Dagens jullåt 23:e december

27020-148

Att denna låt som saknar de ingredienser som kännertecknar en jullåt, bjällror, klockspel med mera, skulle bli en julklassiker var svårt att tro 1987 när jag första gången hörde låten.
Visst den var bra, men inte så där ”jättebra”. Och jullåt.. njäää...

Men vad jag inte förstod då var att ”A Fairytale of New York” skulle växa till episka proportioner med tiden. Så när jag hörde låten på radio en bit in på 90-talet. Föll alla bitar på plats. Den var helt lysande. För att inte säga den perfekta jullåten. Nästan som en hymn utan det sakrala.

2005 gjorde BBC ”The story of a faritale of New York” en dokumentär om låtens tillkomst. En dokumentär som alla kommersialiseringsivrare borde se. Detta är essensen av licens-TV. Dokumentären berättar historien om The Pouges illustrerad med klipp på The Nips och tidiga bilder på Pouges. Parallet berättas om Kirsty MacColl och hennes karriär. Detta strålar samma i producenten Steven Lillywhites arbete. Musiken och texten analyseras på ett respektfullt och illustrativt sätt. Dessutom är det hela fyllt av annekdoter och insiktsfulla kommentarer.
Kort sagt en fullständigt lysande domumentär som gör all rättvisa åt låten.

För den som vill se dokumentären. Snabba er till TPB genom att
klicka här!
För de som bara nöjer sig med videon klicka här!
Eller här!

Kommentarer
Postat av: Pecka

var ska vi klicka??

2006-12-23 @ 13:33:31
Postat av: Pecka

BTW
vill du ladda ned udda jullåtar eller låtar som satan kolla här
http://claytoncounts.com/blog/

2006-12-23 @ 13:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback