Asiatisk film

Så har sonen åkt hem igen. Trist. Detta innebär att både han och jag saknar någon med samma passion för asiatisk film. Nu hann det ändå bli en hel del film och däribland några riktiga höjdare.
Förutom fredagens filmer (se längre ned) blev det också följande urval:
27020-222
Supermarket woman. Jag säger bara: Detta är typiskt japanskt. En historia om en affär som kämpar för sin överlevnad. En film med många små fyndigheter. Varmt rekomenderad.
27020-221
Den lite "märkliga" Shark skin man and peach hip girl. Fast det var ändå en facinerande gansterhistoria med både humor och action. Kärlek och ond bråd död.
27020-224
Den redan nu klassiska HK-filmen Infernal Affair. Kanonbra kinesisk snutfilm av klassiskt snitt. Den som trodde snutfilmen försvann när John Woo drog till Hollywood bör tänka om. Vi får nog kolla del två och tre på påsklovet.
27020-223
På måndagskvällen såg vi en underbar koreansk rom-com. How to keep my love. Jag gillar verkligen den här typen av triviala men ack så angelägna och roliga kärlekskomedier. Detta är en film som verkligen rekommenderas för de som inte vill se ännu en rom-com med Hugh Grant. Nej satsa på en mysig korean istället.
27020-220
Som avslutningsfilm valde vi japanska Blue Spring. En film med suveränt soundtrack. Dock var det inte den - strulig skolpojke blir värsting och går med i japanska maffian-film vi hade väntat. Men det var ändå en bra film. Både rolig, vemodig och tankeväckande för en blivande lärare.

På det hela taget upplever jag att vi fått ett bra och brett tvärsnitt av det som gör den asiatiska filmen så överlägsen den lama och ängsliga Hollywoodfilmen. Bara som ett exempel att Infernal Affairs hade ett s.k. "downbeat ending" som vi säger på svenska ;o) eller att Blue Spring slutar på ett mer eroupeiskt sätt gör att jag helt enkalt kan undra: är det någon med en hjärna som verkligen behöver Hollywood produktioner?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback