Då var man i Hälsingland

27020-377
Så har man landat. Ja, eller kanske ändå inte.
Hur som helst, flytten klar! Kvar finns bara att skriva på pappren för försäljningen av lägenheten. Någon kanske undrar om jag blev rik på min bostadsrätt. Fast då är det med all sannolikhet någon som inte vet mycket om Hagfors. Själv är jag glad att få lika mycket som jag gav för 20 år sedan - 25 000 kr. Med andra ord, var det en förlust ekonomiskt å andra sidan en vinst personligt, då jag äntligen kunnat lämna Hagfors åt sitt öde.

Jag har levt de senaste åren, då jag studerat i Karlstad och haft kärleken i Bollnäs, som i ett slags limbo. Allt har känts som en evig väntan på, det nya, riktiga livet, som när man är tonåring och väntar på att lämna det trygga, men ack så tråkiga föräldrahemmet. Och parallellerna med uppbrottet -84 känns självklara. För i båda fallen har jag bytt Hagfors mot en ort ca 30 mil därifrån, jag har börjat om mitt liv på nytt, skaffat nya vänner och sett nya möjligheter. Jag har helt enkelt klivit ur ekorrhjulet och sett mig om.

Fast både Beth och jag, just nu, saknar en fast inkomst känns inte tillvaron speciellt osäker. Att leva på 6900 i studielån, gör att man blir modest. Dessutom är shoppingracet inget för mig. För ingenting kan få mig att börja samla på mer prylar. Resorna till soptippen denna sommar har fått mig att inse att jag är mycket lyckligare utan en massa prylar. Det som räknas är hälsan, goda vänner, kärlek, kall folköl och bra musik på MP3-spelaren. OK, lite läsning som Close-Up, Denimzine eller Sweden Rock Magazine förhöjer såklart njutningen av en toalettsittning.

Så vad är mina planer inför hösten och det nya livet då?
Tja, förutom att fixa en inkomst är det att försöka strukturera upp ett "bokprojekt" tillsammans med några goda vänner. Försöka få tid att utforma och bygga om Punktjafs till databasbaserad hemsida ihop med sonen. Att börja dokumentera punken i Hälsingland. Att försöka hitta nån att lira lite "korp-punk" ihop med här i Bollnäs. Dessutom vill jag väldigt gärna försöka nästla mig in i Club Arena för att vara med och fixa lite justa spelkvällar. Förutom att det finns bra MySpace-polare som jag vill ha hit, skulle jag vilja försöka få till stånd en hårdrockskväll a´la 80-tal. Med ett coverband som som spelar pudel/glam, ett bay area thrashande dito samt kanske ett renodlat heavy metalband. För vore det inte gôtt att få både Skid Rows - "Sweet little sister", Megadeth - "Peace sells" och Judas Priests - "Hell bent for leather"samma kväll?

Med andra ord det är härligt att vara i Hällsingland. Och ni Bollnäsbor som eventuellt läser detta. Hör gärna av er, så träffas vi å tar en fika på Mobackes (å kollar Marsvin) eller så knäcker vi en öl någonstans där det passar.


Kommentarer
Postat av: JP

Jocke! Du är mer än välkommen att joina Arena! Förslag på datum är inkomnma och snart ska vi ha möte. Jag har ställt min plats i styrelsen till förfogande eller vad fan det heter eftersom jag hjälper föreningen från Studiefrämjandet. Vill inte bli anklagad för jäv eftersom jag är en hedersknyffel (öh...) Planet Trash -Parne är ordf. ta kontakt med honom om du är ivrig! Detta kan bli hjävligt bra! Vi syns!

Postat av: johannes

Jag älskar Mobackes. Vi skaINTE gå dit ihop, det är som en porroas för blomälskare. Kan va där i timmat.
Ses i byn i eckan hoppas jag
Det är lite struligt för mig just nu, men det kommer o klarna

2007-08-26 @ 07:48:53
Postat av: Kukkel i Kuu

Hälsingland är hårdrock! Hör bara på namnet; Hell Sing Land! Sscchhkååål på er!

2007-08-27 @ 22:07:26
Postat av: Danne

Mäktigt med gig i Bollnäs. Vi vill spela. Och lyssna om du bokar bra band, men det gör du ju, garanterat.
För övrigt är CloseUp på toaletten en bra kombination.

2007-08-27 @ 23:05:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback