Johnny Rotten 50 år.

Tja det låter som en ossannolikhet. No future..
Men mannen som påståtts säga: "Lita inte på nån över 20" fyllde 50 år igår.
Fan.. han är ju lika gammal som Mick Jagger..typ..
Detta faktum får en själv att inse att det är jääävligt länge sedan punken var ny. Men det fina i punksången är att genren ständigt hittar en ny generation som gillar både det esteiska utrycket, texterna (politiken) och musiken.
Visst kan man säga att punk anno 1977 har mkt lite med punk modell 2006. Men defakto så är det i grund och botten som med Ramones 4-killar, 3-ackord och 2-minuter i 1-låt - fortfarande.
Sex Pistols är nog inget band man idag börjar med när man upptäcker punk, men många hittar dem genom, den sedan länge döde ikonen, Sid Vicious. Han hade den goda (dåliga) smaken att "Die before he got old".. och har på så sätt fått stå som en punkens ikon.
Rotten å andra sidan har överlevt, gjort sig en karriär och lever ganska (mycket) gott idag.
Man kan tycka vad man vill om hans sätt att leva idag, men hans elaka tunga fungera lika effektivt nu som då. Att lyssna på en intervju med Rotten är ett rent nöje, sarkasmer och förolämningar på ett träffsäkert sätt. Kanske borde han ha sin talkshow eller änga sig åt föredrag eller stand up sarkasm.
Texterna från Pistolstiden står sig mycket bra idagens klimat, naturligvis bör de ses i det sammanhang som de skrevs. Men att hylla Dylan och ingorera Pistols är rent snobberi.
Så grattis på födelsedagen din jävla gubbstrutt.
Were so pretty vacunt..

Kommentarer
Postat av: Mr Ecstasy

Sex pistols var mitt första punk band som jag lyssnade på... och det har jag ett antal kompisar som har med.. så jag tror att sex pistols är ett vanligt startskott.. men det är säkert vanligt med dom lite mer "aktuella" banden.. dvs dom som spelar nu.. asta kask & mimikry osv.. exploited & casualties är nog inte ovanliga heller...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback