Elevkommentarer

Hade nyligen sista lektionen med klass 8C och passade på att stämma av vad de tyckt om den tid jag undervisat dem. Överlag ansåg de flesta att det varit roligt, att det inte varit tråkigt och att jag varit en bra och snäll lärare. Till och med FÖR snäll. Men det fanns några kommentarer som jag ändå känner att jag måste få delge alla som läser min blogg.

"Jaa Jocke var en bra lärare. Inte så sur och grinig som lärare brukar vara."
Nej, varför ska jag vara sur och grinig när jag trivs och mår bra av att jobba med er?

"Jag har lärt mig mycket av honom och jag vågar faktiskt säga mer på engelska!"
Underbart. Jag är ingen fena på att snacka på engelska jag har aldrig varit i ett engelskspråkigt land. Men jag försöker så gott jag kan, eftersom det är inte farligt att försöka.

"Ja det har varit kul när vi har varit snälla mot dig så är du snäll mot oss."
Ja, det är att visa ömsesidig respekt för varandra. Respekt är något man gör sig förtjänt av, genom sitt agarenade.

"Jag tycker att typ allt va bra/kul. För det har inte varit lika.. stelt typ det har varit mycket roligare."
Ja, vem har sagt att det ska vara tråkigt att lära sig engelska? Om man trivs är man avslappnad vilket gör att atmosfören och undervisningen inte blir stel.

"Du va riktit cool"
Nja, jag vet inte om man kan vara cool när man är 40 plus, men det måste åtminstone betyda att du/ni uppfattat att man inte behöver vara trist, tråkig och Svensson bara för man är vuxen.

"Du har nice piercingar och hårstil har inte haft en lärare som inte ser nörd ut förutom du, synd att du är från Hagfors."
Tack. Jag funderade på att låta tuppkammen växa ut till en vanlig frisyr, men jag kanske bör behålla den och dra nytta av att jag inte "ser nörd ut". Och att jag kommer från Hagfors är inget att göra åt, men snart går flyttlasset till Bollnäs.

"Bli en ännu bättre lärare än du är genom att stanna här!"
Ja, det vore riktigt jävla kul.

Ja, det är som balsam för själen att få sådana kommentarer. Uppriktiga och ärliga. Alla de gånger Universitetet fått mig att känna: Du kan inte det här, du är värdelös, för så har det varit, det vägs nu upp av ett gäng åttonde-klassares kommentarer.

Visst, jag kanske suger på att skriva akademiska uppsatser eller inte satt mig in i alla inlärningsteorier. Inte heller har jag lärt mig den s.k "Silverbibeln" utantill och kan förklara alla gramatiska regler. Men tydligen har jag trots dessa brister nått fram till en grupp tonåringar som i mångt och mycket tycker att engelska är skittråkigt. Lyckats fånga deras intresse och visat att språk behöver inte vara förjävla trist, det kan till och med vara lite roligt att lära sig.

Jag känner att jag nått det målet jag en gång hade när jag satte mig på skolbänken. Nämligen att försöka påvisa att det är roligt att lära sig saker.
När jag snart ska söka jobb både fast anställning och som vikare, borde jag inte helst sonika bara lämna de elevkommentarer jag fått som referens till arbetsgivaren. Är inte det dessa papper de mest primära? För vad säger ett papper från Universitetet om min kompetens som pedagog? Nä, just det.

Al Gore rockstjärna!?

Bizarrt att en reporter på SVTs nyheter jämför Al Gore med en rockstjärna när det var Al Gores fru - Tipper som inte för så länge sedan drev ett korståg MOT rockmusiken.

Kultbands-tryck från Kuttra7

27020-255
Vi har som ambition att göra tröjor vi själva skulle vilja ha.
Och att göra motiv med svenska "kultband" är något vi båda saknar.
Först ut är Sveriges mesta modsband med internationellt rykte - The Moderns.
Jannes kommentar var: "Otroligt snyggt! Vad skickliga ni är!"

Planer finns nu på Warheads och Bollnäs finaste Traste & Superstarana.
Allt beror på vad de gamla medlemmarna själv tycker.

Jag själv har funderingar på Strindbergs och Neon Rose.
Deep undrar när Stoodes-tröjan kommer.
Ja, det finns många band att vilja göra tröjtryck på.
Har ni några förslag?

Livet i Ankeborg

27020-254
En Kuttra7-produktion.

Här är de som hotar vår välfärd

Aftonbladet skriver idag om de som hotar Sveriges Välfärd. Bland annat en kvinna som har fem extraknäck till sitt heltidsjobb för att få livet att gå ihop och en tjej som jobbar på callcenter för lite drygt 12000 i månaden.
Tänk att dessa kvinnor ska behöva ta ännu mer skit från ett gäng giriga och slapptaskade manliga kapitalistsvin. Förjävligt är bara förnamnet. För att återigen citera Unos Kanoner: Dra ut deras bukar och kukar. För trots välfyllda pungar är de inte annat än ett gäng impotenta kvinnoförtryckare.

Det är rätt att Handels hotar med strejk.

Svenskt näringsliv förvägrar handelsanställda att kunna nå en hygglig lönenivå. Det hotar landets välfärd och starka ekonomi på sikt.
Jojo, att några lågavlönade och mestadels kvinnor kan få möjligheten att leva på sin lön det är en fara för landet. Men att näringslivets toppar plockar ut fantasilöner och bonusar i parti och minut är däremot bra för landet. Naturligtvis är det bara kapitalet som vill hålla arbetarna under klacken och helst under existensminimum. För den som lever i ständig ekonomisk otrygghet är lätt att hunsa med.

Svenskt näringsliv och regeringen drömmer om och strävar mot ett land där arbeterna står med mössan i hand och nöjer sig med de smulor man kastar åt dem. Man vill vrida klockan tillbaka till förra seklets början. Det är väl bara en tidsfråga innan man från regeringshåll förbjuder strejkrätten.
Bra att Handels vågar ta fajten!

Punk4

Det lokala Göteborgsprogrammet APA har i veckan haft Bruset som "Veckans artist" och tack vare webradio kan man anvnjuta programmet var som helst i landet, ja eller var som helt i världen... Nu är det inte fenomenet webradio som får de grå att spinna. Nej, det är detta att som 60-talist, och för den delen punkare, har man hela tiden förnekats att i radio kunna avnjuta "min typ" av musik. Visst, små vattenhål har funnits i P3 genom åren en eller ett par timmar i veckan. Men ändock, som Bruset sjöng - Radioaktiv har man knappast blivit.

Idag, 30 år efter att alla utom Alinge, Wermelin och Kindwall förnekat punken, sitter man som 40 plussare och ser hur Sveriges Radio ska jaga unga lyssnare. Inte nog med att P3 försöker fånga den hjärndöda, jo-jag-vill-absolut-höra-den-där-låten-en-gång-till-idag-reklamradiopubliken. Nu ska också P1 vara hippt och rappt och helst befriat från "jobbig" substans. Som om unga inte var intresserade av innehåll och allvar! Pytt!!

Så va fan gör en grinig gubbjävel i sina allra ilsknaste år, var vänder han eller hon sig för att kunna stilla de hetsiga neverna med en dos Discharge eller dylikt?
Ingenstans...
Men, vad sägs om P4?
Det är ju faktiskt så att många gamla punx sitter på betydande poster inom media. Så kicka bort den där menlösa hitkavalkaden av gårdagens sura låtar från P4. Skit i Shakin Stevens, Bonnie Tyler och Alphaville. Kör istället Black Flag och Bad Brains till morgonfikat. Moderat Likvidation och Stooges till lunchen. Låt oss smälta maten till Lurkers, Huvudtvätt och Circle Jerks. Lagom till eftermiddagsfikat vill vi ha lite nytt oväsen, minst en timme svenska demoband salta på med band som Krimtänk, Nitad, Vicious, Knugen Faller mfl. Efter detta kör man en timme Ny Våg-nostalgi. Gamla punkband pratar minnen med Jonas A och spelar egna Ny Våg-favoriter som Bad Boo Band - Knulla i bankok, Trogsta Träsk - Pelle i skogen och sessions med Troublemakers, Abstract, Herr marmelad och Hans skorpor, T.S.T och Zäpo.

Och så kan man fortsätta komponera programtablåer.
Vore det inte välbehövligt. Musik för mig. Men ta mig fan inte för dig ditt förbannade, jävla toppliste-sörplande lilla äckel!
Så, vad säger ni alla gubbjävlar och elaka tantpatrask. Visst är ni både griniga och villiga att förändra P4 till Punk4!

Lärarjävel

Lyssningstips till mina elever - Lärarjävel med Bumsen Muss mann på Myspace.

Premiär - The Mellow Bright Band

För två veckor sedan släppte The Mellow Bright Band sin nya EP. Förra veckan gjorde bandet en bejublad pelning på Nöjesfarbriken. Den här helgen är det premiär för deras nya hemsida.

27020-253

Det har gått lite drygt 8 månader sedan jag första gången träffade och lyssnade till The Mellow Bright Band. Den gången spelade de på Arvikas campingscen. Mycket har hänt sedan dess. Nya medlemmar har tillkommit och man är numer en kvintett. Vinsten av tävlingen Landsbygdslarm resulterade i en studioinspelning (Den nya EP:n) samt att de i sommar får spela inne på själva festivalområdet på Arvikafestivalen.

Sedan en dryg månad har Beth och jag knåpat med en ny hemsida till bandet efter önskemål från dem själva. Och idag har vi kunnat sjösätta denna gemensamma skapelse. Visserligen saknas det några delar, men på det hela taget är det den sida bandet själva önskat.

Så passa nu på att besöka hemsidan ge pojkarna feedback på musiken och köp plattan.
The Mellow Bright Band

8F - Tack för den tid som varit

Idag hade jag min sista lektion med klass 8F. Skittrist att det redan är slut. Att jag inte ska få fortsätta att undervisa dessa förtjusande elever. Var och en med sin personlighet. Det har varit fem suveräna veckor, men nu är det som sagt slut. Ja, det är visserligen två veckor kvar av min VFU, men nästa vecka är 8F på prao och veckan därefter är det "dansvecka". Alltså: Inga fler lektioner i engelska.

Eftersom det nu var sista tillfället passade jag på att stämma av den tid som varit med en liten enkel utvärdering.
Var det något som varit roligt?
Något som varit trist?
Hade de lärt sig något?
Och fanns det något som jag själv kunde göra för att bli en bättre lärare?

Överlag var min lilla höröving med misstolkade texter det som nästan alla tyckte bäst om. Jo, jag tyckte också det var skitkul. Läxa var minst populärt. Inte helt oväntat kanske. Ingen vill väl plugga när man är ledig. Allra minst jag. Men, sånt är livet. Ibland måste man hugga i på fritiden för att nå ett mål.
Hade eleverna lärt sig något då?
Ja, det verkade så. "... jag tror man har lärt sig för att det varit på ett roligt sätt". "Ja, jag har lärt mig många nya ord". Tack, det var liksom min avsikt att det skulle vara hyfsat skoj och att ni skulle lära er nya ord. Det funkade alltså. Gôtt.

Avslutningsvis min egen insats då - som lärare? 
Jag bör vara tydligare och mer informativ. OK, det ska jag tänka på.
Annars var de flesta nöjda med min "lärarstil" eftersom de kunde skämta och ha roligt.
Underbart, jag är inte helt fel ute med andra ord. Det är klart att ju mer jag får jobba detso mer bekväm och avslappnade blir jag i min roll som lärare.

Så till er i 8 F. Tack som fan att jag fick ha er i engelska och att ni lärde er något och till och med hade roligt. Nu kommer jag att leva på era kommentarer tills min egen utbildning är klar.
Nä, jag vill inte plugga mer, jag vill hellre stanna kvar och jobba.

Jättesnällt att jag fick plåta er och lägga ut bilderna på bloggen. Suveränt. Kul också ni som  gav mig adress till era bloggar och bilddagböcker. Jonatan - Yohanna - Perra - Malin - Caroline - Emma och David. Sen ett stort tack till hela klassen. Och Malin - Nu har jag skrivit om dej ;o)

Beth och Jocke har ett jobb ihop

En av de primära orsakerna att Beth och jag fann varandra är att vi båda är kreativa personer som gärna försöker få utlopp för denna inneboende lust. Vi har under åren tillsammans luftat många idéer och drömt om att någon gång göra något tillsammans.

Genom en önskan från The Mellow Bright Band om en ny hemsida, hittade vi plötsligt ett gemensamt projekt som i förlängningen kom att utveckla sig till vår lilla affärsidé - Kuttra7.
Visst är det ett bra namn!
Och såklart berodde namnvalet på den nysläppta samlingen med Traste & Superstararna.

27020-24127020-240
Dessa båda sajter är ännu inte ute på webben, men snart - håll ut.

Så vad tänker vi göra med vår lilla verksamhet. Tja, eftersom vi någonstans har en likartad smak när det gäller färg och form blir det just detta tillsammans med digitalt hantverk som blir vår bas. Dessutom har vi, nåväl Beth, jag har ännu inte hunnit, skapat en räcka produkter med originalmotiv. Då vi som sagt har gemensamma smakintressen har det fallit sig naturligt att motiven Beth skapat hämtat inspiration från musik och popkonst. Vi har med andra ord produkter vi själva velat ha. Exempel nedan på några av våra T-shirts.


 
Inte bara t-shirts finns. Man kan också få muggar, musmattor eller vaför inte en klocka.


Vi säljer dessa produkter genom Polyshop och om du tycker att våra produkter är lite dyra beror detta på att Polyshops grundpris är ganska högt och med vårt påslag på mellan 30 och 50 kronor så hamnar priset på 210 kr för en T-shirt. Å andra sidan får du en sanslöst snygg tröja som gör dina vänner gröna av avund.
Kolla in hela sortimentet - KLICKA HÄR!

Köp mig!

Läser på Aftonbladet att bloggaren är köpt.
Tänk om det ändå vore så också för mig.
Vafalls, säger vän av ordning - Farbror Punk köpt av kapitalet?!?!

Jamen, ni som följt mina irrfärder över tid i cyberrymden vet att jag sedan 1900-talet gjort ohämmad reklam för den underbara drycken glögg.  Redan 1999 års julkort innehöll en flaska glögg av okänt märke.
27020-237
Temat har återkommit genom åren och 2003 gjorde jag nedanstående julkort som jag skickade till chefen på Tuborg - Brända Barn Brodde.
27020-238
Fick jag några lådor bärs av en gammal punkrockkollega för mitt fina julkort?
Nä, såklart inte!
Lika lite har Vin & Sprit, Dufenkrook eller någon annan glöggtillverkare hört av sig trots min ohämmade reklam.
27020-239

Alltså jag ser inget fel i att "byta" varor och tjänster. Byteshandel är en ur-gammal tradition som jag tycker vi kan hålla på med. Jag gillar glögg och vill en tillverkare att bjussa på glöggen för att jag hyllar dennes produkt är det naturligtvis trevligt. Speciellt med tanke på att jag är en fattig student och skulle likväl hylla tillverkarens produkt just för att jag ÄLSKAR glögg.

Så kom igen nu alla glöggtillverkare. Vill ni ha en verklig kännare av glögg, ja kanske landets störste älskare av denna ädla dryck, att skriva om era produkter. Hör av er mitt honorar är modest några lådor glögg är fullt tillräckligt för att jag ska hylla era produkter.
Om ni inte tror mig så titta bara vem som var FÖRST med att flagga för glöggpremiären 2006.

Hang the Zen DJ

Den symptiske ex-pekingpunkaren, numer Malmöbon - Mikael Sörling hyllade 26 december sin Creativspelare och den inbyggda - DJ Zen.
Själv vill jag mörda diskjockeyjäveln!

Jag har drygt 1400 låtar i min spelare, vilket borde innebära flera dagars lyssning utan att höra samma låt mer än en gång. Tror ni det är så?
Pytt!
Av samtliga låtar har max 200 olika spelats resten är ständiga repriser.

Den inbyggda spelaren tycks vara programmerad av totala NRJ-nördar. Såna som vill lyssna på samma låt om och om igen. För om en låt spelas verkar DJ Zen resonera: Ah.. han gillar den här låten, det ska jag komma ihåg. Så nästa gång man sätter igång spelaren på slumpval, spelas låten igen. Vilket i sin tur triggar DJ Zen att resonera: Ohhh nu har han lyssnat två gånger på den här låten, han måste verkligen gilla den här låten. Det ska jag komma ihåg.
Och lika säkert som att Carola föraktar homosexuella, spelas låten för tredje gången vid tredje slumplyssningen. Och sen är sen helvetet igång.

Jamen vad fan är det för programerarmongo som gör en slumpfunktion - UTAN slump?
Hade jag programerarfjantarna här skulle jag fan låsa in dem i ett ljudisolerat rum. Kasta bort nyckeln och låta dem lyssna på Lars Leijonborgintervjuer på repeat tills döden kommer som en befriare.

Jag älskar bärbart ljud och trodde i min enfald att slumpfuntion betydde just slumpfuntion. För bygger man en spelare med plats för 10 000 låtar är det väl fullständig idioti om man inte kan slumplyssna på dessa utan kastas mellan några hundra.

Om någon har ett bra tips på vad jag kan göra. Hör av er. Hjälp mig att till fullo kunna njuta av ALL underbar musik jag lagt in på spelaren.

Musikdokumentären ett beroendeframkallande Kinderägg.

Jag är fast.
Ja, det är lika bra att erkänna det, jag kan inte sluta. Jag måste ha mer!

Ni vet hur det är, i början är det inte så allvarligt. Man testar lite, provar sig fram och så... ett-tu-tre är man fast. Behovet stegras och absitnensen... Ja, abstinensen ska vi inte tala om.
Jag kommer egentligen inte ihåg när jag började. Bara att jag gillade det första gången. Men när man är ung är man lättpåverkad och jag reflekterade inte att behovet kunde växa.

Och nu är jag fast.
Jag talar naturligvis om musikdokumentärer.
Musikdokumentärer är som Kinderägg. Det är musik, historia och DRAMATIK! Allt i en förpackning. Och när man konsumerat en bra dokumentär är man alldeles tillfredställd. Det känns bra i hela kroppen, man njuter av den underbara eftersmaken och tänker: Det där var nog det bäste jag sett. Man tror att behovet är tillgodosett för all framtid. Men, snart så smyger suget på en igen. Måste ha mer.

Mycket tack vare Internet och fildelning är det lätt att tillfredställa behovet av musikdokumentärer idag. Men med den baksidan att man också blir medveten om att det finns läckerbitar man inte sett.

Jag är storkonsument och slukar det mesta från VH1s - Behind the music som alltid bygger på samma dramaturgi. Vännernas gemensamma kamp för att slå igenom, kärleken till musiken - konflikten - återföreningen. Eller i undantagsfall som med Carpenters och Ratt - tragedin. Dessa dokumentärer är musikdokumentärens Mc Donalds. Du vet vad du får och det smakar likadant varje gång. Men jag erkänner: att kolla in Behind the music är jääävligt gott!
Anthrax, Heart, Cindy Lauper, Go Gos, Ozzy, Pantera, Pat Benatar, Bangles, Bon Jovi är bara några av alla de Behind the music som flyter runt i cyberrymden.

Om man istället väljer Classic Albumsserien har man helt plötsligt hamnat på en finare restaurang med betydligt exklusivare meny. Nästan alla Classic Albums är riktigt bra och gjorda med samtliga inblandande utom som med Nirvana - Nevermind, Queen - A night at the opera och naturligtvis Jimi Hendrix - Electric Ladyland. Faktum kvarstår dock att kolla in Ace of spades där Motorheads klassiska upplaga spelar de gamla örhängena är helt enormt. Lou Reeds Transformer, Meat Loaf - Bat out of hell är också finfina plattor. Sex Pistols Never mind the bollocks innehåller massor av underbart extramaterial. Bitarna där Steve Jones visar hur han fick fram Sex Pistols-soundet är som en kall öl i solskenet. Detsamma gäller när Johnny Rotten berättar om sitt möte med Freddie Mercury.. höhö.

Vill man bara ha de mest exklusiva pralinerna med den högsta kakaokoncentrationen finns det inget alternativ. Det är bara BBC som gäller. Licensfinansierad television som tar ordet public service på allvar. Alla har väl sett Dancing in the Streets om rockens historia kanske det bästa exemplet på att man kan det här med berättarteknik och exklusipt material. Men tributprogrammen till John Peel var också kalasbra hyllningar till en människa som verkligen ÄLSKADE musik. När jag kontaktade Musikbyrån för två år sedan angående dessa program fick jag beskedet att deras budget för inköp var begränsad och att jag istället skulle vända mig till SVTs inköpsavdeling. Något som kändes lite bakvänt. Musikbyrån är SVTs signum för kvalité inom musikbevakning så de borde med andra ord sända en hylling för John Peel.

Nyligen såg jag och kärleken historien om "västkustsoundet" ? Hotel California om hur hippiekulturen kom att skapa sin egen antites - corporate music. Den musikform som fick Ramones att kräva - We want the airwaves och som i grund och botten skapade den amerikanska punken som en motreaktion. En suverän dokumentär som gör att man vill åka hem till Niklas Strömstedt och trycka ned honom framför tv och påminna om att det var den unge Jackson Browne han vill efterlikna och inget svensktoppstrams!

En dokumentär som för tillfället ligger och marinerar i väntan på att jag ska spela upp den är Fallen Angel - historien om Gram Parsons. Jag ryser av vällust vid blotta tanken att få sätta mig med en malthaltig dryck och följa historien om mannen som gjorde den traditionella countryn hipp för luggslitna rockare.

Som tur är inser jag att mitt begär bör portioneras ut för att förbli en njutning istället för ett missbruk och därför gör jag dessa stunder lycka till riktiga högtidsstunder. Antingen tillsammans med kärestan eller i fullständig ensamhet. Vad jag nu längtar efter är Gasolin dokumentären och Stiffdokumentären, samt den om Ian Dury. Och jag repriserar väldigt gärna den om Rockpile som visades på SVT för snart 30 år sedan. För det kanske var just där det började med Nick Lowe, Billy Bremner, Dave Edmunds och Terry Williams.

Traste & Superstararna

27020-236

Den 21 mars släpper Massproduktion samlingen "Du din jävla sopa" med Traste & Superstarana. 14 spår, samt ett dolt bonusspår, från brytpunkten mellan 70- och 80-tal. Skivan innehåller alla "hitsen" några i alternativa och hetsigare versioner inspelade hos Radio Gävleborg.

Traste & Superstararna ansåg själva att de inte spelade punk utan snabbpop. Jag hävdar motsatsen, att de i själva verket var det enda äkta svenska punkbandet. Med sin hemkörda punk brygd på Ramones, Clash, Buzzcocks, Undertones, mellanöl, oljeblandad bensin och röda prince, fräste bandet fram allt medan Traste beskrev inte bara sin och bandets vardag, utan den hånflinande och bistra verklighet, modell sjuttiotal, som varje dag mötte merparten av landets tonåringar ute i de svenska provinserna.

För till skillnad mot storstadspunkbanden vars texter många gånger handlade om "tristessen bland den grå betongen" och som det gick tretton på dussinet av var TSS betraktelser gjorda med finess och insiktsfull humor. Livet var (är) inte enkelt alla gånger men man måste kunna skratta åt eländet, proklamerade TSS.

Kuttra 7 är nog den sannaste texten om tonårskärlek, lust och längtan som gjorts på svenska, Pete Shelly kunde inte ha gjort det bättre. Askungen är Superstararnas motsvarighet till Ebba Gröns - Hat och blod. "Morsan, farsan, sticker ut på byn och drar en sväng, cykla, cykla undrar vem som kommer först i kväll. Samma sak varje dag". "Hiten" Pengar känns obehagligt aktuell med dagens borgerliga regering, hyperkapitalism och kraven på ordning och uppförande i skolan. "Se på dagens ungdom, dom har ingen respekt. På min tid var alla snälla i 70-talets Sverige är visst alla kriminella".
Jojo, kära Folkpartiet, visst var det bättre förr!!


Upplägget av låtarna och valet av de snabbare versionerna från Radio Gävleborg accentuerar vilket fantastiskt band TSS var. Gruppen visar också med all tydlighet att steget mellan New Yorks CBGB´s och Freluga egentligen inte var längre än ett stenkast. Inte bara för att bandet i början av sin karriär brukade köra en svensk version av Ramones Suzy is a headbanger - Sussie är en pungråtta. Utan för att TSS delar samma kärlek till popmelodier, refränger, handklapp och hejdlöst sväng som bröderna. Det sistnämnda svänget var något som Stockholmspubliken hade svårt för då bandet lirade i huvudstaden. Sören Nylin skrev i Schlager bland annat följande om Stararnas gig på Underground.
"Vad gör publiken? Några få dansar, men det verkar vara ditresta Hälsingar.
Resten (inklusive jag själv) är upptagna med att se så där lagom coola och ointresserade ut. Samtidigt jobbar Stararna nästan livet ur sig för vår skull. Mot slutet av en oerhörd "Subway train" ligger halva bandet på rygg på scenen och spelar. Den andra halvan är långt ute bland publiken och försöker få fart på den.
Superstarana har roligt - man önskar bara att publiken kunde delta. Delad glädje är dubbel glädje"

Trots att skivan berättar om en tid och ett Sverige som inte längre existerar kan jag ändå inte tycka att musiken och låtarna känns daterade på samma sätt som de samtida post-punkkonstellationer som introvert skådade mörkret i en kaskad av ekofyllda gitarrackord och dova pukor. Musikaliskt är TSS farsor till den amerikanska college-punken och kan med stor sannolikhet tilltala dagens 15-åringar. 

Med andra ord ett ypperligt läge för alla föräldrar med punkiga tonåringar att den 21:a mars gemensamt stämma in i refrängen:
"Du din jävla sopa varför gnäller du på oss, vad fick du ut av livet? Jo, pengarna förstås".

Internetkrisen

Förra veckan skämde Aftonbladet alla med rubriken: Internet på väg att ta slut.
Nu var det bara bandbredden som var på väg att ta slut. Men allt sedan förra veckan kan jag inte logga in här på bloggen med MITT lösenord utan måste använda nåt fjompigt "tillfälligt" (jo sure) lösenord med siffror å bokstäver. Inte fan kan jag memorera det. Då måste jag logga in på min Gmail för att kolla. Ja, då funkar fan inte Gmail heller.
Å sedan igår har MySpace varit som en pampersbaby, jävligt kinkig. Nej, mail går inte att skicka. Nej, logga in går inte. ...

Så det var kanske sant att Internet håller på just nu att ta slut just nu och vi närmar oss slutet med expressfart. Med andra ord om ni inte ser några nya blogginlägg här. Ja då har verkligen Internet nått sitt SLUT!

Punknyheter

Idag är det vick för hela slanten vilket just innebär slantar... Därför känns det lite extra viktigt att ägna sig åt lite fritidssysselsättning på fikarasten.

I helgen kommer jag att uppdatera Punktjafs med en massa mp3:or. Dels har Senap skickat två unika spår med Bumsen Muss Mann. Dels har Uffe Hedlund bränt ner några väl valda låtar med Kristinehamspunk. Från Arabens Anus via PPC, The Bastards, SEG till Skäms och Slaskfittorna. Enligt Uffe är kvalitén sämre än uselt.
Det låter punk med andra ord! Så alla hi-fi-fjollor gör klokare i att ägna sig åt Melodifestivalen istället.

Specialen om Gävlepunken är fortfarande på G. Jag har inte haft kontakt med Pecka och har därför inte hunnit dubbelkolla fakta. Dessutom har jag ännu inte hunnit med att ta mig an SLAM.
För övrig meddelar Larz Gustawsson (Zluggo Pop) att han lämnar Bizex-B och önskar dem lycka till i framtiden. Enligt Perra söker nu bandet en ny sångare och den kommande CD ska släppas enligt planerna.
Med andra ord. Om du känner att du vill fronta Bizex-B hör av dig till bandet. Gå via www.myspace.com/bizexb

Dagens (Video)låt är All against All med The Haunted en låt som piggar upp klockan 06.55 på bussen.


Lycka är

27020-234
Som Uffe sjunger - Lycklig, lycklig!
Livet är marsvin!

Heja Hagfors

Inför melodifestivalen på lördag finns nu hejarramsor på Hagforsmål tillägnade hemmasonen - Jimmy Jansson att avnjutas på Aftonbladet.
Själv kom jag att tänka på ett gammalt Hagforsuttryck som man missat helt på Hagförs.se.
Nämligen Apfodral!

Exempel1: Den där jävvla Bush ser ut som ett apfodral i annsekt.
Översättning: George Bush ser inte direkt sympatisk ut.

Exempel2: Fan tåkka e, ett rektit jävvla apfodral. (Kille: Fan tåkken en, ett rektit jävvla apfodral.)
Översättning: Såg du? Vilken tjej! Hon var ingen skönhet direkt.

Dagens låt

Government med T.S.T som tillägnas den borgerliga alliansen.

Kommo - återkomsten

27020-233

Stenta - Kommos gamle trumslagare meddelar att gruppen är på gång med en egen hemsida och att man även planerar en spelning på café 44 i maj.
Dessutom håller Kommo på att fixa till gamla materband till ett kommande CD-släpp. Det ni!
"Vi måste skjuta oss ut härifrån"