Tack och lov för makteliten

Det är tydligt att man inte behöver följa samhällets lagar och normer om man tillhör makteliten. Liksom vår Knug kan justitieminister Thomas Bodström med hjälp av SÄPO strunta i sådant som hastighetsgränser.
130 kilometer i timmen anses vara den hastighet som SÄPO förordar för att Bodström på bästa sätt ska färdas säkert mellan punkt A och punkt B.
Paradoxalt har också justitieministern varit den som sett till att man skärpt ett antal staffsatser och förordningar. Han har också i fin Orwellsk-anda godkänt buggning samt systematiskt loggande av internettrafiken. Helt sonika sett till att den personliga integriteten begränsas för vanligt folk. Då vi alla är potensiella terrorister.

Det känns fint att se hur olika vi är. Att någon som kallar sig socialdemokrat, förespråkar jämnställdhet och social omtanke helt frankt kan kringå detta.

Om man från regringshåll är orolig för politikerförakt så vill jag bara säga att de har ingan annan att skylla på än sig själva. Så som man skiter får man torka.

Detta valår skulle jag vilja se om det finns en endaste politiker som rakryggat och ärligt visar folket sin uppskattning för det ärofyllda uppdrag VI givit honom eller henne. Dagens maktfullkomliga politiker ger med sitt uppträdande (eller ska det möjligen vara avträde) bara fingret åt dem vilka de är tänkta att företräda.

”Inför lagen är vi alla lika, både fattiga som rika, men eftersom lagen kan tolkas som den vill kan vi bränna upp den i en grill.. sätt benet i halsen på.....”

Kommentarer
Postat av: Peter Pervers

...borgarjävlarna" men det samma gäller idag politiker av alla nyanser! Det känns alltid trist att komma med plattitder som att "makt korrumperar" men i dagens läge så börjar det likna sanning. Men du som jag, Onkel Punk borde inte vara förvånade ety vi har sett detta komma sedan År Noll(1977). Allting är skit! No Future!

2006-09-07 @ 23:49:39
Postat av: Farbror Punk

Det (o)lustiga är att alla nyanser verkar försvinna.. blir det brunt eller grått då? Sedan undrar man varför unga inte är intresserade av (parti) politik. Yngre är intresserade av politik. Men vill förhoppningsvis inte rätta sig i leden utan vågar att ha en egen åsikt.

2006-09-08 @ 11:49:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback