The Protectors

27020-89

I utvecklingen av Köpings punkscen dök gruppen The Protectors upp.
Medlemmarna hade ett förflutet i Disgust, The Wall och Catch 22.
The Protectors var inledningsvis mycket influerade av U2 vilket återspeglade sig i soundet. Men med tiden blev musiken rakare, rockigare men också mer popig.

Deras debutsingel - Come back baby (-81) är en bortglömd klassiker som fler borde få upp ÖRONEN för. Inspelningen rattades av Dan Sundqvist ex-Repeerbahn och var den enda skiva bandet släppte på skivbolaget Adventure.
Det dröjde innan debutlpn dök upp i skivbackarna. 1984 släpptes Teenerama Twist på Calle Schewens bolag TCP.
Stilen som bandet nu visade upp var influerad av den lilla glamscen Hanoi Rocks bland annat varit med att starta. Musikaliskt var dock The Protectors mycket nära popen trots att de bejakade sina Sweet och New York Dolls influenser. Plattan blev dock ingen framgång och bandet försvann snart till de sälla jaktmarkerna.

Personligen har jag under alla år återkommit till Lpn såväl som singeln. Och jag har alltid hållit The Protectors mycket högt när det gäller svenska band.
Därför blev jag mycket glad när det damp ned ett mail från Australien förra veckan. En Klas Eklund mer känd som Basse skickade en demo med just det - The Protectors.
Han berättade att han hittat bandet på Punktjafs och att han gjort en samligs-cd i 15 ex med The Protectors. Dessutom mailade han bilder och klipp.

Jag är otroligt glad att snart kunna ge andra chansen att höra detta eminenta Köpingsband som idag verkar vara nästan helt bortglömd. Inte ens Patrik på Punktipset har bandets skivor med.

Så förvänta er mycket musik med The Protectors i den närmaste framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback