Kirsty MacColl-duetter

A fairytale of New York var inte den enda duett som Kirsty MacColl gjorde. Även om det är den som alla för evigt kommer att förknippa henne med.

Tillsammans med Jake Burns (and The Big Wheel) från Stiff Little Fingers gjorde hon ”She grew up” . En låt om hur tiden går också för punkare:
I'd met her before somewhere, I knew the face

But she had green spikes in her hair, back in 78

Now the plastic bin liner skirt and the safety pins

Have given way to a zip pocket shirt and designer jeans

(Chorus:)

She said, 'I guess I grew up you know how it goes

Oh yes I grew up, but I didn't grow old.'

1984 gjorde Kirsty MacColl en cover på Billy Braggs “A new England” och fick också med denna låt en smärre hit. Vad kanske många inte vet är att de båda framförde en liveversion av låten som en duett och denna version flyter omkring på Internet.


Eftersom sammarbetet med The Pouges blev fruktsamt gjorde de 1990 Miss Otis regrets & Just one of those things. Tyvärr har jag inte lyckats lokalisera videon till denna låt på YouTube. Men liksom duetten med Billy Bragg flyter även denna video omkring på nätet.

Något som inte är en duett i dess rätta mening men som är minst lika bra är den filmade versionen av ”Terry” från tyska programmet Musikladen där en kostymklädd Lemmy spelar gitarr och tar Shadowssteg i bakgrunden. (Shadows hade ett rörelseschema de följde på sina framträdanden). Denna video hittar du dock på YouTube –
klicka här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback