Tanks - Warheads

Trevlige Deep Torkel skickade en bunt cd förra veckan. FEM stycken. Förutom en svinlång (22 minuter) "Dirt" fanns 4 olika mixar, av den outgivna (officellt) Stoogeslåten Fresh Rag, fanns också nyinspelningar med Stoodes och Suzie Beats them all. Men den cd som ändå åkte på först innehöll 7 Tankslåtar.
Matti (R.I.P) var polare till DT och de andra i Stoodes.
När jag för ett antal år sedan återuppväckte DTs intresse för att spela rockmusik tyckte han att det var på tiden att Mattis gamla Tankslåtar spelades in på riktigt. Sagt och gjort Tapeface hade en gammal replokalsinspelning och lite textukast liggande så när Matti dog gjordes det allvar av att spela in musiken.
Med andra ord det är Stoodes som tolkar Tanks. Och det låter på ett sätt som Matti skulle gillat: hårt, fräck och skitigt. Låtarna är korta alla utom en under två minuter och det är en gitarrvägg a lá Detroit tidigt 70-tal.

Och på tal om Detroit. Stellan (Aouuh! Warheds) var på punktiden en svensk James Williamson.
Vad få vet är att en kanonpackad Deep Torkel skrek in en outgiven Warhedslåt då resten av bandet tydligen blivit på kant med Pelle A. Denna lilla rockenrollpärla har fått sig en nyinspelning av Stoodes. Låten har helt enkelt döpts till Warheads och är en hyllning till Warheads. Texten som DT gjort består av fraser från Warhedslåtar och musiken låter faktikst väldigt mycket Sex Pistols. Nej, det låter Professionals. Rent ut sagt det är skitbra (jag till och med tjejlyssnade på låten 3 ggr nyss) och den dagen Stellan får höra resultatet plockar han säkert upp gitarren och på allvar börjar spela igen.
Jag återkommer till nyinspelningarna av Suzie Beats Them All.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback