huvudet, samtidigt som han försvarar sin lilla sidobusiness för sig själv med argumentet - "det är faktiskt inte jag som har röstat fram det här jävla systemet."
  Nähä. Eller vad säger man?
  Ja-men-då-så!”

Alla de här borgerliga väljarna som har slutat att se sig själva som en del av det övriga samhället genom åren, och som aldrig verkar ha hajat varför de överhuvudtaget skall behöva ta mer ansvar än de har lust med.
  Det är väl därför som jag sitter här och undrar.
  Allt det här snacket om de här "ansvarslösa bidragstagarna" som det socialdemokratiska styret skall ha skapat genom åren. Hur är det egentligen med glidartyperna bland de borgerliga väljarna? Skulle en borgerlig valseger innebära att alla de här lallarna plötsligt förvandlas till laglydiga, ansvarstagande samhällsmedborgare som plötsligt inser att de onekligen "har varit med och röstat fram det här jävla systemet".Tja, vad ska man säga. Det är uppenbart att inte bara de borgerliga väljarna utan också borgerliga politiker vägrade följa lagen eftersom de inte var för systemet som sossarna skapat.
Min uppmaning blir att de som inte röstat på den sittande regeringen ska helt sonika strunta i de lagar som läggs fram av alliansen.
För om inte galoscherna passade det välbärgade överklasspatrasket så ska väl inte arbetarklassen behöva (bildligt) ta skit, trampas ner och förväntas stå där bockande med mössan i hand när de nu äntligen får chansen att torka överklassträck för 25 kronor i timmen.

Så var inte sämre än de politiska förebilderna kör på med överklassens frifräsarfasoner och hävda att det du gör ett politisk ställningstagande.

Kulturminister - pytt

Borgaraliansens val av minsitrar med skitig byk blir bara mer och mer intressant för varje dag.
Nya kulturministern Cecilia Stegö Chilò visar med all tydlighet att hon gjort ett "borgerligt" ställningstagande när hon valt att smita från TV-licensen. Hon anser att Public Servis bara är nys som bör förpassas till histories skräphög.

Inte bara borde hon avgå. Nej, hon borde också som straff endast få titta på Tv-shop och sura dokusåpor till tidens ände.

Jag har dessutom ett förslag på ny kulturminister. Nu är dock inte förslaget mitt eget utan uppsnappat från SVTs (se där!!) Nöjespanel som fick frågan innan valet.
Ett förslag som dök upp var Putte Svensson. Ja, ni vet Rockparty i Hultsfred.
För är det något denna man och föreningen Rockparty lärt sig genom åren är dels att ingenting är omöjligt om man vill, dels att möta både framgångar och motgångar. Men alltid påvisa någon form av positivt resultat.  Som festival har alltid Hultsfredsfestivalen värnat om svenska band och framförallt om de unga. För hur mycket av dagens kulturpolitik gäller 16-åringar?

Så för min del är valet givet.
Vi förlägger hela kulturministeriet till Hultsfred där också Rock City med dess utbildningar och även Svenskt Rockarkiv huserar. Det sistnämnda är en underavdelning av det statliga Svenskt Ljud och Bild Arkiv med uppdrag att dokumentera den svenska rocken från 50-talet och framåt.
Behöver jag nämna att arbetsgruppen där jag själv ansvarar för Punkens dokumentation jobbar helt ideelt för att vi ÄLSKAR musik och KULTUR!

Handelsminister Maria Borelius - hycklare av rang

Trots att hon och maken tjänade miljoner vägrade hon göra rätt för sig genom att betala vitt.
Om nu denna uppenbart förmögna familj vägrar vara solidarik med oss andra som gör rätt för oss, då kan man fundera på vilka signaler Maria Borelius tror att hon sänder ut till landets alla låginkomsttagare?

Själv har jag vid ett tillfälle nekats tillfälligt socialbidrag (som jag då sökte vid en tillfällig ekonomisk knipa som ensamstående) på grund av för att sonen hade någon tusenlapp (jag tror det var lite drygt tretusen) på ett sparkonto som hans farmor och farfar satte in pengar på.
Jag har också tvingats betala tillbaka del av studielån för att jag arbetat extra och tjänat lite för mycket för fribeloppet. Men det skulle aldrig falla mig in att arbeta svart för att smita undan skatt.

Å andra sidan säger nu vår nya handelsminister åt mig: Skit i att vara solidarisk. Det är bara ärliga dumskallar som vill betala skatt.
Leve roffarsamhället.
Låt marknaden sköta allt så slipper vi betala en spänn i skatt.

Ja, hur skulle det se ut om alla gjorde som Maria Borelius och hennes man?
Men visst det känns fint att hon nu äntligen visat att det är legitimt att strunta i regler och lagar.
Och att hon nu ger den hycklande girigheten ett ansikte.

Bamse fyller 40 år


Farbror Punks tatuering föreställande Rune Andréassons "elaka" figurer.

Att Bamse äntligen skulle erkännas som kultur - Läs mer på Aftonbladet.
var väl bara en tidsfråga i och med att min generation 60-talisterna tagit plats på höga poster bland media- och kulturelit.

Själv var jag ett fan av TV-serien men köpte också tidningen i början 74-75 trots att den kändes lite "platt" jämfört med de rörliga bilderna jag förknippade Bamse med.
Naturligtvis fick sonen lyssna på Bamseläsning vid sängåendet och blev under en period lätt "Bamse-frälst". Det var också runt den tiden jag fick en rejäl tauteringsklåda som jag ville tillfredställa. Men vilket motiv skulle man välja?
Svaret blev uppenbart en kväll vid serietidningsläsandet för sonen. I detta fall läste jag en av mina gamla Pellefant.
Det skulle bli seriens bästa karaktär - Lakritstrollet. En nästan helsvart tatuering. Perfekt!
Hur mycket tuffare och macho kunde det bli?
Som Spinal Tap skulle ha sagt: None.

Sedan var loppet kört under kommande två år iordningställdes tatueringen ni ser ovan. Alla bilderna valdes från Runes original med stor omsorg och det hela avslutades med gräs, sten och flugsvamp för att binda samman motivet.
Så idag när det går 13 tribals på dussinet och bristen på originella motiv verkar akut kan jag med min över tio år gamla tatuering fortfarande känna mig lika nöjd som den dagen de gjordes.
För vad som än händer har jag valt ett motiv som jag kan stå för och dessutom har jag valt ett UR-Svenskt motiv, det ni alla Sverigedemokrater!

Så på Bamses fyrtioårsdag säger jag: Ett fyrfaldigt leve för världens starkaste björn och världens fräckaste busar.Rika (barn) ministrar leka bäst

Skönt att kunna konstatera att vår nya "arbetarregering" består av ildel lågavlönade och ideelt arbetande ministrar. När man nu ska stärka ekonomin för de lägst betalda och skapa trygghet för de svagaste och mest utsatta i samhället.

Dock kan det tyckas lite märkligt att två av dessa fattiga ministrar har anlitat svart arbetskraft varav den ena har mage att säga att det berodde på att hon har tre barn och en krävande karriär.
Jojo. Alla andra trebarnsföräldrar med "krävande kariär" då?

Überproletären F Renifeldt med 1,3 mille i egen inkomst, till detta ska också hans frus inkomst läggas. Tycker att det är rimligt att hans Au-pair flickor, som han kallar dem vare sig de är det eller inte, får runt 3500 kr plus kost och logi. För de får ju betalt allt enligt gällande regler. Och det är med regler och lagar som skyddet (a-kassa och sjukpenning) ska sänkas till nivåer som understiger dagens lägsta löner. Ändringar som ska få arbetare att fly från facket på grund av ökade fackavgifter. Och ett-tu-tre har vi minimilöner som i USA på en 25 spänn i timmen. För det är så de nya jobben ska komma. Folk ska tvingas städa, passa barn. Ja rent ut sagt "tjäna" de med hög inkomst. Allt i enlighet med gårdagens fina klassamhälle.

De arbetare som röstat på alliansen bör fundera på om de verkligen känner att dessa välbetalda borgare verkligen kommer att "tjäna dem". För det är vad det innebär att rösta, vi väljer de som ska representera oss.
Dessutom har INGEN av ministrarna arbetarbakgrund. Nu försvarar jag definitivt inte Pösmunken Persson och hans lilla grupp av jag sägare i ljusblå kostym. Men ändock att tro att borgare skulle vara ett alternativ är som att välja mellan hård bajs eller diarré. Det är ändå skit vilket som. 

Fredrik Reinfeldt (m) Taxerad förvärvsinkomst:1 316 100 kronor (2005)
Anders Borg (m) finansminister Taxerad förvärvsinkomst: 904 300 kronor.
Maud Olofsson (c) näringsminister Taxerad förvärvsinkomst: 695 900 kronor (2004).
Carl Bildt (m) Utrikesminister Taxerad förvärvsinkomst: 2 353 500 kronor (2004).
Andreas Carlgren Miljöminister Taxerad förvärvsinkomst: 804 300 kronor (2004).
Beatrice Ask (m) Justitieminister:  Taxerad förvärvsinkomst: 684 400 kronor (2004).
Eskil Erlandsson (c) Jordbruksminister: Taxerad förvärvsinkomst: 712 900 kronor (2004).
Sven-Otto Littorin (m) Arbetsmarknadsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 917 500 kronor (2005).
Göran Hägglund (kd) Socialminister: Taxerad förvärvsinkomst: 878 900 kronor (2005)
Cecilia Stegö-Chiló (m) Kulturminister:  Taxerad förvärvsinkomst: 659 200 kronor (2004).
Cecilia Malmström (fp) EU-minister: Taxerad förvärvsinkomst: 562 400 kronor (2005).
Mikael Odenberg (m) Försvarsminister:  Taxerad förvärvsinkomst: 924 700 kronor (2004)
Tobias Billström (m) Migrationsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 537 200 kronor (2005).
Cristina Husmark Pehrsson (m) Socialförsäkringsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 576 800 kronor (2005).
Gunilla Carlssson (m) Biståndsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 694 900 kronor (2005).
Jan Björklund (fp) Skolminister: Taxerad förvärvsinkomst: 898 000 kronor
Maria Larsson (kd) Folkhälsominister:  Taxerad förvärvsinkomst: 692 300 kronor (2004).
Mats Odell (kd) Kommun - och finansmarknadsminster: Taxerad förvärvsinkomst: 913 500 kronor (2004)
Åsa Torstensson (c) Infrastrukturminister: Taxerad förvärvsinkomst: 727 800 kronor (2004).
Nyamko Sabuni (fp) Integrations- och jämställdhetsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 602 500 kronor (2004).
Lars Leijonborg (fp) Utbildningsminister: Taxerad förvärvsinkomst: 1063 300 kronor (2005)
Samt nolltaxeraren och tillika Handelsminister: Maria Borelius (m)