Punk4

Det lokala Göteborgsprogrammet APA har i veckan haft Bruset som "Veckans artist" och tack vare webradio kan man anvnjuta programmet var som helst i landet, ja eller var som helt i världen... Nu är det inte fenomenet webradio som får de grå att spinna. Nej, det är detta att som 60-talist, och för den delen punkare, har man hela tiden förnekats att i radio kunna avnjuta "min typ" av musik. Visst, små vattenhål har funnits i P3 genom åren en eller ett par timmar i veckan. Men ändock, som Bruset sjöng - Radioaktiv har man knappast blivit.

Idag, 30 år efter att alla utom Alinge, Wermelin och Kindwall förnekat punken, sitter man som 40 plussare och ser hur Sveriges Radio ska jaga unga lyssnare. Inte nog med att P3 försöker fånga den hjärndöda, jo-jag-vill-absolut-höra-den-där-låten-en-gång-till-idag-reklamradiopubliken. Nu ska också P1 vara hippt och rappt och helst befriat från "jobbig" substans. Som om unga inte var intresserade av innehåll och allvar! Pytt!!

Så va fan gör en grinig gubbjävel i sina allra ilsknaste år, var vänder han eller hon sig för att kunna stilla de hetsiga neverna med en dos Discharge eller dylikt?
Ingenstans...
Men, vad sägs om P4?
Det är ju faktiskt så att många gamla punx sitter på betydande poster inom media. Så kicka bort den där menlösa hitkavalkaden av gårdagens sura låtar från P4. Skit i Shakin Stevens, Bonnie Tyler och Alphaville. Kör istället Black Flag och Bad Brains till morgonfikat. Moderat Likvidation och Stooges till lunchen. Låt oss smälta maten till Lurkers, Huvudtvätt och Circle Jerks. Lagom till eftermiddagsfikat vill vi ha lite nytt oväsen, minst en timme svenska demoband salta på med band som Krimtänk, Nitad, Vicious, Knugen Faller mfl. Efter detta kör man en timme Ny Våg-nostalgi. Gamla punkband pratar minnen med Jonas A och spelar egna Ny Våg-favoriter som Bad Boo Band - Knulla i bankok, Trogsta Träsk - Pelle i skogen och sessions med Troublemakers, Abstract, Herr marmelad och Hans skorpor, T.S.T och Zäpo.

Och så kan man fortsätta komponera programtablåer.
Vore det inte välbehövligt. Musik för mig. Men ta mig fan inte för dig ditt förbannade, jävla toppliste-sörplande lilla äckel!
Så, vad säger ni alla gubbjävlar och elaka tantpatrask. Visst är ni både griniga och villiga att förändra P4 till Punk4!

Kommentarer
Postat av: Liŋd@

Kunde inte sagt det bättre själv.

2007-04-01 @ 17:57:55
Postat av: adrian

Det här är nog en av dom bästa idéer en vuxen människa någonsin kommit med! Allt man hör på radio nuförtiden är antingen mainstream-pop eller den sämsta typ av hiphop som någonsin framställts. Om man någon gång hör radioprataren säga "Nu kommer en riktigt bra punklåt!" tänker man "ja! JA!". Sen hör man tonerna av Boulevard of broken dreams eller någon annan ny Green dayskräplåt, och varje gång dör man lite innombords.
En kanal som spelar riktig punk, det skulle vara helt.. underbart.

2007-11-24 @ 16:10:25
Postat av: Torsten

Håller absolut med! Vad skönt det skulle vara med lite mångfald! För övrigt lirar Moderat Likvidation igen :-)

2008-01-05 @ 19:36:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback