1:a maj och vi gick i demonstration

Är det en borgerlig valseger som krävs för svenska punkband ska bemöda sig att sjunga på modersmålet. Jag har gnällt tidigare om att så få svenska punkband sjunger på svenska. Men att argumentera, gnälla och bespotta överheten på engelska?!?!
Eh... ?
Visst många av 70-talsbanden körde på engelska Rude Kids, The Pain och Cathy and the heat bland annat. Dessutom hette Baiters låt ”Raggare ge upp” på engelska ”Raggare piss off..” visst lite tuffare, men ändock. Dessa band körde med argument att de inte villa låta som ett proggband eller att de inte ville sammamkopplas med kommopunkarna / Rågsvedsaliansen.
Men detta var ändå undantagen.
För vad hade punken varit utan låtar som: Vad ska du bli?, Okyldig, Björn Borg, En meningslös dag, Svenne Pop, Pengar, Ta dej i röven, P3, Ett tusen punks, Levande Begravd, Silvias Unge, Ringhals brinner, Benzin, En spark rätt i skallen, Väktarnas värld, Högervind mfl.
Låtar som kommenterade sin samtid.
Som ifrågasatte, tvingade folk att tänka, som hötte med näven och manade till förändring.
Det är lite lustigt, men ändå inte så konstigt att Tristess och Knugen Faller och såklart Totalt Jävla Mörker är band med rötterna i norrlands hardcorevåg. En våg som i grund och botten byggde på ett budskap och som nu, när man gått från HC till punk, bytt engelskan mot svenska.
Fast riktig HC eller som vi sa på den tiden rå-punk ska naturligtvis framföras på svenska. Tänk bara på Asta, Moderat Likvidation, Sötlimpa, Nyx Negativ, Missbrukarna, MOB 47, Slam och Tatuerade snutkukar.... stenhårda utfall på SVENSKA!

Men kanske behövs det en borgelig alians som fortsätter blåsossarnas nedmonteringen av välfärdssamhället. En värld där gamla, barn, sjuka och arbetslösa är de som betalar kapitalisternas ständiga hunger efter bättre kvartalsrapporter. En värld där ord som solidaritet, omtanke och fri vilja tillhör det förflutna.
En värld utan kärlek och uppror.
Glad 1:a maj på er.

Kommentarer
Postat av: Mange

Kul att du har en blogg din förbannade lögnare..... :) Hare plarre

2006-05-02 @ 22:45:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback